Στην εξέδρα των επισήμων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στρατής Γελαγώτης και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής Στην εξέδρα των επισήμων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στρατής Γελαγώτης και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής

Και με συγκατάθεση των τοπικών αρχόντων

02/07/2022 - 11:00

Ανησυχητικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι σε δραστηριότητες όπου δεν υπάρχει κανένα κανονιστικό πλαίσιο, ωστόσο βάζουν σε κίνδυνο ζωές ζώντων οργανισμών, παρίστανται και τοπικοί άρχοντες. Ο λόγος γίνεται για τις Ιπποδρομίες της Καλλονής 2022, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις φωτογραφίες που αποθανατίζουν το γεγονός σε τοπικό site, όπου μπορεί να διακρίνει κανείς τοπικούς παράγοντες της περιοχής. Η παρουσία τοπικών αρχόντων σε τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν, προφανώς, ανομολόγητη ανοχή και συγκατάθεση διαιώνισης ενός καθεστώτος που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ζώων αλλά και του ίδιου του περιβάλλοντος, αγνοώντας το χαρακτηρισμό Λέσβος Ι Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco προσανατολιζόμενοι στον όρο του Terra barbarian.

Είναι ξεκάθαρο πως ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό και ό, τι είναι ηθικό δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο. Το ότι δεν υπάρχει στο κράτος, που γέννησε έναν Ξενοφώντα, με το «Περί Ίππων» έργο του και που υπάρχει η ζωοφόρος του Παρθενώνα, νόμος που να προστατεύει την ευζωΐα των ιπποειδών μόνο τραγικό μπορεί να χαρακτηριστεί, για ένα είδος που βοήθησε τον άνθρωπο να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Για ένα ζώο που εξυμνήθηκε και έχει απεικονιστεί σε κάθε έκφανση της τέχνης συντροφεύοντας όλους τους μεγάλους στρατηλάτες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey