Επιδημίες

04/09/2022 - 11:00

Στην Ελλάδα του «είσαι ό,τι δηλώσεις», όπως είχε πει ο Τσαρούχης, ένα γεγονός που αποκτά μεγάλη δημοσιότητα και κάνει γνωστό ένα πρόσωπο στο ευρύ κοινό μπορεί να γίνει μίμηση, μόδα και να καταλήξει σε υπερβολή και επιδημία! 

Αυτό συνέβη και με τις «σεξουαλικές παρενοχλήσεις». Μια θαρραλέα αποκάλυψη ενός πραγματικού γεγονότος προκάλεσε μια πρόσκαιρη έκρηξη αποκαλύψεων «σεξουαλικής παρενόχλησης», όπου πολλές κυρίες και δεσποινίδες- επώνυμες ή ανώνυμες- κυρίως, από τον καλλιτεχνικό κόσμο, αισθάνθηκαν την ανάγκη- μετά από χρόνια- να δημοσιοποιήσουν τα, μέχρι τότε, αποσιωπούμενα περιστατικά βίαιης σεξουαλικής παρανόχλησης ή και ενοχλητικής ερωτοτροπίας που υπέστησαν! 

Αυτό συνέβη και όταν κάποιοι επώνυμοι ή επώνυμες ανακοίνωσαν δημόσια την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα. Μετά την δημοσιότητα που επέτυχαν και το ενδιαφέρον που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη ( ανεξάρτητα από τα αρνητικά ή θετικά σχόλια), ακολούθησαν και πάρα πολλοί άλλοι που μιμήθηκαν το παράδειγμά τους, χωρίς, μάλιστα, να τους ρωτήσει κανείς ή να τους αναγκάσει να…ομολογήσουν τι κάνουν στην ιδιωτική τους ζωή και ειδικότερα, μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους! 

Μια μόδα που μπορεί να πάρει διαστάσεις …επιδημίας είναι και οι «παρακολουθήσεις τηλεφώνων» ή με την νεότερη ορολογία «οι επισυνδέσεις τηλεφώνων»: κάθε δημόσιο πρόσωπο ή ο καθένας που φιλοδοξεί να γίνει «δημόσιο πρόσωπο»- έστω και για μια μέρα- δηλώνει ότι παρακολουθείται ή ότι, απλώς, «υποψιάζεται πως παρακολουθείται». Έτσι αποκτά…προστιθέμενη αξία ως προσωπικότητα, διότι για να παρακολουθείται σημαίνει ότι δεν είναι κάποιος τυχαίος. Ότι κάποιοι τον υπολογίζουν, ότι ενδιαφέρονται για τις μύχιες σκέψεις του και τα μελλοντικά του σχέδια. Ότι τον φοβούνται ή επιθυμούν να τον προσεταιριστούν! 

Προσοχή, όμως! 

Η μόδα λέγεται και συρμός. Συρμός λέγεται και η αμαξοστοιχία, η ατμομηχανή που σέρνει μια σειρά από βαγόνια και τρέχει πάνω σε σταθερή τροχιά. Κάποιες φορές, όμως, συμβαίνουν και ατυχήματα: η αμαξοστοιχία εκτροχιάζεται και τα βαγόνια και οι επιβάτες πέφτουν στον…γκρεμό! 

Β.Ψ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey