Η φωτογραφία του Ρόκο Μοραμπίτο που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1968

Φιλί ζωής

30/01/2022 - 20:32 Ενημερώθηκε 30/01/2022 - 20:38

Αυτή η βραβευμένη φωτογραφία από το 1967, που απαθανάτισε ο Ρόκο Μοραμπίτο, έχει τίτλο «το φιλί της ζωής». Δείχνει δύο ηλεκτρολόγους, τον Ράνταλ Τσάμπιον και τον Τζέι Ντι Τόμσον, πάνω σε μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος.

Έκαναν συντήρηση ρουτίνας όταν ο Τσάμπιον άγγιξε μία από τις γραμμές χαμηλής τάσης στην κορυφή του ηλεκτρικής κολόνας. Περισσότερα από 4.000 βολτ χτύπησαν το σώμα του Τσάμπιον και η καρδιά σταμάτησε αμέσως (μια ηλεκτρική καρέκλα χρησιμοποιεί περίπου 2.000 βολτ).

Η ζώνη ασφαλείας του τον κράτησε από την πτώση και ο Τόμσον, ο οποίος αναρριχήθηκε κάτω από αυτόν, γρήγορα τον έφτασε και του έδωσε το φιλί της ζωής.

Δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει καρδιοπνευμονική ανάνηψη κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά συνέχισε την αναπνοή από στόμα σε στόμα, διατηρώντας τους πνεύμονες του Τσάμπιον ενεργoύς έως ότου ένιωσε ένα ελαφρύ χτύπημα και του επανέφερε τις αισθήσεις.

Ο Τόμσον και άλλοι εργαζόμενοι στο έδαφος βοήθησαν τον Τσάμπιον να αποκαταστήσει τους καρδιακούς του παλμούς. Στη συνέχεια έφτασε βοήθεια και ολοκληρώθηκε η ανάκτηση του Τσάμπιον. Ο συνάδελφος του του έσωσε τη ζωή του με αυτό που στην εικόνα μοιάζει με ένα φιλί στο στόμα.

Ο Ράνταλ Τσάμπιον επέζησε και έζησε μέχρι το 2002 και πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στην ηλικία των 64 ετών. Ο σωτήρας του Τζέι Ντι Τόμσον ζει ακόμη.

Η φωτογραφία του Ρόκο Μοραμπίτο δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες ανά τον κόσμο και κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1968.

Πηγή dinfo.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey