FOLLOW US
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 - EmprosNet.gr
Κατηγορία Πολιτισμός
- 09|07|2017 16:52

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη αστρονόμο Λεωνίδα Παπασωτηρίου, οργανώνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου (ώρα 21:00) αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο για όλες τις ηλικίες, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μια θεωρητική εισαγωγή για τον νυχτερινό ουρανό. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν πλανήτες, αστέρια, σφαιρωτά σμήνη και γαλαξίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Κατηγορία Πολιτισμός
- 09|07|2017 12:46

Το βιβλιοπωλείο «Madamaδι» διοργανώνει στο «ΥaloYalo», στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου, μια μαγική βραδιά γεμάτη ιστορίες από τη Συρία. Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, στις 8.30, θα ζωντανέψει το παραμύθι «Το ταξίδι της Χαλιμάς», που γράφτηκε για να κρατάει συντροφιά στα παιδιά των προσφύγων. Το βιβλίο γράφτηκε μετά από έρευνα πάνω στις αραβικές παραδόσεις και τα λαϊκά αραβικά παραμύθια σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό.

Κεντρικός χαρακτήρας του παραμυθιού είναι η μικρή Χαλιμά, η οποία ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι από τη Χώρα του Ήλιου για να φτάσει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει πίσω στην πατρίδα της τα σύννεφα και το νερό που τόσο λαχταρούν. Στην πορεία της θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του να φτάσει στον προορισμό της. Η αφήγηση του παραμυθιού θα γίνει από τη δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου, δημιουργό του online περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού», μαζί με την Αθηνά Σουλογάνη, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου «Madamaδι». Την αφήγηση θα μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μιας και θα γίνει παράλληλη προβολή της μέσα από τη σελίδα του βιβλιοπωλείου «Madamaδι» στο facebook.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το «Ταξίδι της Χαλιμάς» διανέμεται σε παιδιά πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα. Οι εθελοντές του project, θέλοντας να τα βοηθήσουν να περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους και να έχουν κάτι να θυμούνται από την πατρίδα που άφησαν πίσω, έφτιαξαν το παραμύθι αυτό. Η έντυπη -τρίγλωσση- μορφή του δίνεται στα παιδιά, ενώ στο site www.thejourneyofhalima.com μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει την ηλεκτρονική του μορφή δωρεάν. Το κείμενο είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ισπανικά, στα Ιταλικά και στα Πορτογαλικά, ενώ το τυπωμένο βιβλίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά, τα Φαρσί και τα Συριακά Αραβικά και περιέχει, εκτός από το κείμενο με την εικονογράφηση, και σελίδες που προορίζονται για ζωγραφική και για γράψιμο.

 

Λίγα λόγια για το «Madamaδι»

Το «Madamaδι» γεννήθηκε ένα χάραμα του Αυγούστου του 2015, με το φεγγάρι από πάνω ολόγιομο. Συστήνεται σαν βιβλιοπαιχνιδοπωλείο, αλλά η αυγουστιάτικη πανσέληνος τού έδωσε κι άλλες μαγικές ιδιότητες και ανήσυχα χαρακτηριστικά. Η μέρα το βρίσκει να δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της παιδείας παιδιών και νέων, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, την τόνωση της σχολικής επίδοσης και την ενίσχυση της αξίας του παιχνιδιού και της συναισθηματικής ανάπτυξης. Το βιβλιοπωλείο «Madamaδι» είναι ευτυχισμένο που βρίσκεται στην αγκαλιά ανθρώπων που το αγαπούν και είναι πάντα γεμάτο με μαγικά βιβλία, εκλεκτά παιχνίδια και όμορφα σχολικά. Περισσότερα στο www.madamadi.gr.

Κατηγορία Δήμος
- 09|07|2017 10:44

Νέα ανακοίνωση ενόψει της εφαρμογής της νυχτερινής πεζοδρόμησης (9 μ.μ έως 4 π.μ) στα Λαδάδικα εξέδωσε χθες η δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης και έχει αξία να διαβαστεί για την πλήρη κατανόηση όλου του σχεδιασμού και κατ’ επέκταση για τη διευκόλυνση των πεζών και των οδηγών.

 

Τα μέτρα

Αναλυτικά λοιπόν προβλέπεται από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου:

Πλήρης πεζοδρόμηση των οδών Χίου (από τη συμβολή με την Αρχιπελάγους), Μητροπόλεως, Βερναρδάκη, Θέμιδος, Μεθοδίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αθ. Μητρέλια (από τη συμβολή με την Ικαρίας). Από τις παραπάνω οδούς και από ώρα 9 μ.μ. έως 4 π.μ. δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, η στάση και η στάθμευση κανενός οχήματος (πλην ασθενοφόρων και πυροσβεστικών σε περίπτωση ανάγκης).

Σε όλες τις παραπάνω οδούς και κατά τις ώρες των πεζοδρομήσεων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα έχουν τη δυνατότητα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τηρουμένων των κανόνων και των περιορισμών που ισχύουν από τη νομοθεσία.

Εξαίρεση στις παραπάνω απαγορεύσεις διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων αποτελεί η περίπτωση των παρόδιων οδών της Βερναρδάκη, της Θέμιδος και της Μητροπόλεως. Στις παρόδιες αυτές οδούς θα επιτρέπεται η διέλευση και η στάθμευση των οχημάτων ΜΟΝΟ των περιοίκων, μέσω των πεζοδρομημένων παραπάνω οδών, καθώς και η διέλευση - μερική στάση των ταξί. Η στάθμευση επί των οδών Βερναρδάκη, Θέμιδος και Μητροπόλεως θα απαγορεύεται πλήρως και για όλο το εικοσιτετράωρο (όπως ήδη ισχύει).

Σε όλους τους περιοίκους των παραπάνω οδών θα δοθεί ειδική κάρτα διέλευσης και στάθμευσης στις πεζοδρομημένες οδούς (δουλεία διόδου). Η είσοδος και η έξοδος στις οδούς Θέμιδος - Βερναρδάκη θα πραγματοποιείται από την οδό Κλαπάδου (Κιόσκι). Η είσοδος και η έξοδος στις παρόδιες οδούς της Μητροπόλεως (Άγιοι Θεόδωροι) θα γίνεται μέσω της Ερμού (κατεύθυνση από Επάνω Σκάλα προς κέντρο).

Για την εύρυθμη λειτουργία όλων των παραπάνω θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες σήμανσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν για την ομαλή εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων.

- Για τη χορήγηση των ειδικών καρτών διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων των περιοίκων παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, τηλ. 22510 22143) ή να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top