Όταν χτίζουμε την «Ελλάδα της αυτοπεποίθησης» με γενναία πακέτα μέτρων για την Οικονομία και την Άμυνα …

…για τη Λέσβο θα μιλάμε τώρα;

13/09/2020 - 11:51 Ενημερώθηκε 13/09/2020 - 13:35

Χθες ο Πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης σε μια βαρυσήμαντη αλλά και πολυαναμενόμενη  ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (την αντίστοιχη της ετήσιας προγραμματικής ομιλίας του εκάστοτε Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που  φέτος αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού) εξήγγειλε μια σειρά προγραμματικών αξόνων για τη στήριξη της Οικονομίας και τη θωράκιση  της Εθνικής Άμυνας.

Ανεξάρτητα από επιμέρους ενστάσεις ή επιφυλάξεις  που μπορούν να διατυπωθούν, ουδείς αμφισβητεί ότι μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης σε δυο κρίσιμα μέτωπα, αυτά της οικονομίας και της Άμυνας, συνυφασμένα μάλιστα άμεσα ή έμμεσα με το άλλο μείζον θέμα, αυτό της υγειονομικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στα τόσα όμως που είπε ο Πρωθυπουργός, οριοθετώντας τις μεν παρεμβάσεις στην οικονομία σε 12 δέσμες μέτρων, τις δε παρεμβάσεις στην Εθνική Άμυνα σε έξι άξονες, θα περίμενε  κανείς να μην αγνοήσει ένα άλλο μεγάλο θέμα των ημερών που έχει φέρει τη χώρα και ειδικά τη Λέσβο στο επίκεντρο της παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας.

Θα περίμενε στις τόσες δέσμες και άξονες εξαγγελιών, να εξαγγείλει και μια πολιτική οριστικής λύσης  ενός προβλήματος  ανθρωπιστικής κρίσης αλλά ταυτόχρονα  και διάλυσης μιας ταλαιπωρημένης νησιωτικής κοινωνίας,  από ολιγωρίες,  ερασιτεχνισμούς και ημίμετρα.

Θα περίμενε έστω μια λέξη αναγνώρισης των θυσιών  που να εκφράζει  βούληση στήριξης των κατοίκων της Λέσβου που βλέπουν τη συνεχιζόμενη καταστροφή  του νησιού τους.  

Ούτε αυτή τη λέξη δε βρήκε να πει ….

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey