FOLLOW US
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 - EmprosNet.gr
Κατηγορία Φωτογραφία
- 06|03|2018 16:49

Την εικόνα από το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, όπου ο τοίχος του φιλοξενεί στίχους της Ντέπης Χατζηκαμπάνη, επέλεξε ο Φίλιππος Πλιάτσικας για να αναγγείλει την άφιξή του στη Λέσβο το Σάββατο για τη συναυλία του στον «Οινοφόρο» με το συγκρότημα «Έηζολ 3». Εξάλλου με αυτούς τους στίχους και το «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», επέλεξε να κλείσει τη συναυλία, ξεσηκώνοντας το πλήθος.

Κατηγορία Φωτογραφία
- 06|03|2018 16:41

Την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, δέχτηκαν στο Αναγνωστήριο προγραμματισμένη επίσκεψη του διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Αρχιπελάγους, υποστράτηγου Σταύρου Τσερπέ, ο οποίος για πολλοστή φορά συνεχάρη τη διοίκηση του πνευματικού κέντρου για τον αγώνα που δίνει με πάθος και ανιδιοτέλεια για τη διάσωση και διάδοση των λαογραφικών παραδόσεων του τόπου μας, και κατέθεσε υπέρ του σωματείου, το ποσό των 500 ευρώ ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη σημαντικότατη εθνική και κοινωνική προσφορά του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Κατηγορία Μετασχηματισμός
- 06|03|2018 16:31

Η σύγχρονη κοινωνία μάς εκθέτει σε πλήθος από επιρροές, πράγμα που είναι τόσο συντριπτικό έτσι ώστε να πρέπει να αναπτύξουμε μια ημιαυτόματη άμυνα που να αποβάλλει πολλά, η κοινωνία επίσης μάς εκθέτει σε διαρκείς αλλαγές σε όλα τα πεδία και με συχνότητα που ξεπερνάει κατά πολύ την ικανότητά μας να σχετιζόμαστε με αυτές και να τις υιοθετούμε. Συνεχώς επίσης υπάρχουν αλλαγές που επηρεάζουν εμάς τους ίδιους και την κατάστασή μας σε τέτοιο σημείο που κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Στην επαγγελματική μας ζωή, στην ιδιωτική μας ζωή και μέσα στους τομείς ενδιαφέροντός μας, σήμερα είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι σε αλλαγές εξαιρετικής σημασίας για τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας, τις δυνατότητές μας και το πώς κατανοούμε τα πράγματα, επειδή οι κοινωνικές δομές αλλάζουν διαρκώς για να συμβαδίσουν με την ανάπτυξη που αποτελείται ακριβώς από όλες αυτές τις αλλαγές.

Αυτό προκαλεί μεγάλη μάθηση που μπορεί να συμβάλει στο να αναπτυχθούμε και να εμπλουτιστούμε, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί δυνατή πίεση ότι πρέπει πάντα να συμβαδίσουμε με τις αλλαγές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αμυντικοί μηχανισμοί της καθημερινότητας δεν είναι αρκετοί αλλά χρειάζεται να κινητοποιήσουμε μια δυνατότερη άμυνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενεργοποιείται η άμυνα ταυτότητας, ένας τύπος άμυνας που αναπτύχθηκε πιθανώς μαζί με την ταυτότητα και έχει σκοπό να την προστατέψει. Η ενήλικη ζωή συνδέεται ψυχολογικά με μια σχετικά δυνατή και σταθερή ταυτότητα που τυπικά εγκαθιδρύεται στην εκπαίδευση, στο επάγγελμα, στις οικογενειακές σχέσεις και στις πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Μια τέτοια ταυτότητα αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια πολλών ετών και ταυτόχρονα καθιερώνεται μια άμυνα ταυτότητας με τη μορφή διανοητικών εμποδίων που μπορούν να αποκρούσουν τις επιρροές που ίσως απειλούν την εδραιωμένη ταυτότητα. Στους ενήλικες τέτοια άμυνα ταυτότητας εκφράζεται συνήθως σε καταστάσεις μάθησης και εκπαίδευσης που στοχεύουν στην αναπροσαρμογή, επανεκπαίδευση ή προσωπική ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά για χρόνια και θεωρεί ότι λειτουργεί καλά και έχει πολλά προσόντα σε αυτό το πλαίσιο και μετά ξαφνικά μείνει άνεργος όχι επειδή δεν είναι αρκετά καλός αλλά η εταιρεία κάνει περικοπές, μετακομίζει σε άλλη χώρα κ.ά., βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου ενάντια στη θέλησή του, πρέπει να κατεδαφίσει την υπάρχουσα ταυτότητα και να χτίσει μια καινούργια. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συνδέεται με ένα διαζύγιο, το θάνατο κάποιου κοντινού προσώπου ή άλλες απότομες αλλαγές στη βάση της ζωής.

Όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος σε ηλικία τόσο περισσότερο ενεργοποιεί την άμυνα ταυτότητας. Αντιστέκεται σε οποιαδήποτε προγράμματα εκπαίδευσης και ο άνθρωπος νοιώθει αβοήθητος χωρίς καμιά επιρροή πάνω στις συνθήκες που βιώνει. Στις μοντέρνες δημοκρατικές κοινωνίες, οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι προσδοκούν να μπορούν να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους τι πρόκειται να μάθουν και όταν αυτό δεν συμβαίνει βιώνεται ως αδικία.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα άτομα χρειάζονται να υιοθετήσουν πιο ρεαλιστικές και ευέλικτες συμπεριφορές, δηλαδή να έχουν βαθύτερη γνώση για τα δικά τους προσόντα και ενδιαφέροντα σχετικά με τις κοινωνικές πραγματικότητες και μια πιο ενσυνείδητη προσέγγιση στο να μπορούν να βρίσκουν τον δρόμο τους με τρόπο που να είναι ευέλικτος. Αυτές οι στάσεις θα αναπτυχθούν μέσα από την παιδική ηλικία και νεότητα. Η αίσθηση ότι το άτομο είναι αβοήθητο είναι καθηλωτική. Η διανοητική άμυνα είναι φυσική και αναγκαία αλλά αποτελεί μια αγχωτική κατάσταση που θα πρέπει ο άνθρωπος να έχει τη συνείδηση να την αντιμετωπίσει.

Κατηγορία Τα Δηκτικά
- 06|03|2018 16:19

Αντισταθμιστικά και… «εσωστρέφεια»

Η επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίπτωση της Λαγκάδας, ανήκει πια στο παρελθόν, αλλά τα… απόνερα αυτής, δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί. Καθώς η δημοτική αρχή κατάφερε με την εξασφάλιση της έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης, να βάλει τις βάσεις για την εγκατάσταση του εργολάβου, όμως βγήκε με δύο ανοιχτά μέτωπα. Το βασικότερο ακούει στα αντισταθμιστικά προς τους καταστηματάρχες, που δεν μπορεί να περάσουν στο… «ντούκου», αλλά σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες του Δήμου, μπορούν να ικανοποιηθούν με μία ενδεχόμενη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή τις χρεώσεις στο νερό (ΔΕΥΑΛ) και είναι στα υπόψη του δημάρχου. Το δεύτερο ακούει στο όνομα της ομοψυχίας της παράταξης. Με το δήμαρχο να είναι σαφές πως πρέπει να διαχειριστεί άμεσα και επιδέξια τόσο το θερμό επεισόδιο με τον Κώστα Αστυρακάκη, το οποίο δεν έχει λυθεί, όσο και τις περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων ή και αντιδημάρχων που τελευταία δείχνουν σα να παίρνουν… αποστάσεις από τη «γραμμή» της παράταξης ή τουλάχιστον να μην είναι όσο θερμοί ήταν για τα «πράγματα» της δημοτικής αρχής. Όλα αυτά βέβαια σε περιόδους δυσκολιών, είναι φυσιολογικά, όμως επειδή μιλάμε για την τελική ευθεία μιας δημοτικής αρχής, αν δεν διευθετηθούν άμεσα, θα αφήσουν ανοιχτές πληγές στις επερχόμενες εκλογές.

Μ.ΟΡΦ

 

Άρθρο Χαράλαμπου Αθανασίου στα «Νέα»

Σε ένα εκτενές άρθρο στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου εξηγεί την όλη νομική διάσταση της Προανακριτικής Επιτροπής θεωρώντας πως μια και μόνο κάλπη έπρεπε να στηθεί προκειμένου οι βουλευτές να ψηφίσουν. Επίσης εξηγεί γιατί οι καταθέσεις των τριών μαρτύρων οι οποίοι εξετάσθηκαν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ως «προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση «Novartis», είναι πολλαπλώς άκυρες. Το θέμα βέβαια έχει κλείσει και οσονούπω ξεκινάει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή όπου εκεί βέβαια θα τεθεί σε άλλες βάσεις, κυρίως πολιτικές, το θέμα του σκανδάλου της «Novartis».

Σ.Σ.

 

Τελικά γελάσαμε με… άλλους

Πέρασε στα «ψιλά» από τον τοπικό Τύπο, αλλά η υπόθεση απασχόλησε πανελλαδικά τόσο τα μέσα ενημέρωσης, όσο και την ίδια την κοινωνία. Κι όσο αν το θέμα προσφέρεται μέχρι και για πλάκα, αλλά και για κριτική προς την κυβέρνηση που φαίνεται σα να προσπαθεί να ξεγλιστρά από τη δύσκολη επικαιρότητα, φέρνοντας στο προσκήνιο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη, οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν μέσα στη βουλή από κόμματα κατά την (υπέρ) ψήφιση του νομοσχεδίου για τα φαρμακευτικά σκευάσματα, μάλλον προβλημάτισαν περισσότερο. Ειδικότερα η ΝΔ που καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο (εισηγητής ορίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης) υποστήριξε πως το έκανε επειδή δεν θέλει να μετατρέψει την χώρα «σε έναν ατελείωτο μπάφο» και το ΚΚΕ έκανε λόγο περί… «ναρκοκουλτούρας του καπιταλισμού»! Καταφέρνοντας να αποδείξουν με αυτές τους τις τοποθετήσεις ότι τα κόμματα, χάνουν ολοένα και περισσότερο την επαφή τους με την κοινωνία τα τελευταία χρόνια.  Ή στην καλύτερη αρνούνται την επαφή, προσκολλημένοι και μόνο στην αποστολή της «αντιπολίτευσης» και φθοράς του αντιπάλου με κάθε κόστος.

Μ.ΟΡΦ

 

Αποχή δικηγόρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την Παρασκευή την αποχή των δικηγόρων από τα ακροατήρια για την προσεχή εβδομάδα, από Δευτέρα 5/3 έως και Παρασκευή 9/3.

Ο λόγος της αποχής είναι το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την παραχώρηση του χώρου για την στέγαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου. Ειδικότερα, ο Σύλλογος έχει κατ’ επανάληψη επικοινωνήσει με την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και έχει λάβει αντίγραφα των εγγράφων και των σχεδιαγραμμάτων που τα συνοδεύουν, καθώς επίσης και της πρότασης της Υπηρεσίας για την έκδοση παραχωρητηρίου στο Εφετείο.

«Παρότι όμως έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την υποβολή του αιτήματος από την Κτηματική Υπηρεσία στην ΕΤΑΔ ΑΕ, η έκδοση του παραχωρητηρίου καθυστερεί αδικαιολόγητα», λέει το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να επιδιώξει με κάθε τρόπο τον στόχο της έκδοσης παραχωρητηρίου, ειδικά για το ακροατήριο όπου θα γίνονται οι συνεδριάσεις του Εφετείου, στον υπάρχοντα χώρο πολλαπλών χρήσεων για τον οποίο οι υπάλληλοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Το ΔΣ αποφάσισε να επιδιώξει επαφή με τους βουλευτές του νομού για την περαιτέρω ανάδειξη του θέματος, την άμεση επικοινωνία του προέδρου του Συλλόγου με τους αρμόδιους φορείς για την διερεύνηση των προθέσεών τους και την εξήγηση του λόγου της καθυστέρησης, καθώς και τη σύσταση τριμελούς επιτροπής από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για επικοινωνία και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ ΑΕ. Πάντως η αναζήτηση αίθουσας ακροατηρίου για το Εφετείο εκτός του κτηρίου του δικαστηρίου, δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη, τη στιγμή που στο εν λόγω δικαστήριο εκδικάζονται και πολύ σοβαρά περιστατικά. Η αίθουσα της Γ.Γ. Αιγαίου, που άλλωστε χρησιμοποιείται από δεκάδες συλλόγους για ποικίλες εκδηλώσεις, μπορεί να είναι μια εύκολη λύση, αλλά είναι αυτή που πρέπει;

Α.Ω.

 

Οικοσκευές εννέα μήνες μετά!

Μέχρι τέλος του Μάρτη αναμένεται το Υπουργείο Εσωτερικών να πιστώσει το λογαριασμό του δήμου Λέσβου για τα χρήματα που δικαιούνται οι 130 οικογένειες σεισμόπληκτων, για την αποκατάσταση των οικοσκευών που υπέστησαν ζημιές λόγω του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 σύμφωνα με τον συντονιστή για τα θέματα του σεισμού Βασίλη Τεντόμα. Η Γ.Γ. Πρόνοιας του  Υπουργείου Εργασίας είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα τη διαδικασία και χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να μην εκταμιευθούν χρήματα πριν το τέλος του 2017, σημειώνει χαρακτηριστικά  ρεπορτάζ  στην ΕΡΑ  Αιγαίου και εξειδικεύει τους λόγους της μεγάλης αυτής καθυστέρησης: «Από την 1η Ιανουαρίου άλλαξε ο τρόπος καταβολής του βοηθήματος αυτού για τις οικοσκευές και την ευθύνη ανάλαβε  το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο και «τρέχει» την εκταμίευση του ποσού των 332.000 ευρώ στο δήμο Λέσβου ο οποίος χρειάζεται περί τον 1,5 μήνα μέχρι να ολοκληρώσει και εκείνος τις διαδικασίες που του αναλογούν». Όπως και να ΄χει, είναι κατόρθωμα που η αποζημίωση αυτή για τους σεισμόπληκτους θα γίνει κατορθωτό να δοθεί (καλώς εχόντων των πραγμάτων), εννέα μήνες μετά το σεισμό!

 

Μπλέξανε με τους …αριστίνδην!

Θέμα συζήτησης και αποριών έχει γίνει στο χώρο της Κεντροαριστεράς η απόφαση για 2.000 (!;) αριστίνδην που έχουν κληθεί στο ιδρυτικό συνέδριο. Και συνήθως κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ των στελεχών και οπαδών του νεοπαγούς κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η ανάρτηση του γνωστού στελέχους του χώρου, Γιάννη Βατού στην σελίδα του στο facebook που ειρωνικά γράφει: «Όσοι ΠΑΣΟΚΟΙ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να συμμετάσχουν στο… ΙΔΡΥΤΙΚΟ συνέδριο του “Κινήματος Αλλαγής” μπορούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ και θα πάνε ως αριστίνδην». Μια ανάρτηση την οποία ακολούθησε μια σειρά σχολίων που στην πλειοψηφία τους ήταν αρνητικά στην απόφαση των τόσο πολλών αριστίνδην. Σ’ ένα τέτοιο σχόλιο, ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου, Δημήτρης Καπετανάς, διευκρίνισε πως «αριστίνδην σύνεδροι θα είναι όσοι κατέχουν θεσμικές θέσεις στα Κόμματα, στην ΤΑ, π.χ. δήμαρχοι, στα συνδικάτα, στους Επιστημονικούς Φορείς, κλπ., πρώην και νυν βουλευτές, μέλη Κεντρικών Επιτροπών και Γραμματειών Τομέων Κομμάτων». Όπως και να ‘ναι πάντως, για πρώτη φορά σε συνέδριο ελληνικού κόμματος, ορίζεται ένας τέτοιος τεράστιος αριθμός αριστίνδην. Τουλάχιστον ας τους ονομάτιζαν διαφορετικά για να απόφευγαν και την πλάκα που γίνεται με τα αριστεία…

Σ.Σ.

 

 

Κατηγορία Επιμύθιον
- 06|03|2018 16:16

Είναι γνωστό το ερώτημα των απανταχού ιστορικών για το αν οι μεγάλοι άνδρες διαμορφώνουν το ιστορικό γίγνεσθαι ή αν τους γεννά το ίδιο το ιστορικό πλαίσιο.

Ίσως συμβαίνουν και τα δύο, σε έναν ποικίλοντα βαθμό, πάντως το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι σπουδαίοι που ξεπερνούν την ιστορία και αφήνουν μνήμη και έργα ανεξίτηλα.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται έξω από το χώρο της πολιτικής και κοσμούνται από αρετές του απλού και ανεπιτήδευτου πολίτη, τουτέστιν δεν μασούν τα λόγια τους, δεν προσπαθούν στρεψοδίκως και λογίως να στρογγυλέψουν τις αιχμηρές άκρες των πραγμάτων και, ευκαιρίας δοθείσης, δεν θα διστάσουν να εξαργυρώσουν με τη ζωή τους τα υψηλά ιδανικά.

Ζούμε πολλά και απεχθή αυτές τις μέρες.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι που βδελύσσονται το δημόσιο αίσθημα και προσπαθούν να το αντιπαρέλθουν, βρίσκονται έξω από τον καμβά της δημοκρατίας.

«Έδοξε τη βουλή και τω δήμω». Καμιά μεγάλη απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί ερήμην του δήμου, δηλαδή του λαού. Κι ο λαός αυτή τη στιγμή, χωρίς φιοριτούρες αμετάφραστες (άκουσον, άκουσον!), χωρίς έργκα και χωρίς όμνες και προπαντός χωρίς καπηλεία ιδεών και συναισθημάτων, αντιλαμβάνεται ότι το Σκοπιανό είναι θέμα ελέγχου των ενεργειακών οδών της Ευρώπης και άρα θέμα διατεταγμένης στρατηγικής κόντρα στα πάτρια συμφέροντα.

Είναι στη σημερινή συγκυρία αναπόφευκτη πάλι και η αναπόληση των πεπραγμένων της φυλής και η διαχρονική σύγκριση των επών. Οι συγκλονιστικότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας γράφτηκαν στη Σαλαμίνα, στο Μεσολόγγι και στη Μακεδονία το ΄12.

Σήμερα συρόμαστε σε επαίσχυντες πολιτικές διαπραγματεύσεις γι’ αυτά που κάποιοι ήρωες έχυσαν κρουνηδόν το αίμα τους.

Ο Καπετάν Ζέζας (και δια το γνωστότερο Παύλος Μελάς) γόνος πλούσιας και επιφανούς ηπειρώτικης οικογενείας, προετοίμασε τον απελευθερωτικό Μακεδονικό αγώνα ενάντια στους Βούλγαρους και τους Τούρκους με σώμα μόλις τριανταπέντε ανδρών (!). Ο θάνατός του στα 34 του χρόνια γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των ηρώων και πυροδότησε τις μετέπειτα εθνοσωτήριες εξελίξεις.

Μια άλλη σπουδαία μορφή της εποχής εκείνης ήταν ο οικουμενικός πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄, και υπάρχει λόγος που τον θυμήθηκα.

Ακούμε πολύ συχνά σήμερα -και ιδίως υπό το βάρος των εθνικών θεμάτων- αρκετούς εθναμύντορες και πρυτάνεις της ευνουχισμένης δημοκρατίας να δηλώνουν ότι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας δεν έχουν λόγο, ούτε άποψη για τα εθνικά θέματα, πολύ περισσότερο δε, δεν είναι πρέπον να εξεγείρουν τους πιστούς με επίσημες συμμετοχές στους αγώνες ούτε και με δηλώσεις από του άμβωνος.

Η Εκκλησία, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι ζων «πολιτικός» οργανισμός, συνεχώς παρούσα και πρέπει να έχει λόγο (τουλάχιστο συμβουλευτικό), έχει συνδιαμορφώσει δια μέσου των αιώνων την ιστορική και εθνική μας συνείδηση και στο κάτω-κάτω της γραφής, ας γίνει μια καταγραφή να φανεί πόσοι ιερωμένοι έχυσαν το αίμα τους για την εθνική υπόθεση και πόσοι πολιτικοί.

Ο Ιωακείμ ο Γ΄ υπήρξε ο σπουδαιότερος πατριάρχης στην ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά την Άλωση. Μεταρρυθμιστής με πνεύμα βαθιάς αντίληψης και στοργής για τις παραδόσεις της εκκλησίας και του έθνους και άγρυπνος φύλακάς τους.

Μεταφέρω τα λόγια του δημοσιογράφου Κων. Σπανούδη που περιλαμβάνονται στη σχετική μονογραφία: Πατριώτης μεγάλης φρόνησης, διπλωμάτης εξαιρετικής διορατικότητας, γενναίος στο φρόνημα και την ψυχή θεωρούσε τα υψηλά του αξιώματα κληροδότημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ύψωσε επιβλητικά το λεγόμενο Εθνικό Κέντρο και απέκτησε διεθνές γόητρο.

Ήταν ο μόνος που αντιλήφθηκε την πραγματική αξία  του συντάγματος των Νεοτούρκων του 1908 και προφήτευσε τις καταστροφικές του συνέπειες για τον ελληνισμό.

Είχε βέβαια την τύχη να μην γίνει εθνομάρτυρας όπως μύριοι άλλοι ιερωμένοι, αλλά επέδειξε αξιοθαύμαστη δράση στο διοικητικό και στο εθνικό πεδίο, και πρόφτασε ευτυχώς λίγες μέρες πριν τον θάνατό του να μάθει ότι κατελήφθη η Θεσσαλονίκη.

Οι πολιτικοί νάνοι που διερωτώνται σήμερα γιατί χώνει τη μύτη της η Εκκλησία, καλό θα ήταν να εύχονταν να υπάρχουν τέτοιοι άνδρες και στον πολιτικό στίβο.

Μπορεί να ήμασταν σε καλύτερη μοίρα…

 

Κατηγορία Κοινωνία
- 06|03|2018 16:01

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των Τοπικών Συμβουλίων, των φορέων και δημοτών πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, συναντήσεις εργασίας στις Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Θερμής και Μανταμάδου, παρουσία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού αλλά και στελεχών της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΛ.

 Οι συναντήσεις αυτές, αποσκοπούσαν αφενός στην καταγραφή των προβλημάτων της κάθε περιοχής, αλλά και στην ενημέρωση για την ανάδειξη των τοπικών προτάσεων και προβλημάτων καθώς και την διεξοδική ενημέρωση για τα δρομολογηθέντα ζητήματα.

Στη βάση αυτή, ο Δήμαρχος έκανε απολογισμό των έργων που ολοκληρώθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται να γίνουν στις παραπάνω περιοχές, τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα συστηματικής και επίπονης προσπάθειας και κινούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τις υποδομές και το φυσικό περιβάλλον. Ο κ. Γαληνός, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι σε μια δύσκολη συγκυρία η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα πάντα την ισόρροπη ανάπτυξη  επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους δημότες.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, από τους παρευρισκόμενους τέθηκαν ερωτήσεις και ζητήματα που τους απασχολούν, κατατέθηκαν προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις, ενώ ο Δήμαρχος και συνεργάτες του έδωσαν αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με τα θέματα που αναφέρθηκαν. Σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοτικής αρχής, οι ενημερωτικές συναντήσεις, θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Λέσβου, «με γνώμονα ένα ειλικρινή διάλογο που θα επικεντρώνεται στα κυρίαρχα ζητήματα κάθε περιοχής», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κατηγορία Δήμος
- 06|03|2018 15:51

«Σάρλιτζα» και ασφαλής πρόβλεψη χρόνου των σχετικών διαδικασιών με αυτό, δεν συμβαδίζουν. Αντίθετα «Σάρλιτζα» και καθυστέρηση, είναι θα έλεγε κανείς μία παγιωμένη συνθήκη για δεκαετίες. Ο χρόνος όμως πλέον αρχίζει και πιέζει ασφυκτικά, αλλά τούτη τη φορά η γραφειοκρατία  δύναται να μετατραπεί σε σύμμαχο υπέρ της υπόθεσης «Σάρλιτζα» και ειδικότερα για την περίπτωση των λουτρικών εγκαταστάσεων της Θερμής. Κι αυτό γιατί η σχετική σύμβαση παραχώρησης-αξιοποίησης του  «Σάρλιτζα» μεταξύ Περιφέρειας και (πρώην)ΤΣΑΥ σημειώνει ρητά πως μέχρι (το αργότερο) τα τέλη του 2018, οι λουτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι λειτουργικές. Τούτων δοθέντων, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει το βηματισμό της προκειμένου να δώσει πνοή στο μεγαλόπνοο σχέδιο «Σάρλιτζα» και μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία προκήρυξης της (ολοκλήρωσης) της τεχνικής μελέτης για τις λουτρικές εγκαταστάσεις. Ευελπιστώντας πως μέσα στο πάντα δύσκολο πλαίσιο που διέπει τον διαχρονικό «βραχνά» της Λέσβου, θα προφτάσει να τηρήσει αφενός τα συμφωνηθέντα της υπογραφείσας σύμβασης, αφετέρου να επαναλειτουργήσει τις λουτρικές εγκαταστάσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εγκαταλειφτεί.  

Είναι γεγονός πως μετά την υπογραφή της πολυσυζητημένης σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Υπουργείου Πολιτισμού και (πρώην)ΤΣΑΥ, ότι η υπόθεση «Σάρλιτζα» αποκαθηλώθηκε ξανά από την επικαιρότητα. Οι ειδήσεις σχετικά με την πρόοδό της έβγαιναν από πριν το περασμένο καλοκαίρι με το σταγονόμετρο και στον Τύπο είχε καταγραφεί ως συγκεκριμένη εξέλιξη, η εμπλοκή του Δρ. Υδρογεωλογίας Ζήση Αγγελίδη, προκειμένου εκείνος να βοηθήσει την Περιφέρεια στην εκπόνηση της μελέτης που αφορά στην επισκευή και λειτουργία των λουτρικών εγκαταστάσεων της Θερμής. Στην πραγματικότητα, το διάστημα που μεσολάβησε από την εμπλοκή του κ. Αγγελίδη ως και τις μέρες μας, έγιναν αρκετά προς την κατεύθυνση απεγκλωβισμού των λουτρικών εγκαταστάσεων, αλλά εκ του αποτελέσματος όχι όσο γρήγορα θα προσδοκούσαν ακόμα και οι άνθρωποι της Περιφέρειας.

Περνάει από Οικονομική Επιτροπή

Η πρόσφατη συνάντηση ωστόσο του δημάρχου με τοπικούς παράγοντες της Θερμής, αλλά και το επενδυτικό φόρουμ για τον θερμαλισμό στην Αθήνα που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Γερμανική Πρεσβεία (και συμμετείχαν και δήμος Λέσβου και Περιφέρεια), έστρεψε ξανά το ενδιαφέρον στο «Σάρλιτζα». Με αποκορύφωμα την συνάντηση επί τούτου των Σπύρου Γαληνού και Χριστιάνας Καλογήρου την περασμένη Παρασκευή, εκεί όπου ο πρώτος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υπόθεσης και δήλωσε την προθυμία του να συμβάλλει (με το δυναμικό του δήμου Λέσβου) σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η «είδηση» τώρα που βγήκε από την ίδια την Περιφερειάρχη ήταν πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκήρυξης για την ολοκλήρωσης της τεχνικής μελέτης. Με τη σχετική απόφαση μάλιστα να περνάει μέσα στην εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Με ορίζοντα (άγνωστο βέβαια) να καλυφθούν μέσω αυτής της διαδικασίας οι εκ τοις πράγμασι αδυναμίες της Περιφέρειας να συμβάλλει στη μελέτη με ηλεκτρολόγο μηχανολόγο (κ.α) και κατ΄ επέκταση να εξασφαλίσει και έκδοση οικοδομικής άδειας. Αφού είναι δεδομένο πως οι λουτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να διευθετηθούν μέσα στο 2018.

«Κινούμαστε βάσει πλάνου…»

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε στο «Ε» μάλιστα και ο αντιπεριφειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ότι οι κινήσεις που γίνονται είναι στη σωστή κατεύθυνση και για επιπλέον δύο βασικούς λόγους: πρώτον επειδή γίνονται για πρώτη φορά βάσει ενός πολύ συγκεκριμένου πλάνου που αφορά την αξιοποίηση των πηγών βήμα-βήμα και δεύτερον επειδή υπάρχει πια και η βούληση του δήμου να συμβάλλει όπου είναι δυνατόν. «Αστάθμητοι παράγοντες πάντα υπάρχουν, καθώς αλλάζουν πια και οι προϋποθέσεις που αφορούν στη λειτουργία των πηγών, όμως θεωρώ ότι προχωρούμε σταθερά προκειμένου καταρχήν να επιτύχουμε τη λύση για τις λουτρικές εγκαταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι βάσει των εισηγήσεων του κ. Αγγελίδη για τις πηγές της Θερμής και το «Σάρλιτζα» είναι να μετατραπούν σε τόπο θεραπείας του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής. Ειδικότερα τα παλιά Λουτρά, σχεδιάζεται να αναμορφωθούν πλήρως, να γίνει αναδιαρρύθμιση στο εσωτερικό τους και να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο. 

Κατηγορία Σκίτσα
- 06|03|2018 13:20
Κατηγορία Πολιτισμός
- 06|03|2018 13:06

Σαπφώ, ποιήματα σε πέντε γλώσσες

Φιλολογική επιμέλεια: Γιώργος Δαμιανός

Εκδόσεις 24γράμματα

Αθήνα 2017, σελ. 90

 

Δεκαπέντε ποιήματα της Σαπφούς σε πέντε γλώσσες, περιλαμβάνει ο παρών τόμος. Τα ποιήματα που έχει ανθολογήσει ο Γιώργος Δαμιανός  είναι τα παρακάτω: Εις Αφροδίτην,  Φαίνεταί μοι κήνος, Κύπρι και Νηρήιδες άβλαβην, Το ωραιότερο πράγμα, Αστερες μεν αμφί κάλαν  σελάνναν, Ηράμα μεν εγώ σέθεν  Άτθι, Έρος δ’ ετίναξε μοι, Τις δ’ αγροϊωτις θέλγει νόον, Κατθάνοισα δε κείσηι, Συ δε στεφάνοις, ω Δίκα, Τέθνάκην δ’ αδόλως θέλω, Οίον το γλυκύμαλον, Έσπερε πάντα φέρων, Όλβιε γάμβρε, Έρος ο λυσιμέλης δόνει.

Οι μεταφράσεις είναι στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά από πολύ γνωστούς μεταφραστές όπως οι: Ugo Foscolo, A. Bonnard, Lord Byron, E. Peterich, J.M. Stowasser, H.T. Wharton, Salvatore Quasimodo, κ.ά..

Στις πρώτες σελίδες βρίσκουμε μια μικρή  εισαγωγή χωρισμένη στα παρακάτω κεφάλαια: Ελάχιστα βιογραφικά, Οι θίασοι, Το έργο, Η αξία του έργου.

 

 

Αντώνης Γιανακός

Τέσσερις βολικοί θάνατοι (μυθιστόρημα)

Εκδόσεις Κέδρος

Αθήνα 2017, σελ. 216

 

Ο Αντώνης Γιανακός,  με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, μία συλλογή διηγημάτων, ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει μερικές από τις κρισιμότερες στιγμές που γνώρισε ο τόπος.

Δυο λόγια για την υπόθεση: Αθήνα 1936. Οι ηγέτες της συντηρητικής παράταξης πεθαίνουν από αιφνίδιο θάνατο ο ένας μετά τον άλλο. Κονδύλης, Δεμερτζής, Τσαλδάρης. Ο Τύπος μιλάει για συγκοπή. Είναι όμως έτσι; Ένας νεαρός γιατρός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ο Αντώνης Τζανετής, υποψιάζεται σκευωρία.

Την ίδια περίοδο ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποβιώνει στο Παρίσι. Το πολιτικό κλίμα στη χώρα είναι πολωμένο, καθώς διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, απεργίες, τα γεγονότα του Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και οι δολοπλοκίες του Παλατιού ανοίγουν τον δρόμο για τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Στην Ευρώπη τον τόνο δίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου, ο Ισπανικός Εμφύλιος και οι δίκες της Μόσχας.

Παράλληλα με τις διεθνείς εξελίξεις που θα οδηγήσουν στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Αντώνης Τζανετής και η αγαπημένη του Μαρία Βουνοπούλου γίνονται σύντροφοι στη ζωή και στους αγώνες και βιώνουν τον έρωτά τους, που αναπόφευκτα σημαδεύεται από την τεταμένη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Π.Σ

Κατηγορία Πολιτισμός
- 06|03|2018 12:54

Το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και οι εκδόσεις «Τόπος» διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή το πρόσφατο μυθιστόρημα του Άρη Μαραγκόπουλου «Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου στη Βαρειά (τηλ 22510 23372).

Με τον συγγραφέα συζητά η Εύη Σαμπανίκου, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, και ο Μιχάλης Ψημίτης, καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Προλογίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το «Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού», τελευταίο μυθιστόρημα του Άρη Μαραγκόπουλου, μοιάζει να ολοκληρώνει μια άτυπη τριλογία του συγγραφέα (προηγήθηκαν η «Μανία με την Άνοιξη» και το «Χαστουκόδεντρο»), στην οποία συναντά κανείς, όλο και πιο ώριμα δουλεμένες, όλες τις εμμονές του. Τη συνάρθρωση της λογοτεχνίας με την ιστορία και την πολιτική, τη βιογράφηση ζευγαριών που τα ενώνει όχι μόνο το πάθος του έρωτα αλλά και αυτό της πολιτικής και της επανάστασης, το παιχνίδι, όλο και πιο σύνθετο, της πραγματικότητας με τη μυθοπλασία, την πολυφωνική, πολύτροπη αφήγηση. Επιπλέον, οι ήρωες του, το διάσημο ζευγάρι που σχημάτισαν από τη νεότητά τους και για περισσότερα από 40 χρόνια η δεύτερη κόρη του Μαρξ και ο συγγραφέας του «Δικαιώματος στην τεμπελιά», αποτελούν, όπως ομολογεί ο Μαραγκόπουλος, μια ακόμη πολύχρονη εμμονή -ο Πολ και η Λόρα κάνουν σποραδικές εμφανίσεις από νωρίς στα βιβλία του ως δύο «ασυμμόρφωτοι» άγιοι της προσωπικής του μυθολογίας.

Κατηγορία Πολιτισμός
- 06|03|2018 12:50

Στη Μυτιλήνη «των ωραίων και ευαίσθητων», που βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιάς τραγουδώ σήμερα», είπε στο «Ε» ο Φίλιππος Πλιάτσικας λίγο πριν ξεκινήσει τη συναυλία του με τους «Έηζολ 3» στον «Οινοφόρο» το Σάββατο.

Από το Μενίδι και τα εφηβικά συγκροτήματα στα υπόγεια της δυτικής Αττικής στις «Παλιές Αγάπες», το «Πούλα με» και τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεδίπλωσε μαζί μας με τα τραγούδια του, την ιστορία των «Πυξ Λαξ». Όπως είπε, όλα άρχισαν από το Μενίδι Αττικής το 1988 και με αφορμή τα 30 χρόνια που συμπληρώνουν φέτος από την ίδρυσή τους, οι «Πυξ Λαξ» διοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Μια γεύση από αυτήν, έδωσε και σ’ εμάς το Σάββατο, που οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουμε να είμαστε στην Αθήνα τον Ιούλιο. Και σηκωθήκαμε όλοι μαζί να τραγουδήσουμε το «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα της Ντέπης Χατζηκαμπάνη. Η στιχουργός ήταν εκεί και ο Φ. Πλιάτσικας τής αφιέρωσε το τραγούδι, κι έτσι έκλεισε η συναυλία που το κοινό δεν άφηνε να τελειώσει νωρίτερα. Ποτέ κάτι από τους «Πυξ Λαξ» δεν είναι αρκετό.

 

Ο «Μύθος»

Για τους σημερινούς 30ρηδες οι «Πυξ Λαξ» είναι δεδομένοι, και ταυτόχρονα μύθος. Δεδομένοι γιατί γνωρίζουμε κάθε στίχο από τα τραγούδια τους και μύθος γιατί έχουν μια 30χρονη πορεία που αγγίζει τη δική μας: Τα εφηβικά απογεύματα με το τηλέφωνο στο χέρι, τις αγωνίες, τα κλάματα («Δεν θα δακρύσω πια για σένα»), τη μοναξιά («Μοναξιά μου όλα»), τα «ανάθεμα» («Πούλα με λοιπόν σ’ το ξαναλέω»), τη μελαγχολία («Μ’ ένα τσιγάρο, σαν μεγάλη κιμωλία, μοιάζεις με φάρο που σκοντάψανε τα πλοία») και δεκάδες άλλα τραγούδια.

Είχαν παρακαταθήκη μια μυστικιστική συνάντηση με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, αντάμωσαν χωρίς κόμπλεξ με τον Βασίλη Καρρά και τον Πασχάλη Τερζή, πιάστηκαν στους ώμους με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Νομικό και τον Γιάννη Πάριο, ταξίδεψαν με τον Γιώργο Νταλάρα και κοιτάχτηκαν στα μάτια με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα. Συνομίλησαν μουσικά με τον Μιχάλη Ρακιντζή και δήλωσαν το «παρών» σε νέα μουσικά σχήματα, όπως οι «Όναρ» και οι «Domenika». Ονειρεύτηκαν με τη Θεοδοσία Τσάτσου και ατένισαν μουσικούς ορίζοντες μαζί με τον Τζίμη Πανούση στις «Μουσικές Ταξιαρχίες». Είτε ως σύνολο, είτε κατά μόνας, δεν περιχαρακώθηκαν στο είναι τους, ανοίχτηκαν εκεί έξω και αγκάλιασαν όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Κι αυτό επέστρεψε πίσω σαν κύμα απέραντης αγάπης και αναγνώρισης από το μουσικόφιλο κοινό που ερωτεύτηκε, έκλαψε και κοιμήθηκε πάνω σε μια κασέτα τους, πλάι σε ένα CD που έπαιζε στο repeat τα τραγούδια τους, όπως λέει και ο Λευτέρης Σαββίσης στο news247.gr.

Δύο εκπλήξεις είχε η βραδιά: Η μία μάς είχε ξανασυμβεί στην προηγούμενη συναυλία του Πλιάτσικα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, και συνέβη και στον «Οινοφόρο». Ο π. Στρατής Γιουσμάς ανέβηκε επί σκηνής και τραγούδησε τις «Ανόητες Αγάπες». Όλοι ύψωσαν τα χέρια για να καταγράψουν την ερμηνεία του σε βίντεο που ανέβηκαν στο λεπτό στο Facebook. Η άλλη έκπληξη ήταν στο συγκρότημα που συνόδευε τον Πλιάτσικα, τους «Έηζολ 3». Ένας εκ των τριών, ο Νίκος Σάλτας που έπαιζε πλήκτρα και τραγουδούσε, είναι Μυτιληνιός! Δεν έκρυψε μάλιστα ότι έκανε και αγγλικά στις «Ξένες Γλώσσες Μπουλά»! Πάντως, μάς χάρισε με τα δάχτυλα και τη φωνή του, το καταπληκτικό τραγούδι «I need your loving like the sunshine»…

Κατηγορία Πρόσφυγες
- 06|03|2018 12:47

Τρεις μήνες απλήρωτοι/ες, εν αναμονή της εξόφλησης των μισθών των μηνών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018, συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το Δ.Σ. του Σωματείου των Συμβασιούχων ανακοινώνει και προειδοποιεί τους ιθύνοντες ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου, προτίθενται να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε επίσχεση εργασίας.

Παρά την αναγνώριση του «ζητήματος» της μισθοδοσίας τους από μέρους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για κανονικοποίηση των πληρωμών, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, «να οδηγούμαστε σε οικονομική εξουθένωση, μη δυνάμενοι/ες να ανταποκριθούμε στα καθημερινά έξοδα, στα έξοδα μετακίνησής από και προς την εργασία τους, ούτε στην πληρωμή των οφειλόμενων μισθωμάτων στην περίπτωση όσων εργαζόμαστε εκτός της μόνιμης κατοικίας μας. Στην κατ’ επανάληψη οικονομική δυσχέρεια που βιώνουμε, προστίθενται οι δυσχερείς και πιεστικές συνθήκες εργασίας, οι ελλιπείς συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, οι περικοπές ημερομισθίων σε περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθένειας και η μόνιμη εργασιακή επισφάλεια, η οποία είναι πιο έντονη μετά τις μαζικές απολύσεις έμπειρου προσωπικού ορισμένου χρόνου το Δεκέμβριο του 2017, που άφησε κενό στην Υ.Α. επί 3 μήνες (!) και μετά την προαναγγελία νέων απολύσεων που δρομολογούνται για το Μάιο του 2018».

Και καταλήγουν: «Όση υπομονή και καλή πίστη επιδεικνύουμε ως εργαζόμενοι/ες, ασκώντας συνετά και αδιάλειπτα τα καθήκοντά μας, τόσο περισσότερο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μας φτάνει διαρκώς στα όριά μας με την κατ’ εξακολούθηση καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Η οικονομική ασφυξία που μας έχει επιβληθεί, μας οδηγεί να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας».

Σελίδα 1 από 2
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top