Διαγωνισμός... fido dido

13/03/2023 - 09:30

Σε διαγωνισμό «παρωδία» μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ο 2Γ/2022 που διεξήχθει το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Εκτός του ότι παρατηρήθηκε μία ώρα καθυστέρηση έως ότου υποβληθούν τα θέματα η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κοινοποίησε Έκτακτη Οδηγία, προς όλα τα εξεταστικά κέντρα, για το Μάθημα «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας», περί τις 12:30 και αφότου είχαν αποχωρήσει οι πρώτοι εξεταζόμενοι, βάσει της προβλεπόμενης ώρας αποχώρησης. Σε ότι έχει να κάνει με το δεύτερο μάθημα ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ παρατηρήθηκε καθυστέρηση 1:30 ώρας. Το γεγονός δε ότι δεν μοιράστηκαν τα θέματα ταυτόχρονα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα, είναι επιλήψιμο και πάντως δεν συμβάλει στο αδιάβλητο των εξετάσεων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Μια ώρα τουλάχιστον, ήταν η καθυστέρηση στο πρώτο μάθημα και κοντά στις δύο ώρες στο δεύτερο. Η απίστευτη ταλαιπωρία, ως απόρροια της απίστευτης καθυστέρησης φυσικό ήταν να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην απόδοση των εξεταζομένων, που εύλογα αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να βιώσουν αυτό το ...καψόνι! 

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι τα θέματα ουδεμία σχέση είχαν με τις ικανότητες και τις γνώσεις που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε σχέση με προηγούμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχε επίκεντρο οικονομικά θέματα και γραμματικές γνώσεις τα θέματα αυτή την φορά διέφεραν παρασάγγας. Τα θέματα του προηγούμενου διαγωνισμού για να αντιληφθούν όλοι ήταν επιπέδου Μπαμπινιώτη, ενώ του πρόσφατου διαγωνισμού ήταν επιπέδου... Fido Dido.  

Τέλος θα πρέπει να θίξουμε και το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα της υποβολής αίτησης για συμμετοχή στον διαγωνισμό, πλήθος φροντιστηρίων έστελναν μηνύματα στους υποψήφιους διαγωνιζόμενους... ψαρεύοντας πελάτες και αναδεικνύοντας προφανώς ότι η έννοια των «προσωπικών δεδομένων» παραμένει κατ όνομα στην Ελλάδα.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey