FOLLOW US
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 - EmprosNet.gr
Κατηγορία Πολιτισμός
- 18|08|2017 18:27

Το "Emprosnet.gr", σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής της συναυλίας του Κωστή Μαραβέγια, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του 2 διπλές προσκλήσεις!

Για να μπείτε στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8, 12:00), διεκδικώντας τες, θα πρέπει να ακολουθήσετε δύο πολύ απλά βήματα:

1. LIKE στη δημοσίευση του άρθρου, στη σελίδα του "Ε" στο facebook, πατώντας ΕΔΩ (+1 συμμετοχή στην κλήρωση)

2. SHARE/ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ τη δημοσίευση στο προφίλ σας (+1 συμμετοχή στην κλήρωση)

Έτσι, κάνοντας LIKE και SHARE μπαίνετε 2 φορές στην κληρωτίδα.

Μη χάνετε χρόνο.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό. Τώρα!

Κατηγορία Κοινωνία
- 18|08|2017 12:44

Σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να βρεθούν, σταδιακά από τον Σεπτέμβρη, οι εργασίες ανακαίνισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία έχουν περιέλθει στον έλεγχο της Fraport Greece.

Από τον Απρίλιο, οπότε οι αερολιμένες παραχωρήθηκαν για 40 χρόνια στο ελληνογερμανικό σχήμα, έχει υλοποιηθεί μικρού μεγέθους συντήρηση. Πρόκειται για εργασίες, μεταξύ άλλων, γενικού καθαρισμού, βελτίωσης του φωτισμού και της σηματοδότησης, αναβάθμισης των χώρων υγιεινής και βελτίωσης της πυρασφάλειας.

Από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των εργοταξίων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με τον ανάδοχο να προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες σε διάστημα 48 εβδομάδων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης. Τα έργα αυτά θα έχουν προϋπολογισμό της τάξης των 400.000.000€ και θα υλοποιηθούν από την τεχνική εταιρεία Intrakat.

Ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" της Μυτιλήνης, στο οποίο προβλέπεται να μετακινηθούν οι γραφειακοί χώροι, ώστε να επεκταθεί ο αεροσταθμός, με στόχο να τοποθετηθεί επιπρόσθετος ιμάντας παραλαβής αποσκευών και να αυξηθεί ο χώρος διαχείρισης των επιβατών.

Αναλυτικά:

Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο

– Στην Μυτιλήνη, θα μετακινηθούν οι γραφειακοί χώροι και θα επεκταθεί ο αεροσταθμός με στόχο να τοποθετηθεί επιπρόσθετος ιμάντας παραλαβής αποσκευών και να αυξηθεί ο χώρος διαχείρισης επιβατών.

– Στη Σάμο,  θα μετακινηθούν οι γραφειακοί χώροι κατά 10.094 τ.μ. και θα δημιουργηθεί χώρος διαχείρισης βάσει των προδιαγραφών της IATA.

– Στη Σκιάθο, θα μετακινηθεί το σύστημα αποσκευών, θα επεκταθεί η αίθουσα παραλαβής αποσκευών και θα μετεγκατασταθούν οι γραφειακοί χώροι εντός της υφιστάμενης εγκατάστασης. Ο αεροσταθμός θα επεκταθεί κατά 2.953 τ.μ., παρέχοντας επαρκή χωρητικότητα μέχρι το τέλος της περιόδου παραχώρησης.

Νότιο Αιγαίο – Κρήτη

 – Στη Ρόδο, θα επεκταθεί ο αεροσταθμός κατά 11.656 τ.μ. περίπου, ενώ επισκευής χρήζουν δύο τμήματα που έχουν αποκατασταθεί τοπικά (μπαλώματα) στο διάδρομο τροχοδρόμησης.

– Στην Κω, η υφιστάμενη δομή του αεροδρομίου θα επεκταθεί κατά 17.700 τ.μ.  Η αναδιάταξη των θέσεων στάθμευσης των αεροσκαφών θα δώσει τη δυνατότητα για οπισθέλκυση. αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τη χωρητικότητα των θέσεων. Ταυτόχρονα, θα αναδιαταχθεί η αίθουσα αναχωρήσεων με στόχο την κατασκευή ενός επιπλέον πάγκου διαβατηρίων στις αφίξεις.

- Στη Σαντορίνη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες επέκτασης του αεροσταθμού κατά 720 τ.μ., με το μέγεθός του να προβλέπεται ότι θα επεκταθεί κατά 17.079 τ.μ. έως το 2020.

– Στην Μύκονο, ο αεροσταθμός θα επεκταθεί κατά περίπου 8.840 τ.μ. ώστε να προσαρμοστεί στην προβλεπόμενη ζήτηση.

–  Στα Χανιά, ο αεροσταθμός θα επεκταθεί στην ανατολική πτέρυγα του σταθμού, με το μέγεθός του να προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 17.000 τ.μ.

 

Βόρεια Ελλάδα

– Στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τη Fraport, δεν χρειάζεται να αναβαθμιστεί το τμήμα που συναντώνται οι δύο διάδρομοι προσαπογειώσεων 10/28 και 16/34, θα αναδιαμορφωθούν οι εγκαταστάσεις διαχείρισης επιβατών και θα μετεγκατασταθούν τα γραφεία στο υπάρχον κτήριο του αεροσταθμού. Ο αεροσταθμός και ο αστικός χώρος του αεροδρομίου θα επεκταθούν, ξεπερνώντας τα 100.000 τ.μ. έως το τέλος της περιόδου παραχώρησης.

– Στην Καβάλα, θα αξιοποιηθεί η αχρησιμοποίητη έκταση των 500 τ.μ. στον ημιώροφο για την κατασκευή καταστημάτων και χώρων λιανικής / ΚΑΕ / μαζικής εστίασης, ενώ ο αεροσταθμός θα επεκταθεί κατά 4.961 τ.μ.

Ιόνιο Πέλαγος – Πελοπόννησος

– Στην Κέρκυρα, ο αεροσταθμός θα επεκταθεί κατά  2.726 τ.μ. και θα πραγματοποιηθούν έργα αποκατάστασης στον διάδρομο, τον χώρο ελιγμών των αεροσκαφών και τους τροχόδρομους.

– Στη Ζάκυνθο, θα εφαρμοστεί σύστημα διαχείρισης αποσκευών in-line (in-line HBS) που θα βελτιώσει την διακίνηση επιβατών και θα μειώσει τις ουρές στα γκισέ. Επίσης, θα βελτιωθούν οι εμπορικοί χώροι στον ημιώροφο του κτηρίου, ενώ δεν απαιτούνται σημαντικού βεληνεκούς επικείμενα έργα.

– Στην Κεφαλλονιά, θα πρέπει να υλοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, αναδιαμόρφωσης και επέκτασης του αεροσταθμού, αρχικά κατά 815 τ.μ. Θα αναδιαταχθούν τα γκισέ, θα μετακινηθεί ο έλεγχος ασφαλείας και διαβατηρίων κατά την αναχώρησης και θα αυξηθεί ο χώρος αναμονής στις πύλες με ταυτόχρονη βελτίωση των υπηρεσιών εστίασης.

- Στο Άκτιο, οι εγκαταστάσεις για το σύστημα αποσκευών και τους επιβάτες θα βελτιστοποιηθούν, ενώ οι Οθόνες Πληροφοριών Πτήσεων (FIDs) θα αντικατασταθούν με οθόνες LCD.

Τα μεγέθη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου του γερμανικού ομίλου Fraport, τα έσοδα είναι αυξημένα (+10.7%) λόγω της Fraport Greece, με την επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια να υπερβαίνει τα 9,6 εκατομμύρια (+11,9%).

Η Fraport Greece εμφάνισε έσοδα 58,2 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) ύψους 25,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων και φόρων (ebit) 15,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στο πρώτο εξάμηνο υπήρξαν ζημιές ύψους 3,6 εκατ. ευρώ.

Συνολικά για τη φετινή χρονιά, ο ρυθμός ανάπτυξης που προβλέπει η μητρική ότι θα εμφανίσει η Fraport Greece ανέρχεται σε 2,2%.

Κατηγορία Δικαιοσύνη
- 18|08|2017 12:16

Απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πόρτα του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι εισήλθαν στον αύλειο χώρο των δικαστηρίων και αφού περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την κεντρική είσοδο, έβαλαν φωτιά, που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες του Emprosnet.gr. 

Για το συμβάν διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Μυτιλήνης.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Emprosnet.gr

Κατηγορία Κοινωνία
- 18|08|2017 12:08

Ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων με ιδιαίτερα συμβολική και αθλητική σημασία θα διεξαχθεί το Σάββατο (19/8, 18:30), στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής.

Σε αυτόν, ο ιστορικός Παλλεσβιακός, η παλιότερη ομάδα του λεσβιακού ποδοσφαίρου με έτος ίδρυσης το 1923, θα φιλοξενήσει στη Λέσβο την Καρσίγιακα από τη Σμύρνη, σε μια αναβίωση της πρώτης τους ποδοσφαιρικής συνάντησης, η οποία καταγράφεται το μακρινό 1928 και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, έξι μόλις χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή και νωπές ακόμη τις μνήμες των δεινών του πολέμου και της προσφυγιάς.

Οι δύο ομάδες διατηρούν φιλικές σχέσεις από τις αρχές του περασμένου αιώνα, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του παράγοντα του συλλόγου, Γιώργου Αμπελικιώτη. Αναφορικά με το αυριανό φιλικό απέναντι στην Καρσίγιακα, αξίζει να τονιστεί η πολύτιμη συνεισφορά της γενικής προξένου μας στη Σμύρνη, κ. Αργυρώς Παπούλια, που αναμένεται να παραστεί στη Λέσβο για να παρακολουθήσει την αθλητική αυτή εκδήλωση.

Όπως ανακοινώθηκε, τους Τούρκους βετεράνους της Καρσίγιακα αναμένεται να συνοδέψουν -πέραν των αθλητικών παραγόντων του συλλόγου- αρκετοί Σμυρνιοί με τις οικογένειές τους, ανάμεσα τους οποίους και ο Δήμαρχος Καρσίγιακα κ. Hüseyin MutluAkpınar, προάγοντας έτσι τη φιλία και ενισχύοντας τον τουρισμό από τα απέναντι παράλια. 

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top