Διαπίστωσαν ότι καθυστερεί το υπουργείο, και;

10/09/2022 - 11:00

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει, με δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωσταντίνος Μουτζούρης για την πορεία του δρόμου Καλλονής - Πέτρας, ένα έργο που όπως τόνισε έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.  

«Μας καθυστερεί το Υπουργείο. Θέλουμε το υπουργείο να αντιδράσει (..) Ήταν έτοιμος ο ανάδοχος να ξεκινήσει το έργο, τα χρήματα υπάρχουν, οι εγκρίσεις υπάρχουν και μας καθυστερεί λόγω της εμπλοκής με το Φράγμα Τσικνιά. Μας δόθηκε η υπόσχεση πριν από μήνες, ότι εντός διμήνου θα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε και δεν ξεκινάει το έργο» είπε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Το έργο είναι απαραίτητο για την Λέσβο όταν θέλουμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και συντόμευση των αποστάσεων. Δεν γίνεται να μας καθυστερούν όταν τα έχουμε όλα έτοιμα (..) Πέραν του τομέα του τουρισμού θα γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα για τους κατοίκους του νησιού». 

Ο δε αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας σημείωσε ότι: «Το έργο αυτό είναι ενταγμένο στο υφιστάμενο ΕΣΠΑ 2014-2020. Λόγω των καθυστερήσεων έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ως περιφέρεια ώστε να παραμείνει η χρηματοδότηση, θα είναι έργο phasing -αυτό που παλιότερα λέγανε έργα γέφυρα - και θα μεταφερθεί τμήμα των δαπανών και στην νέα χρηματοδοτική περίοδο. Αυτό που επείγει είναι το Υπουργείο Υποδομών να ολοκληρώσει τις μελέτες, να περάσουν οι νέες απαλλοτριώσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ξεκινήσει άμεσα ο ανάδοχος». 

Με τις παραπάνω αναφορές οι αρμόδιοι παράγοντες της Περιφερειακής αρχής επισημαίνουν τις γνωστές εδώ και καιρό καθυστερήσεις και τις ευθύνες που έχει το αρμόδιο υπουργείο. Ομως το ζητούμενο είναι τι θα γίνει πέρα από τις διαπιστώσεις για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατόν αυτά τα προβλήματα και επιτέλους το έργο να ξεκινήσει. Οι ευθύνες ασφαλώς και επιρρίπτονται και στο υπουργείο που ...μπέρδεψε φράγμα με δρόμο , αλλά μήπως και η περιφερειακή αρχή δεν έδειξε την δέουσα κινητικότητα για να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες; Μήπως καθυστέρησε και αυτή να αντιδράσει, βλέποντας ότι δεν προχωρούν τα πράγματα. Καλές οι αντιδράσεις και δικαιολογημένες ενδεχομένως, αλλά όταν πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει να διαχειριστεί η περιφέρεια η πίεση προς την κεντρική διοίκηση θα πρέπει να είναι συνεχής και όχι τώρα που τέλειωσε και η καλοκαιρινή ...ραστώνη! Νομίζουμε  

Α.Ω. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey