Δραστήριοι στο Ακράσι

14/11/2021 - 16:00 Ενημερώθηκε 14/11/2021 - 16:05

Και φέτος τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πολιτιστικών Συλλόγων Ακρασίου εκδίδουν σε έντυπη μορφή το Ημερολόγιο του 2022 με θέματα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο Ακράσι.  

Οι  Πολιτιστικοί   Σύλλογοι Ακρασίου δίνουν μεγάλη σημασία και βάση στον Πολιτισμό και στις παραδόσεις του τόπου τους και αυτό φαίνεται από το πλήθος των εκδηλώσεων  όπως: Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο χωριό, αιμοδοσία, εθελοντισμός, πεζοπορίες στον Προφήτη Ηλία στον Πριόνα και την Παναγιά της Αγιάσου κλπ.  Παράδοση είναι τα κάλαντα, τα έθιμα, τα πανηγύρια, οι χοροί και οι σκοποί που την συντροφεύουν σε κάθε χαρά, τα παιχνίδια και πολλά  άλλα που  είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. «Η διατήρηση του θησαυρού που λέγεται παράδοση είναι αναγκαία όσο ποτέ στις μέρες μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα, χωρίς τον κίνδυνο να αφανιστεί η παράδοση μας στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ένα μπράβο αξίζει να πούμε  και στον  Γεώργιο Βερβέρη που «τρέχει»  για το χωριό του.  

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία εκδήλωση που έγινε στο Ακράσι. Ο Ιανουάριος έχει θέμα τον παραδοσιακό γάμο, ο Φεβρουάριος «Τα Ακρασιώτικα παιδιά να τραγουδούν καραόκε», ο Μάρτιος την βιωματική μάθηση, ο Απρίλιος τις αθλοπαιδιές, ο Μάης την γιορτή κούνιας, ο Ιούνιος τα έθιμα του κλήδονα και τα κάψαλα, ο Ιούλιος την εκδήλωση «Από το στάρι στο ψωμί», ο Αύγουστος τη γιορτή τραχανά, ο Σεπτέμβριος την εκδήλωση «Τραγουδώντας για το δρόμο της Δρώτας», ο Οκτώβριος «Το θέατρο στο Ακράσι», ο Νοέμβριος «Τα ταλέντα στο Ακράσι» & ο Δεκέμβρης τα παραδοσιακά παιχνίδια & ζωγραφίζοντας στο Ακράσι. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey