FOLLOW US
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 - EmprosNet.gr
Κατηγορία Πολιτισμός
- 23|01|2018 19:39

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης επρόκειτο να εγκαινιάσει χτες την πρώτη έκθεση από τις βραβευμένες φωτογραφίες του 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυπωμένης Φωτογραφίας στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

Ο 1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Τυπωμένης Φωτογραφίας συνδιοργανώθηκε στο τέλος του περασμένου χρόνου από 5 διαφορετικές Φωτογραφικές Εταιρείες με μεγάλη ιστορία.

- Αθήνα - Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

- Ηράκλειο Κρήτης - Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης, (Παράρτημα ΕΦΕ)

- Λέσβος - Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

- Πρέβεζα - Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας (Παράρτημα ΕΦΕ)

- Καβάλα - Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας (Παράρτημα ΕΦΕ)

Η έκθεση αυτή που πραγματοποιείται πρώτα στην Μυτιλήνη είναι το αποτέλεσμα μιας επίπονης διαδικασίας κρίσεων που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 για να επιλεχθούν οι καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού από 5 τριμελείς επιτροπές και να εκτεθούν σε πέντε πόλεις της χώρας μας. Οι κριτές έκριναν φωτογραφίες αξιολογώντας την ποιότητα της εκτύπωσης, την υφή και την διαβάθμιση αφήνοντας για λίγο ξεκούραστη την όραση τους από παντός είδους οθόνες. Η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη γιατί βαθμολογήθηκαν οι φωτογραφίες μία προς μία με σεβασμό στον δημιουργό. Οι φωτογραφικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε εκθεσιακούς χώρους έχουν σκοπό, ο καλεσμένος να δει τη φωτογραφική εκτύπωση, να γνωρίσει την υφή και το βάθος της φωτογραφίας εκτιμώντας τον δημιουργό και το έργο του και να "βγει" η φωτογραφία για λίγο από την οθόνη. Επίσης έχει σκοπό να συνευρεθούν φωτογράφοι και μη, να συνομιλήσουν και να συζητήσουν σε ένα "φωτογραφικό σπίτι" ξεφεύγοντας από τα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας 19:00 - 21:00.

Κατηγορία Πολιτισμός
- 23|01|2018 19:08

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με τις επιλογές και την καλλιτεχνική προσφορά της στο χώρο της μουσικής κι επειδή έχει αγαπηθεί πολλάκις από το κοινό του νησιού, επιστρέφει το ερχόμενο Σάββατο στον «Οινοφόρο»!

Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της. Μια φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος που παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος, μέσα από σύγχρονες και παραδοσιακές μουσικές, μας υπόσχεται ένα ιδιαίτερο μουσικό οδοιπορικό στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι, στο Κτήμα Οινοφόρος το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «Μέλισσες, «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας που έχουν αδικηθεί όπως το «Τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «Φόνισσες» κ.ά. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, κ.ά. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική. Επίσης, μαζί της σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά.

«Σε ένα αληθινό ταξίδι παρέα με τραγούδια που όλοι αγαπάμε, θα γίνουμε μια «αγκαλιά» ξεφεύγοντας από τα όρια ενός κλασσικού μουσικού προγράμματος» τονίζουν οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, Κλεοπάτρα Πατερέλλη και Πρόδρομος Πατερέλλης.

 

Κατηγορία Πολιτισμός
- 23|01|2018 18:02

Ημερολόγιο 2018. Αφιέρωμα στον Αργύρη Εφταλιώτη

(Κείμενα, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, επιμέλεια έκδοσης: Παναγιώτης Σκορδάς)

Έκδοση Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Μηθύμνης

 

Με ένα καλαίσθητο χρηστικό, Ημερολόγιο καλωσορίζει το 2018, η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης «Αργύρης Εφταλιώτης».

Το Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Μηθυμναίο λογοτέχνη, τον πρωτεργάτη του δημοτικισμού και κατά τον Γιάννη Ψυχάρη τον «Βασιλιά της αφήγησης», Αργύρη Εφταλιώτη.

Στις πρώτες σελίδες του Ημερολογίου, ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς, που εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται ερευνητικά με το πολυπρισματικό έργο του Εφταλιώτη, δημοσιεύει πλουσιότατο υλικό, ιδιαίτερα κατατοπιστικό, για αυτή τη μεγάλη μορφή των γραμμάτων μας.

Τιμώντας το έργο και την προσφορά του Εφταλιώτη, ο πνευματικός φάρος της Μήθυμνας, η «Δ.Ι.Β.Μ.», από το 2009 πρόσθεσε στην επωνυμία της το όνομα του πνευματικού τέκνου της κωμόπολης, «ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης για τη συμβολή του στην απόκτηση «εθνικής λογοτεχνίας και πνευματικού πολιτισμού».

Το πνευματικό καμάρι της Μήθυμνας, η «Δ.Ι.Β.Μ.», έχει στο ενεργητικό της ένα ποικίλο και ποιοτικό έργο που μόνο από την συνοπτική ανάγνωση του εκδοθέντος Ημερολογίου αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι εξαιρετικό και ιδιαίτερο γίνεται στην ακριτική Μήθυμνα.

Η «Δ.Ι.Β.Μ.» είναι η συνέχεια της «Έν Μεθύμνη Βιβλιοθήκης των Μουσών Αδελφότητος» που ιδρύθηκε το 1859.

Να «ανοίξουμε» όμως την πόρτα αυτής της θαυμαστής ιστορικής βιβλιοθήκης για να μπούμε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και προπάντων της προσφοράς της.

Εδώ υπάρχει μια αξιόλογη παλιά συλλογή περίπου 1.000 σπάνιων βιβλίων που το αρχαιότερο χρονολογείται από το 1673.

Στην κατοχή της η «Δ.Ι.Β.Μ» έχει επίσης ένα σπάνιο αρχείο παλαιών εφημερίδων και περιοδικών , χειρόγραφα του Εφταλιώτη, του Ψυχάρη, μια μόνιμη έκθεση αρχικού φωτογραφικού υλικού, καθώς και τα γυαλιά του Στρατή Μυριβήλη, χαρισμένα από τις Δροσούλα και Χριστίνα Μυριβήλη .

Η «Δ.Ι.Β.Μ.» είναι δανειστική και φιλοξενεί περίπου 17.000 τίτλους βιβλίων και συνεχώς εμπλουτίζεται.

Έχει ενταχτεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών μας, στην διαδικτυακή ενημέρωση για κάθε ενδιαφερόμενο ανά την υφήλιο από το 2007.

Ορόσημο ωστόσο σ΄ αυτό το ευρύ άνοιγμα της «Δ.Ι.Β.Μ» αποτελεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Ηρόδοτος», με αποτέλεσμα την ψηφιοποίηση του σημαντικού της αρχείου .

Για εκτενή ενημέρωση των συμβάντων η «Δ.Ι.Β.Μ.» εξέδωσε σχετικό ενημερωτικό έντυπο με τη φροντίδα και επιμέλεια της Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτας Ι. Θηβαίου- Παπαθεράπων.

Το έργο που αθόρυβα γίνεται σήμερα στην «Δ.Ι.Β.Μ» για τη διάσωση , συντήρηση και διαρκή προβολή του πλούτου της, πρέπει να έχει την αναγνώριση και την ενθαρρυντική υποστήριξη της Πολιτείας.

Ο αγώνας των υπαλλήλων της «Δ.Ι.Β.Μ» και της άξιας Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτας Ι.Θηβαίου -Παπαθεράπων, καθώς και της διευθύντριας κ. Μαρίας Γρηγορά, είναι εμφανής και εν ολίγοις καταγράφεται στο χρήσιμο και συλλεκτικό Ημερολόγιο που εξέδωσαν με τη φροντίδα του Παναγιώτη Σ. Σκορδά.

 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ Ι.ΠΑΠΑΛΑΣ

 

 

 

 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, τεύχος 289/Γενάρης-Φλεβάρης 2018

Νίκος Περέλης: Η Σαπφώ της Λέσβου, Εκδόσεις Αγγελάκη, Αθήνα 2017, σελ 118

 

Κατηγορία Επιστολές
- 23|01|2018 17:20

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα στο «Ε» της 18ης τρέχοντος μηνός συνέντευξη του κ. Βουνάτσου με τίτλο: «Δεν δέχομαι την απλή αναλογική, είναι καταστροφή». Επ’ αυτής θα ήθελα να εκφράσω μερικές απόψεις μου και να κάνω ορισμένες αναφορές:

Α. Ο Δημήτρης Βουνάτσος διατέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής, νομάρχης, δήμαρχος, επομένως διαθέτει τεράστια πείρα περί τα αυτοδιοικητικά, την οποία ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Η ατυχία του κ. Βουνάτσου, στη μακροχρόνια πολιτική του διαδρομή, είναι ότι δεν πλαισιώθηκε το πλείστον από συνεργάτες ικανούς στα διοικητικά και γνώστες της πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας και για το λόγο αυτόν το έργο που δημιούργησε δεν ήταν αυτό που προφανώς οραματίστηκε!

Β. Ως λαός δεν έχουμε κουλτούρα στις συνεργασίες και η απλή αναλογική δεν ευδοκιμεί σε ανθρώπους που έχουν ως αρχή «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα». Ανήκουμε όμως στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια όπου οι λαοί εφαρμόζουν τις συνεργασίες σ’ όλους τους τομείς και προοδεύουν, όπως Γερμανία, Αυστρία κ.λπ. Επομένως, πρέπει να ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής ούτως ώστε να αρχίσουμε να «εκπαιδευόμαστε» στις συνεργασίες και να εγκαταλείψουμε τον μονήρη βίον.

Γ. Στις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Ένα ενιαίο όπου οι δικηγόροι ψηφίζουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο και ένα δεύτερο όπου εκλέγεται ο Πρόεδρος χωριστά. Με τον τρόπο αυτόν ο Πρόεδρος «εξαναγκάζεται» να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της συντεχνίας μ’ ένα συμβούλιο ποικιλώνυμης πολιτικής αποχρώσεως. Ασφαλώς και δεν είναι ίδιες οι συνθήκες, οι στόχοι, οι μέθοδοι με το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ανέφερα μόνο και μόνο για να δείξω ότι μπορεί να βρεθεί σύστημα αναλογικό που θα εξοικειώσει τον Έλληνα πολίτη με τις συνεργασίες.

Δ. Πιστεύω ότι μια συνεργασία πολιτικών με τεχνοκράτες (επιτυχημένους επιχειρηματίες) θα ήταν ιδανική σύζευξη. Δυστυχώς, οι σοβαροί και ικανοί πολίτες αποφεύγουν να συναγελαστούν το πλείστον με τους μέτριους και τους αδαείς και έτσι το έδαφος της πολιτικής μένει μόνο σ’ αυτούς.

Ε. Για όλα τα άλλα που αναφέρει ο Δημητράκης στη σημαντική συνέντευξή του, όταν θα έρθει η ώρα!

 

Με τιμή,

Στρατής Δελόγκος

Παπάδος

 

Κατηγορία Πολιτική
- 23|01|2018 17:10

Κατά του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα στρέφονται οι ΝΟΔΕ Λέσβου, Σάμου και Χίου, με αφορμή δηλώσεις του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Οι πρόεδροι ΝΟΔΕ Λέσβου, Στρατής Καραγεωργίου, Χίου, Πρόδρομος Μανωλάκης και Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου θεωρούν ότι «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» ο υφυπουργός όταν αναφέρει πως μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού των νησιών αντιδρά στο θέμα αυτό…

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει: «Ο κ. Μπαλάφας.. ξαναχτύπησε. Η εμμονή του, γιατί δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε διαφορετικά, να επανέρχεται με εμπρηστικές δηλώσεις που αφορούν τις νησιωτικές κοινωνίες και τη στάση τους απέναντι στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, αρχίζουμε να θεωρούμε ότι αποτελεί απότοκο της προσπάθειάς του να συντηρεί εαυτόν στην επικαιρότητα! Έτσι, αντί να επιτελεί κυβερνητικό έργο και να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, ουσιαστικά αυτοχρίζεται εκπρόσωπος των νησιωτών και μάλιστα με δηλώσεις που πλέον ούτε την οργή μας δεν αξίζουν.»

Τελευταίο του επίτευγμα, προσθέτουν, «η δήλωση ότι μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού στα νησιά αντιδρά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό! Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για αποσυμφόρηση και επίσπευση των διαδικασιών ασύλου. Δηλώσεις που οι νησιώτες, ακούνε εδώ και δύο χρόνια, χωρίς όμως να τις έχουν δει να μετατρέπονται σε πολιτικές αποφάσεις.»

Και καταλήγουν: «Ο κ. Μπαλάφας είτε έχει πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει στα νησιά, είτε αποτελεί στρατηγική του επιλογή να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Εκτός και αν πρόκειται απλά για δηλώσεις που στόχο έχουν να διασφαλίσουν την παραμονή στη θέση του στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση, τον καλούμε να έρθει στα νησιά, και να μιλήσει με τους νησιώτες. Ίσως έτσι αντιληφθεί την πραγματικότητα ως έχει, και όπως την περιγράφει εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς!»

 

 

Κατηγορία Πολιτισμός
- 23|01|2018 17:01

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ανακοινώνει το 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου που θα γίνει στις 9-11 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Μόλυβος προσφέρει και φέτος την ευκαιρία για ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο χωρίς να φύγουμε, άλλα βλέποντας τις ζωές μας με μια άλλη Παρα-μορφωμένη ματιά. Ό,τι χρειάζεται για να διασκεδάσουμε και να ανανεωθούμε.

Οργανώστε σωστά την ομάδα σας και δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Τις πληροφορίες για τους κανονισμούς και τους όρους συμμετοχής θα τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:http://bit.ly/2C5PVtR καθώς επίσης και από την εκδήλωση της σελίδας του κυνηγιού στο Facebook: https://www.facebook.com/events/345366632598194/.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται από τα γραφεία του Φορέα, από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ως την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου, τις εργάσιμες ημέρες από τις 10:00 - 14:00. Οι πληροφορίες μπορούν να σας δοθούν εγγράφως και ηλεκτρονικά από τα γραφεία του Φορέα

(Τηλ.: 22530 71 990, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει την Παρασκευή το βράδυ 09/02/2018, στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου με τον διαγωνισμό Καλύτερης Συνολικής Παρουσίας :Ο διαγωνισμός της καλύτερης συνολικής παρουσίας περιλαμβάνει δύο διαγωνισμούς ταυτόχρονα της καλύτερης αμφίεσης και του καλύτερου βίντεο σποτ ή καλύτερου θεατρικού σκετς στον οποίο πρώτη θα βγει η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους συνολικά βαθμούς. Για να μπορέσει να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία η κάθε ομάδα θα πρέπει να συμμετέχει και στους δύο διαγωνισμούς.

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, στις 10:00 π.μ. η διοργάνωση θα συνεχιστεί με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, με κέφι, αποκριάτικη διάθεση, αλλά και πάθος για τη νίκη. Απαραίτητα εφόδια είναι το χαμόγελο, η ευρηματικότητα, η γρήγορη αντίληψη, η πονηριά, η ομαδικότητα και η ευγενής άμυλα!

Και για όλους τους φίλους που δεν μένουν κοντά στην περιοχή μας, αλλά θέλουν να νοιώσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, τους προσκαλούμε να συμμετέχουν είτε ως παίχτες είτε ως θεατές.

Ελάτε στο κυνήγι θησαυρού Μολύβου να ταξιδέψουμε μαζί στον χώρο, στο χρόνο, σε άλλη Γή σε άλλα μέρη, αλλά και στην περιοχή μας όμως με άλλη οπτική.

 

To κάλεσμα

«Πυκνιοί καπνιοί», μαύρα σύννεφα, η βρόχα να πέφτει Night through και το «πού πάω πάλι να μπλέξω» εμποδίζουν εδώ και μέρες τον διάσημο ερευνητή και από μικρό επιστήμονα Βάβου Ρόκα να προσγειωθεί στο νησί. Τελικά , τα κατάφερε! Προσγειώθηκε στο σήμερα, αναλογίστηκε το χτες και ατένισε με αισιοδοξία το αύριο.

Ο Επιστήμονας αναμένεται να παραμείνει στο νησί για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να σωθούν…. οι μπαταρίες του.

Στο ζεμπίλι του κουβαλάει τα τελευταία λόγια της ξεμωραμένης κουζουλής γιαγιάς του από την Santa Marina και ένα « go and get'em» ηχεί στα αυτιά του.

Δημοσιογράφοι από όλα τα τοπικά κανάλια, « TV Amali», «TV Ladadika», «TV Magkaliada»,« TV kopanos», «TV Gremna», τον ακολουθούν για μια και μόνο αποκλειστική δήλωση.

Η περιοχή που θα διαμείνει παραμένει μυστική, αλλά έγκυρες πηγές από την εκπομπή «Αμπελοφάσουλα» μας πληροφορούν ότι αστυνομικές δυνάμεις ( Μπόμπας -Σπινιάς) είναι συγκεντρωμένες στην είσοδο του «bon filet» προορισμού του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.

«AU REVOIR», «Α TOUT ALLER», «ALLER RETOUR», και τα συναφή...

 

Κατηγορία Βήμα Διαλόγου
- 23|01|2018 16:19

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απέδειξε ότι οι μόνοι που επλήγησαν από τη διάταξη του άρθρου 214, που ρύθμισε τα του επιδόματος παιδιού (όπως μετονομάσθηκε το λεγόμενο Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το λεγόμενο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων) ήσαν οι πολύτεκνοι καθώς, όπως το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας παραδέχθηκε, 12.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν το επίδομα που έπαιρναν. Η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Θεανώ Φωτίου ομολόγησε: «Πράγματι οι δύο υψηλότερες εισοδηματικά κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε».

Ουδεμία, όμως, αλλαγή επέφερε στη διάταξη, αλλά επέμεινε στη διάταξη που είχε φέρει. Μετά δε τις επικρίσεις που δέχθηκε στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι απώλειες θα αντισταθμισθούν με άλλους τρόπους μέσα στο 2018 (Νέα σελίδα 14-1-2018). Στην προκειμένη περίπτωση υπερίσχυσε η ιδεοληψία της. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα αυτής της εφημερίδος της προηγουμένης Κυριακής, όπου ανέγραφε τα εξής: «Τα ψάλαν στη Φωτίου. Φωτιές όμως άναψε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων σε τριτέκνους και πολυτέκνους. Μάλιστα πολλοί βουλευτές καταλόγισαν στην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου ιδεοληψία, κατηγορώντας τη ότι «έσφαξε» επιδόματα τριτέκνων-πολυτέκνων, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε το κονδύλι, επειδή δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Γ. Γενιά, Ν. Ξυδάκης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Δημαράς, Σπ. Λάππας κ.ά. άσκησαν δριμύτατη κριτική στη Θ. Φωτίου, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχει αυξημένο κονδύλι για τα επιδόματα και να εμφανίζονται μειώσεις σε αυτά» (ΠΑΡΟΝ 14-1-2018). Άλλη εφημερίδα ανέγραψε: «Ο ρεβανσισμός της Θεανώς Φωτίου. Η ιδεοληψία και η εμμονή της Θ. Φωτίου με τους πολύτεκνους έχει γίνει αντιληπτή και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους. Περίπου 10 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (μεταξύ αυτών οι κ. Ξυδάκης, Μπόλαρης, Λάππας, Μηγιάλας, Δημαράς) έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με το κόψιμο του οικογενειακού επιδόματος στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι πώς εξηγούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τη συμπεριφορά της Θ. Φωτίου: «Έχει φάει κόλλημα με τους πολύτεκνους γιατί… δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ»! (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 14-1-2018). Ουδείς άλλωστε πιστεύει ότι θα γίνει έστω και το ελάχιστο υπέρ των πολυτέκνων. Εντωμεταξύ, διάφορα παπαγαλάκια και προπαγανδιστές της συγκυβέρνησης υποστήριζαν ότι οι μειώσεις ήταν απαίτηση της τρόικα!

Για να γίνει αντιληπτό ότι στην προπαγάνδα έχουν ξεπεράσει και τον Γκαίμπελς, οι ίδιοι μόλις προ εξαμήνου περίπου είχαν ψηφίσει τον ν. 44722017 (ΦΕΚ 74Α1-5-2018), όπου στο άρθρο 6 με τον τίτλο: Επίδομα παιδιού, διαλαμβάνονται τ΄ ακόλουθα: «1. Οι διαθέσιμες πιστώσεις του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, όπως αυτό προβλέπεται στην υποπαράγραφο ΙΑ 2 του ν. 4093201 (Α 222) αυξάνονται έως και διακόσια εξήντα εκατομμύρια (260.000.000) ευρώ. Οι σχετικές πιστώσεις εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας ρυθμίζεται και κάθε άλλο θέμα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος άρθρου». Η εν λόγω διάταξη του παραπάνω νόμου δεν καταργήθηκε με την παρ. 15 του άρθρου 214 του πολυνομοσχεδίου, με την οποία καταργήθηκε το επίδομα στήριξης τέκνων και το λεγόμενο επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων. Οι σύντροφοι ούτε παίρνουν είδηση ποιες διατάξεις ψηφίζουν την μία ημέρα και ποιες την άλλη. Το αστείο της υποθέσεως είναι και ο ισχυρισμός της αναπληρώτριας υπουργού ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι γεννήσεις από 92.984 που ήσαν το 2015 αυξήθηκαν σε 93.418 το 2016. Ξέχασε, όμως, η αναπληρώτρια υπουργός ν’ αναφέρει ότι οι γεννήσεις το 2017 έως τις 27-12 ήσαν μόλις 88.132 και η υπεροχή των θανάτων από τις γεννήσεις έφθασε στους 34.947 για πρώτη φορά σε τέτοιο ύψος από το 1921!!!!

Με τις ιδεοληψίες τους και τα όσα πράττουν οι σύντροφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έχουν χειρότερη τύχη από τους προκατόχους τους!! Επείγονται να εγκαταλείψουν την εξουσία!!

 

* Ο Βασίλης Θεοτοκάτος είναι Επίτιμος Δικηγόρος - Πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

 

Κατηγορία Αγρότες
- 23|01|2018 16:11

Η λίπανση της ελιάς είναι η πιο βασική επέμβαση για αύξηση της απόδοσης αλλά και βελτίωση της ποιότητας του λαδιού.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τι, πώς, πότε και πόσο λίπασμα θα ρίξει ο καλλιεργητής. Οι ανάγκες της ελιάς σε θρεπτικά στοιχεία αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Το έδαφος μεταβάλλεται κάθε εποχή και έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η οξύτητα, η οργανική ουσία, η άργιλος, το βάθος, το ενεργό μικροβιακό φορτίο, τα ανόργανα στοιχεία, η κλίση, η ικανότητα συγκράτησης νερού που μας επιβάλλουν διάφορες επιλογές θρέψης των δένδρων. Όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας των δένδρων, το μικροκλίμα της περιοχής, το κλάδεμα και το μέγεθος της βλάστησης, το έδαφος και το ιστορικό λίπανσης τόσο πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα θρέψης με έναν Γεωπόνο μπορούμε να σχεδιάσουμε.

Στη σύγχρονη λίπανση της ελιάς, όπου υπάρχουν τόσες μελέτες και επιστημονικές αναλύσεις αλλά και τόσο ποιοτικά προϊόντα λίπανσης, έχουν ξεπεραστεί οι λαθεμένες και εμπειρικές αντιλήψεις που περιορίζουν μακροχρόνια την παραγωγή. Με την εκδήλωση-ενημέρωση που διοργανώνει το Γεωπονικό κατάστημα «Γεωπονείν» του Β. Γάλλου επιδιώκεται να συμβάλλει στην σύγχρονη ορθολογική λίπανση για να μειωθεί το οικονομικό κόστος, οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις αλλά και στην αναγέννηση του λεσβιακού ελαιώνα. Η εκδήλωση θα γίνει στο καφέ-εστιατόριο «Πάρκο» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ώρα 6,00μμ, όπου και θα τιμηθούν τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του εν λόγω καταστήματος.

 

Κατηγορία Περιβάλλον
- 23|01|2018 15:47

Προστατευόμενο τοπίο χαρακτηρίστηκε, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η περιοχή της Παναγιάς της Κρυφτής, που βρίσκεται στις απόκρημνες βραχώδεις ακτές της περιφέρειας Πλωμαρίου Λέσβου, πέντε ναυτικά μίλια δυτικά του λιμένα Πλωμαρίου και ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου. Με βάση το άρθρο 5 του Ν.3937/2011 και της Ειδικής Έκθεσης που υπέβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός της ως προστατευόμενο τοπίο. Δημοσιεύτηκε δε στο ΦΕΚ, τεύχος ΑΑΠ 308/29.12.2017.

Το σχετικό αίτημα και την ειδική έκθεση υπέβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον». Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η διαχείριση του προστατευόμενου τοπίου ανατίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου.

 
Γεώτοποι Λέσβου

 

Ιδιαίτερο τοπίο

Το πολιτισμικό τοπίο της Παναγιάς της Κρυφτής, ιδιαίτερης γεωλογικής, φυσικής, θρησκευτικής αξίας, με το ξωκλήσι να είναι κρυμμένο όλο στην ευρύχωρη σπηλιά ενός βράχου και με εντυπωσιακές εικόνες γεωλογικών σχηματισμών, είχε συμπεριληφθεί στο φάκελο υποψηφιότητας για την ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Στον πρόσφατο Γεωτουριστικό Χάρτη του Γεωπάρκου Λέσβου, μάλιστα, η περιοχή σημειώνεται ως «ΓΕΩΤΟΠΟΣ» με τον αριθμό 33. Είναι δηλαδή, ένα ιδιαίτερο τοπίο (φυσικό και πολιτισμικό) του Γεωπάρκου Λέσβου, που απαιτεί προστασία από υπερβολικές πιέσεις με την κατάλληλη μορφή διαχείρισης και ανάδειξης, ώστε να αξιοποιηθεί ως σημαντικός πόρος για την ανάπτυξη της Λέσβου.

Η ιδιαίτερη γεωλογική δομή, η εντυπωσιακή γεωμορφολογία (απότομες και βραχώδεις ακτές, σπηλαιώδεις μορφές), οι θερμές πηγές (μέσα και έξω από τη θάλασσα) αποτελούν μέρος των σοβαρών στοιχείων για τη διατήρησή τους ώστε να χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο τοπίο. Η ανάδειξη της ιδιαίτερης αξίας της περιοχής, της σημασίας των γεωλογικών δομών για τη γεωιστορική εξέλιξη της Λέσβου, της χαρακτηριστικής γεωμορφολογίας του, των θερμών πηγών, της βιοποικιλότητας της περιοχής αποτελούν προτεραιότητες για τη διαχείριση του προστατευόμενου τοπίου. Παράλληλα, η ανάδειξη της παράδοσης και η λειτουργία του ναΐσκου και οι υπερτοπικοί δεσμοί από τις μνήμες της πρόσφατης ιστορίας αποτελούν τους κυριότερους σκοπούς της διατήρησής του ως σύνθετου πολιτισμικού τοπίου. Προτεραιότητα πλέον, αναφέρει ο Σύλλογος «το Πόλιον», αποτελεί η διευκόλυνση των απαιτούμενων επιστημονικών ερευνών, των εκπαιδευτικών δράσεων και των επισκέψεων ομάδων πολιτών.

Η ειδική μελέτη που υποβλήθηκε για το χαρακτηρισμό του τοπίου ως προστατευόμενου συντάχθηκε αφιλοκερδώς, παρά τη σημαντική δαπάνη χρόνου, από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων μελών και φίλων του Συλλόγου «Το Πόλιον».

Κατηγορία Κοινωνία
- 23|01|2018 15:13

Την απόφαση της απαγόρευσης του κυνηγιού σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αρμοδιότητας του Νομού Λέσβου, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2017-2018, έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δασών.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων (διάρκειας και έντασης), που έχουν κύριο χαρακτηριστικό τη χιονόπτωση, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α., εξαιτίας των οποίων τα είδη της άγριας πανίδας καθίστανται ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Η απόφαση ισχύει και σε περιπτώσεις χαμηλής έντασης χιονοπτώσεων (έδαφος καλυμμένο πλήρως με χιόνι), απαγορεύοντας έτσι το κυνήγι με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι) και την παρακολούθηση ιχνών στο χιόνι (τριχωτά θηράματα). Στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.

 

Κατηγορία Περιφέρεια
- 23|01|2018 14:45

Στο πλαίσιο της φιλόδοξης και πολυσυζητημένης προσπάθειας να προβληθούν συστηματικά αλλά κυρίως αποτελεσματικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να ενισχυθεί ποικιλότροπα η οικονομία τους, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε χθες ότι αποφάσισε τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων (Hellenic Film Office-HFO)». Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Hellenic Film Office-HFO Παναγιώτης Παπαχατζής, παρουσία αρμόδιων στελεχών της Περιφέρειας, υπέγραψαν μάλιστα μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να συνδεθούν με την παγκόσμια οπτικοακουστική βιομηχανία, προκειμένου να αναδειχθεί ο τόπος, οι φυσικές ομορφιές του και η ιστορικότητά του. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δράση που διαφαίνεται ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, είναι η πραγματοποίηση γυρισμάτων μίας αμερικανικής ταινίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στον Μόλυβο.

 

Η συμφωνία

Η σχετική συμφωνία που υπεγράφη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πιο αναλυτικά εμπεριέχει τους εξής στόχους:

  • Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών με σκοπό τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να μπορέσουν να μπουν στον "χάρτη" της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
  • Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
  • Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Προώθηση της εικόνας του Βορείου Αιγαίου.
  • Υποστήριξη και διευκόλυνση για την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, τη λήψη κατάλληλου εξοπλισμού, τη διαμονή, τη διατροφή, τις μεταφορές αλλά και για την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Οι υποστηρικτικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας θα πραγματοποιούνται από το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τουρισμού και των τμημάτων της στις Π.Ε. Λέσβου, Χίου και Σάμου σε συνεργασία με το Επαρχείο Λήμνου και Ικαρίας.

 

«Η εικόνα των νησιών μας θα ταξιδέψει στον κόσμο»

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα γιατί η Περιφέρειά μας συνδέεται με τη διεθνή οπτικοακουστική βιομηχανία και παραγωγή», δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την  «Hellenic Film Office-HFO» η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και τόνισε ότι έχει μεγάλη αξία το στοίχημα να αναδειχθούν οι υπέροχες ομορφιές του τόπου μας προκειμένου «να φτάσουν στην άκρη της γης, να βοηθήσουν τον τουρισμό μας και την τοπική μας οικονομία. Χαίρομαι γιατί η εικόνα των νησιών μας θα ταξιδέψει στον κόσμο».

 

Γυρίσματα στο Μόλυβο με την… Heather Graham!

Σε ότι αφορά τώρα την πρώτη δράση αυτής της συνεργασίας, ο πρόεδρος της Hellenic Film Office-HFO ανακοίνωσε την απόφαση να γυριστεί στον Μόλυβο η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους «ABOUT TIME», με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Αμερικανίδα  ηθοποιό Heather Graham, σκηνοθέτη τον Michael Nickles, καθώς και  τον γνωστό Έλληνα ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη. Τα γυρίσματα της ταινίας προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Μέσω της ταινίας και της προβολής της σε διεθνή φεστιβάλ, κινηματογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, οι ομορφιές του νησιού της Λέσβου θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο συμβάλλοντας στη δημιουργία του brand name και στην ενίσχυση του τουρισμού και γενικότερα της τοπικής οικονομίας.

 

 

Κατηγορία Δήμος
- 23|01|2018 13:40

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή και στην αίθουσα συνεστιάσεων της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας η πρώτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

Στη λαϊκή συνέλευση της ευρύτερης περιοχής εκτέθηκαν τα βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες στο γνωστό θέμα των οχλήσεων που θα προκληθούν από την επικείμενη έναρξη του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. «Αγωγός ομβρίων ρέματος Λαγκάδας πόλης Μυτιλήνης». Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού - Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, συνδράμοντας στην κατεύθυνση να κατατίθενται οι καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.

 

Το νέο συνοικιακό συμβούλιο

Το νέο τοπικό - συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες» απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής: Δήμητρα-Έλενα Αμπατζή, Περικλής Αντωνίου, Μανώλης Ευσταθίου, Άννα Βλάχου-Θεοφιλίδου, Ελένη Γογγολίδη, Ελευθερία Καράλη-Αραπαντώνη, Γιώργος Λυμπερτός, Μάχη Μανδαμαδιώτη-Κιτινή και Βασίλης Σαλάνης. Εκπρόσωπος της Δ/Κ Μυτιλήνης στο εν λόγω τοπικό συμβούλιο θα είναι η Δέσποινα Τζαννή.

Τις επόμενες ημέρες το νέο Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, ενώ οι δημότες της ευρύτερης περιοχής μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του για να καταθέτουν τα αιτήματά τους, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις επόμενες λαϊκές συνελεύσεις των άλλων δέκα περιοχών της Μυτιλήνης.

 

 

 

Έκοψε πίτα η Δ.Κ. Μυτιλήνης

 

Πριν από τη λαϊκή συνέλευση κόπηκε επί τη ευκαιρία όμως και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, παρουσία και του προέδρου της Πάνου Πίτσιου.

Την πίτα ευλόγησε ο πρεσβύτερος της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής, πατέρας Καλλίνικος Αναγνώστου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκτός των μελών του Συμβουλίου Γιάννη Τσεκούρα, Λένας Πετρέλλη και Δέσποινας Τζαννή, ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αμπουλός, μέλη των προσωρινών συμβουλίων των άλλων δέκα συνοικιών της Μυτιλήνης, καθώς και κάτοικοι και επιχειρηματίες από τις γειτονιές Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Νιο Χωριό, Αραπίνικα, Λαγκάδα, Καμάρες.

Την Κυριακή θα αναδείξουν το δικό τους συνοικιακό συμβούλιο

 

 

Παίρνουν σειρά οι Χάλικες

 

Μετά την ανάδειξη του συνοικιακού συμβουλίου για τις περιοχές «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», σειρά πλέον παίρνει εκείνο της περιοχής των Χαλίκων. Με το προσωρινό συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής να προσκαλεί τους δημότες στην δική τους ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα έξι το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Κάτω Χάλικα για την ανάδειξη του επίσημου συμβουλίου. 

Το προσωρινό Συμβούλιο της περιοχής, αποτελείται από τους Μαριεντίνα Αθηναίου, Θεολόγο Αποστόλου, Ευστράτιο Γιουσμά, Παναγιώτη Θεοδοσίου, Γιάννη Κακαρώνη, Χρήστο Κουζούμη, Αντώνη Νείρο, Μιχάλη Πλωμαρίτη και Χρήστο Πουλέλλη.   Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δημότες της περιοχής «Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Πάνω)», μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Δ/Κ Μυτιλήνης (τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, υπεύθυνοι Γιώργος Καρίνος, Βασίλης Χατζηελευθερίου).  

 

 

 

Σελίδα 1 από 3
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top