Επιτέλους ηλεκτρονικοί φάκελοι ασθενών στο Βοστάνειο!

09/01/2023 - 10:00 Ενημερώθηκε 05/01/2023 - 19:07

Στον απολογισμό της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπως εκφράστηκε επανειλημμένως, στόχο έχει να μην φεύγουν οι ασθενείς σε άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει ακόμη γιατί ορισμένοι - όχι όλοι- γιατροί κρίνονται κατώτεροι των περιστάσεων. 

Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να εκθειάσουμε το γεγονός ότι επιτέλους θα αναπτυχθεί ηλεκτρονικό σύστημα φακέλων ασθενών. Γεγονός που σηματοδοτεί ότι και οι δεύτεροι ή οι συνοδοί τους θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό τους, ως προς την νοσηλεία τους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι φάκελοι των ασθενών εμπεριέχουν πληροφορίες στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν γιατροί που θα πάρουν την σκυτάλη ως προς την μετέπειτα θεραπεία, ή αντιμετώπιση ενός νέου προβλήματος υγείας του ίδιου ασθενούς. 

Στα Νοσοκομεία της χώρας είθισται, όταν ένας ασθενής πάρει εξιτήριο ή ολοκληρώσει την νοσηλεία του, να ενημερώνονται από τις Διοικητικές Υπηρεσίες οι ασθενείς ή οι συνοδοί αυτών προκειμένου να ακολουθήσουν όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες προκειμένου να πάρουν τον φάκελο του ασθενούς που είναι πολύ σημαντικός στην μετέπειτα πορεία της υγείας.  

Το κακό που βιώσαμε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι ότι κάποιοι γιατροί και οι γραμματείες τους, αρνούνται να δώσουν τους φακέλους των ασθενών. Σημειώνεται δε, ότι οι διοικητικές υπηρεσίες δεν κάνουν δεκτό τέτοιο γραπτό αίτημα παραπέμποντας τους ενδιαφερομένους στον υπεύθυνο γιατρό και σε προφορικό αίτημα μαζί του. Βέβαια ένα τέτοιο προφορικό αίτημα πως είναι δυνατόν να υλοποιηθεί όταν οι ασθενείς επιλέγουν να συνεχίσουν την θεραπεία τους με άλλους γιατρούς, εκτός Βοστάνειου; Αυτό γιατί «οι εκτός» σε αντίθεση με τους «εντός»- που βλέπουν ως μονόδρομο τον θάνατο- ξέρουν να εντοπίζουν βάσει των δεδομένων οδούς και δρόμους για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας και επιτυγχάνουν τελικά την ίαση.  

Καταλήγοντας οι μονοπωλιακές καταστάσεις δεν έχουν καλά αποτελέσματα - πόσο μάλλον στον τομέα της υγείας - για το ίδιο το σύστημα αλλά κυρίως τους ασθενείς και γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίο σε όλα τα τμήματα να υπάρχουν περισσότεροι από ένας γιατρούς ειδικοτήτων, διότι διαφορετικά οδηγούνται σε ομηρεία οι ασθενείς.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey