Επιβεβαιώνεται το κλίμα δυσφορίας

23/01/2021 - 16:16 Ενημερώθηκε 23/01/2021 - 16:26

Σε σχόλιο στο προηγούμενο φύλλο μας αναφερθήκαμε στα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωκομματικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί εν όψει των διαδικασιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί στα πλαίσια της εκλογής νέων οργάνων και του συνεδρίου του κόμματος αυτού, όπου επιχειρείται από την ηγετική του ομάδα η μετεξέλιξή του με τη διεύρυνσή του με νέα πρόσωπα από το χώρο κυρίως του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Μια μετεξέλιξη που δεν γίνεται, απ’ ότι φαίνεται χωρίς εντάσεις και «κόντρες», μεταξύ των εσωκομματικών ομάδων στελεχών, που έχουν δημιουργηθεί και παίρνουν θέσεις μάχης εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο.

Είναι εμφανές ότι δεν βλέπουν όλοι με την ίδια οπτική τα τεκταινόμενα, πολύ περισσότερο τώρα που οι προσχωρήσεις νέων προσώπων στα πλαίσια της επιχειρούμενης διεύρυνσης, αλλάζουν τους συσχετισμούς.

Ενώ οι προσωπικές φιλοδοξίες έχουν πολλαπλασιαστεί διαμορφώνοντας ένα κλίμα αντιπαράθεσης, που προκαλεί εντάσεις, απογοητεύσεις και γκρίνιες και με δεδομένη την απουσία του συνεκτικού ιστού της εξουσίας, υπάρχουν και αποστρατεύσεις και αποχωρήσεις, κυρίως παλαιών στελεχών, που φαίνεται να μη θέλουν να συνεχίσουν στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται. Και στη Λέσβο οι αποχωρήσεις και οι αποστρατεύσεις γνωστών στελεχών του κόμματος, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Ερ. Χιωτέλλη, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κλίμα δυσφορίας και σε τοπικό επίπεδο και δεν αποκλείονται και νέες αποχωρήσεις από τα κομματικά όργανα στα πλαίσια των εσωκομματικών διαδικασιών που πρόκειται να γίνουν μέσα στο Φλεβάρη.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις
Και μπορεί ο τοπικός συντονιστής της Ν.Ε. κ. Καραβασίλης, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα και του «Ε», να δηλώνει ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι μπορεί κάποιοι να ...φεύγουν αλλά έρχονται άλλοι και ότι υπάρχει κλίμα ενότητας, αλλά όσα δημοσίως διαρρέονται από γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον διαψεύδουν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του συντονιστή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από εσωτερικές τριβές, με πιο σοβαρή τη διάσπαση του 2015, όταν
αποχώρησε ένας μεγάλος αριθμός στελεχών, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί της πρώτης κυβέρνησής του.

Μόνο που τότε ήταν στην εξουσία, ενώ τώρα μακριά από αυτήν και όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις και για πολύ χρόνο ακόμη, οι όποιες εντάσεις και αποχωρήσεις «πονάνε» περισσότερο! Δεν γνωρίζουμε αν οι όποιες απώλειες μπορούν να αναπληρωθούν από τις νέες προσχωρήσεις, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Καραβασίλης, αλλά τα «νέα» πρόσωπα της διεύρυνσης, θα πρέπει πέρα από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και εμμονές, που έτσι και αλλιώς υπάρχουν και ενδεχομένως να προκάλεσαν ένταση και τριβές στο εσωκομματικό τοπίο, θα πρέπει να προσθέσουν το κάτι παραπάνω στο όλο πολιτικό εγχείρημα. Αλλιώς η επιχείρηση διεύρυνσης μπορεί να εξελιχθεί στη λογική του «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα», που αν πράγματι συμβεί αυτό θα είναι ο ορισμός της αποτυχίας και χωρίς αμφιβολία αυτό θα αποτυπωθεί με την πρώτη ευκαιρία και σε τοπικό επίπεδο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey