«Δεν είναι ρεαλιστική η πρόταση Μουτζούρη»

12/02/2022 - 15:00

Δεν αποτελεί ρεαλιστική η πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη για μία δομή καταγραφής 500 ατόμων υποστήριξε σε συνέντευξή του στο «Αιολος TV» ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου του Κυβερνώντος κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου σε πρόσφατη συνέντευξή του. Σε αυτήν τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κανείς μόνιμα στο νησί, καθώς μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και εξέτασης ασύλου, φεύγουν από τη Λέσβο, μάλιστα επισήμανε ότι ο Καρά Τεπές έχει υποδομές για 8000 άτομα και όχι για 3000. 

Αναλυτικότερα τόνισε ότι τον Ιούνιο του 2019, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ υπήρχαν στην Λέσβο 7.927 μετανάστες, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου 2022 ο αριθμός αυτό φτάνει στους 1.753 «Πριν δύο χρόνια όλοι έλεγαν να γίνει μία δομή μέχρι 3.000 και αυτό έχοντας υπόψη τις 23.000 μετανάστες που υπήρξαν κάποτε. Εγώ δεν λέω ότι πρέπει να γίνει μία δομή 3.000, αν και ο κ. Μηταράκης είπε να κάνουμε μία δομή και αυτό όχι γιατί θα έχουμε 3.000 -να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή ο Καρά Τεπές έχει υποδομή δυναμικότητας 8.000 ατόμων - αλλά για το ενδεχόμενο του ότι κάποια στιγμή ο Ερντογάν «ανοίξει την κανουλα» και χρειαστεί να τους βάλουμε κάπου. Σε αυτή τη λογική κινείται η δομή». 

Ακολούθως προσθέτει: «Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο, είναι μια κλειστή δομή, δεν κινδυνεύουν ούτε το περιβάλλον, ούτε οι άνθρωποι (…) Αυτές οι δομές φυλλάσονται αν δείτε εκείνη της Σάμου είναι φρούριο (…) Δεν υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μουσουλμανικό χωριό γιατί αυτό σημαίνει μονιμότητα, δεν υπάρχει μονιμότητα αυτών που έρχονται γιατί θα γίνεται η διαδικασία και θα φεύγουν σύντομα».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey