Κακή αρχή με «δείγμα γραφής» από την προηγούμενη

17/04/2021 - 16:13 Ενημερώθηκε 17/04/2021 - 16:38

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και αφού είχαν προηγηθεί πολλά «επεισόδια» που είχαν ...παγώσει τις εξελίξεις στη ΔΕΔΑΠΑΛ, ανέλαβε η νέα διοίκηση της διαδημοτικής επιχείρησης, με τη συγκρότησή της σε σώμα. Πρόεδρος, όπως εδώ και καιρό είχε διαρρεύσει, αναδείχτηκε ο Παν. Κατσαβέλλης, διευθύνων σύμβουλος ο Κ.Κουνέλλης, αντιπρόεδρος ο απερχόμενος πρόεδρος Στ. Αποστόλου και γραμματέας ο Γ. Ανεμος. Την 9μελή διοίκηση συμπληρώνουν οι Παρ. Μανούσος και Δημ. Αλεξανδρή(από το δήμο Μυτιλήνης), Παν. Δήσσος και Γ. Μακρογιάννης (από το δήμο Δυτικής Λέσβου) και Γιάννης Βατός (από τη ΠΕΔ Β. Αιγαίου). Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε, διαφωνούντος του Γ.Βατού, να είναι έμμισθες οι θέσεις των τεσσάρων    πρώτων μελών , που αποτελούν το προεδρείο, όπως συνέβαινε και επί ημερών της προηγούμενης διοίκησης της θητείας Γαληνού, γεγονός που επικρίθηκε σφόδρα, με ποικίλα δημοσιεύματα, αλλά και δημόσιες παρεμβάσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων , γιατί επιβάρυναν την εταιρεία με ένα τεράστιο κόστος που ξεπέρασε τα 90.000 ευρώ, όταν η διοίκηση επί δημαρχιακής θητείας Βουνάτσου-και προεδρίας της ΔΕΔΑΠΑΛ Βατού- το κόστος του συμβουλίου ήταν μόλις 5.000 ευρώ! Στην απόφαση αυτή διαφώνησε , απ ότι πληροφορούμαστε ο Γ. Βατός - στον οποίο είχε προταθεί παρασκηνιακά και η αντιπροεδρία την οποία δεν αποδέχθηκε- επιχειρηματολογώντας ότι αντιμισθία δικαιούνται εκείνοι που παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στην εταιρεία, ενδεχομένως ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος αν και απ τη στιγμή που κάποιος είναι αντιδήμαρχος υπάρχει θέμα, αλλά σε καμιά περίπτωση άλλοι.  Και έχει σημασία αυτή η διάσταση, γιατί τα έσοδα της ΔΕΔΑΠΑΛ είναι ανταποδοτικά , πληρώνονται δηλαδή από τους δημότες, και τέτοιες δαπάνες θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατόν.

Στα αξιοπρόσεκτα της νέας συγκρότησης είναι η εκλογή του Στ. Αποστόλου στην αντιπροεδρία, όντας πρόεδρος της απερχόμενης  διοίκηση για την οποία ασκήθηκε δριμεία κριτική και από μέλη της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης για «κακοδιαχείριση», τόσο επί ημερών Κατζανού , όσο και της διάδοχης κατάστασης Αποστόλου. Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα χρόνια για τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ θα περίμενε κανείς η νέα διοίκηση να αποφύγει να κινηθεί στις ...ράγες της προηγούμενης, που έγιναν αντικείμενο βαρύτατων καταγγελιών για «σκανδαλώδη» διαχείριση . Φαίνεται  ότι τελικά κατάφεραν να τα βρούν μεταξύ τους παράγοντες των δυο δήμων, παρά τις όποιες προσωπικές ενστάσεις, και γι αυτό «ναυάγησε» η πολυσυζητημένη συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής Κύτελη και της παράταξης Μαμάκου, με την αξιοποίηση του Γ. Βατού σε θέση ευθύνης στην εταιρεία, λόγω της προτέρας εμπειρίας του στην εν λόγω εταιρεία. Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν τον ήθελαν στα ...πόδια τους!

Προφανώς η αρχή αυτή δεν ήταν το καλύτερο δείγμα γραφής για το τι μέλλει με την ΔΕΔΑΠΑΛ, αν θα ακολουθήσει δηλαδή άλλη γραμμή πλεύσης. Θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις αν υπάρχει διάθεση εξυγίανσης της εταιρείας από στρεβλώσεις του παρελθόντος  που την κατέστησαν σημείο αναφοράς για κριτική και σχόλια. Η ΔΕΔΑΠΑΛ είναι ένα «εργαλείο» στα χέρια της αυτοδιοίκησης , έχει συγκεκριμένη αποστολή και σκοπό από την ίδρυση της και δεν πρέπει να αποκλείνει απ αυτόν αν θέλει να συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας και στην αξιοποίηση του λεγόμενου «θησαυρού» των σκουπιδιών , που ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει πολλά επιτεύγματα. Η αρχή δεν ήταν η καλύτερη, αναμένουμε όμως και τη συνέχεια...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey