Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα

19/09/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 19/09/2022 - 10:02

Με την έναρξη της σχολικής χρονιά πήγαμε και ‘μεις όπως συνηθίζουν όλα τα τοπικά ΜΜΕ σε σχολικά συγκροτήματα για να ακούσουμε λίγο τα λόγια του  παπά και λίγο τα λόγια των καθηγητών και τα λοιπά και τα λοιπά…

Αυτό που παρατηρήσαμε και μας έκανε άσχημη εντύπωση είναι πως  εκτός από τους καθηγητές – που παρκάρουν εντός του σχολικού συγκροτήματος γιατί δύσκολα να βρεις πάρκινγκ στην πόλη μας – μαθητές παρκάρουν τα μηχανάκια τους.

Δεκτό ότι δεν έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών και από την στιγμή που ο δάσκαλος σταθμεύει το αυτοκίνητο θα πρέπει να σταθμεύει και ο μαθητής το μηχανάκι, παρότι ανήλικος.

Αμφίβολο πόσοι από εκείνους τους μαθητές που είναι ανήλικοι - καθότι πάνε σε γυμνάσιο και λύκειο – έχουν δίπλωμα. Δεδομένο ότι οι μισοί από αυτούς δεν φορούσαν ούτε κράνος. Γεγονός ότι κάποιοι από αυτοί μάρσαραν για να επιδείξουν τις αλλαγές στις εξατμίσεις!

Και άντε πες για το δίπλωμα δεν μπορείς να κάνεις τον τροχονόμο, μία παρατήρηση για το κράνος και την ηχορύπανση δεν μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; Έστω να τηρούνται, βρε αδερφέ, τα προσχήματα!!!

Αν στο χώρο της εκπαίδευσης δεν υιοθετήσουμε κάποιες στοιχειώδεις σωστές συμπεριφορές, τότε η τροχαία θα συνεχίσει με πολλαπλό ρυθμό να καταγράφει θανατηφόρα τροχαία επί του οδικού δικτύου ή να στέλνει δελτία Τύπου με ανήλικους και ενήλικους χωρίς δίπλωμα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης σε δελτίο Τύπου κάνει γνωστό ότι εντόπισε τρία άτομα σε Αγία Παρασκευή, σε Μυτιλήνη και στον κεντρικό Μυτιλήνης – Καλλονής, χωρίς δίπλωμα..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey