Ενίσχυση Επιχειρήσεων

19/12/2021 - 12:00

Η ενίσχυση των επιχειρήσεων ήταν το αντικείμενο συζήτησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλη Μυρσινιά και του Αντιπροέδρου Παναγιώτη Τατάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.  

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου. Παρών κατά την συνάντηση ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. 

Σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα της κορονοενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ζητήθηκε να επανεξεταστούν 70 ενστάσεις που είχαν απορριφθεί. Γι’ αυτό το ζήτημα υπήρξε δέσμευση ότι θα βρεθεί η διαδικασία να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχαν διατυπώσει τις ενστάσεις τους αρκετοί μελετητές επισημαίνοντας ότι εξαντλήθηκε το γράμμα του νόμου στην διαδικασία με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να στερηθούν της οικονομικής ενίσχυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η φόρμουλα που θα πρέπει να βρεθεί θα απασχολήσει την Περιφέρεια.  

Ακόμη ζητήθηκε αύξηση του προϋπολογισμού των Προγραμμάτων της Περιφέρειας που είναι ακόμη ανοιχτή η διαδικασία των αιτήσεων, η επαναπροκήρυξη του προγράμματος που ανέστειλε πρόσφατα η Περιφέρεια κ.α. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που αφορά την επιχειρηματικότητα στο Βόρειο Αιγαίο, και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να υπάρξει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου και Επιμελητηρίου, έτσι ώστε μέσα από στενή συνεργασία να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

«Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να φέρουμε χρήματα στον τόπο μας και θα συνεχίσουμε να τις εξαντλούμε και με προτάσεις και με παρεμβάσεις και με διεκδικήσεις» είπε στο «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτέλεσμα γιατί έχουμε στην φαρέτρα μας σοβαρές και αιτιολογημένες προτάσεις» . Το ζητούμενο ωστόσο είναι πέρα από τις προθέσεις των κυβερνητικών αρμοδίων να υπάρξουν και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, γιατί από υποσχέσεις ...χορτάσαμε! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey