FOLLOW US
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 - EmprosNet.gr
Κατηγορία Φωτογραφία
- 10|06|2017 15:39

Τον Μάρτιο του 2016, οι Καταλανοί είχαν χαρίσει στον Δήμαρχο Λέσβου -στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βαρκελώνη- μια φανέλα της Μπάρτσα, η οποία έγραφε «LESBOS». Μάλιστα, εκείνος τους υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον «Ταρλά», φορώντας την με καμάρι. Αυτήν τη φορά, ήταν η σειρά των εκπροσώπων των «μπλαουγκράνα» να επισκεφθούν τη Μυτιλήνη και το δώρο τους προς τον Σπύρο Γαληνό ήταν η επίσημη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα, με τυπωμένο το όνομά του στο πίσω μέρος της.

Κατηγορία Φωτογραφία
- 10|06|2017 14:37
Κατηγορία Τα Δηκτικά
- 10|06|2017 12:32

Συνέδριο με Τσιρώνη στο Πανεπιστήμιο

Συνέδριο περιβαλλοντικής πολιτικής και διαχείρισης με θέμα «Πολιτική και Περιβάλλον» πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 10 και 11 Ιουνίου, από το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο συνέδριο θα πάρει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, που θα μιλήσει με θέμα «Προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Δύο παράλληλοι δρόμοι». Στο συνέδριο συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθώς και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και γνωστοί ακτιβιστές, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων- Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σημειώνεται ότι από το 2008 το Τμήμα Περιβάλλοντος οργανώνει κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης. Στόχος του συνεδρίου, το οποίο κάθε χρονιά εστιάζει και σε ένα διαφορετικό θέμα, είναι να αποτελέσει ένα ακαδημαϊκό φόρουμ ανάλυσης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων γύρω από τα σύγχρονα θέματα της περιβαλλοντικής πολιτικής και διαχείρισης. Δεν αποκλείεται και το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, που τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω της νέας ΚΥΑ και της μεθόδου της φερτάρδευσης, να απασχολήσει τις εργασίες του συνεδρίου, δεδομένης και της εμπλοκής του κ. Τσιρώνη με την ιδιότητά του στο αρμόδιο Υπουργείο!

Α.Ω.

 

Και οι Ανιχνευτές με τη «Μπάρτσα»

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης, οι μόνοι νέοι και σε πολλές περιπτώσεις ανήλικοι πραγματικοί εθελοντές της Ευρώπης που έδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν τη γιορτή. Την Πέμπτη το βράδυ, συναντήθηκαν και αυτοί με τα «ιερά τέρατα» από το ένδοξο παρελθόν της Μπαρτσελόνα όπως είναι ο Μπελέτι, ο Εντμίλσον, ο Αλοίσιο και άλλοι, που επισκέφθηκαν το νησί προκειμένου να παίξουν μπάλα με επίλεκτους Έλληνες ποδοσφαιριστές και να προβάλλουν τη Λέσβο που λαβώθηκε από το προσφυγικό πρόβλημα αλλά και για να τιμήσουν τους κατοίκους της για την αλληλεγγύη και τις ενέργειές τους με τις οποίες στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης ανέδειξαν τις πραγματικές αρχές της Ευρώπης, που αποτελούν τις αρχές του Προσκοπισμού.

Ενημερωμένοι για τη δράση τους, οι βετεράνοι παίκτες της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους Ανιχνευτές, που να σημειώσουμε πως πρόσφατα τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ τιμήθηκαν από τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τους απενεμήθη το παγκόσμιο προσκοπικό βραβείο «Ήρωες της ειρήνης» για την εν γένει παρέμβαση της προσκοπικής κίνησης στην Ελλάδα στα θέματα της προσφυγικής κρίσης.

Α.Ω

 

Και υλική «Αγκαλιά»

Επειδή οι οικογένειες που ζουν σε μεγάλη ανάγκη δεν έχουν πρόσβαση σε πόρους, ο δεύτερος προσανατολισμός της δράσης «Εφόδια για το Δρόμο» της «Αγκαλιάς» στην Καλλονή θα αφορά την πρακτική «εφαρμογή της θεωρίας». Θέλει να βοηθήσει και υλικά τους γονείς να υλοποιήσουν τα όσα θα μάθουν από τα σεμινάρια από τις Σχολές Γονέων που θα διοργανώσει. Έτσι θα συνεισφέρει σε έξοδα από τη διατροφή, την υγιεινή έως τη ψυχολογική στήριξη σε όσες περιπτώσεις μπορεί.

Ήδη, για παράδειγμα, από την αρχή του έτους τρέχει δράση με τη στήριξη Ρομά οικογενειών στη διατροφή, προσφέροντας πρόσβαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αρκούν για την καθημερινή κατανάλωση. Παράλληλα, έχει αναλάβει τη στήριξη οικογενειών -ντόπιων και προσφυγικών- τόσο σε τρόφιμα όσο σε φάρμακα, σε υπηρεσίες υγείας, σε συμβουλευτική και σε επείγουσες ανάγκες.

Αν.Παζ.

 

Ευχαριστίες στην Ελλάδα και κριτική στην Ισπανία!

Πολλά ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Μπαρτσελόνα και τους επίλεκτους Έλληνες από τον ΠΣΑΠ. Εκείνος που έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση με τα όσα ανέφερε ήταν ο διευθυντής της Ένωσης των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα Luis Ortiz de Zevallos. Σε μια αποστροφή του λόγου του, επιχειρώντας μια σύγκριση των όσων έχει προσφέρει η Ελλάδα στην προσφυγική κρίση, επεσήμανε πως είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως στη χώρα μας φιλοξενούνται περίπου 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελώντας παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, δεν δίστασε να ασκήσει δημόσια κριτική προς την κυβέρνηση της Ισπανίας, επισημαίνοντας πως, παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τα κράτη-μέλη της να φιλοξενήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, εντούτοις η απορρόφησή τους είναι μηδαμινή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από τους 19.000 που προβλέπονταν για την Ισπανία βρίσκονται μόλις 500 στην Ιβηρική χώρα. Για το λόγο αυτό χαρακτήρισε αξιομνημόνευτη την προσπάθεια των Ελλήνων, και δη των Λεσβίων, που έχουν καταθέσει και την ψυχή τους για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό από καρδιάς.

Β.Παπ.

 

«Ντου» με ελέγχους

Εξοργισμένοι είναι αρκετοί ξενοδόχοι της Λέσβου από τους εξονυχιστικούς -όπως καταγγέλλουν- ελέγχους από την Εφορία και την Επιθεώρηση Εργασίας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προς το παρόν μετέβησαν σε επιχειρήσεις στον Μόλυβο, την Πέτρα και πέριξ της Μυτιλήνης. «Μα καλά, εδώ στη φτώχεια ήρθαν να ελέγξουν;» τόνισε στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου.

Έτσι είναι αυτά, από τη μία φωνάζουμε -ανάλογα τι αφορά και σε ποιους απευθύνονται- για την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών κι από την άλλη ενοχλούμαστε από την παρουσία τους. Το βέβαιο είναι ότι χωρίς ελέγχους η αυθαιρεσία θεριεύει, αλλά απ’ την άλλη και οι έλεγχοι θα πρέπει να λειτουργούν και προληπτικά και να μη στοχεύουν να κλείσουν επιχειρήσεις που ομολογουμένως τα φέρνουν δύσκολα πέρα!

Αν.Παζ.

 

Ευχαριστούν την περιφερειάρχη

Ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης κ. Σίμου Νικόλαος και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Καλογήρου Χριστιάνα για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα για μετάβαση στην Αθήνα ομάδας μαθητών προκειμένου να παραστούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού μήκους «FILMMAKERS 2017». Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές έλαβαν το Α΄ Βραβείο Υποκριτικής (απονεμήθηκε σε όλους τους μαθητές).

Επίσης, ευχαριστούν τη Ναυτιλιακή Εταιρεία «Blue Star Ferries» για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων μετάβασης στον Πειραιά και επιστροφής στη Μυτιλήνη. Με την προσφορά αυτήν δόθηκε η δυνατότητα να εκπροσωπηθεί το σχολείο στην Τελετή Απονομής Βραβείων.

Α.Ω.

 

Χθες οι προσφορές για τα Τσαμάκια

Χθες αργά το απόγευμα αναμενόταν να ανοίξουν οι προσφορές για τη δημοπράτηση του αναψυκτηρίου στην πλαζ Τσαμάκια και οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν παραπάνω από τρεις οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετείχαν στη δημοπρασία. Σε αντίθεση δηλαδή με την περίπτωση του αναψυκτηρίου του δημοτικού κήπου, όπου προσήλθε μόλις ένας ενδιαφερόμενος.

Για να δούμε ποιος θα πάρει λοιπόν τα Τσαμάκια και κυρίως να ευχηθούμε οι νέες συνεργασίες της ΑΔΕΛ με τους επιχειρηματίες να μην έχουν τα ίδια προβλήματα με εκείνα που παρατηρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Μ.ΟΡΦ

 

Διάσωση 43 προσφύγων

Τον εντοπισμό και τη διάσωση 43 προσφύγων κατάφεραν προχθές τις βραδινές ώρες τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην Κράτηγο πλαστική μηχανοκίνητη λέμβο και πέτυχε την ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Α.Ω

Κατηγορία Άρθρα
- 10|06|2017 12:18

Η σημερινή στάση στη χρονομηχανή του χρόνου μάς βρίσκει στον Φεβρουάριο του 1937. Το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά έχει για τα καλά εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα, ο βασιλιάς Γεώργιος ο Β΄ επέστρεψε μετά από δημοψήφισμα ενώ στην Ευρώπη αρχίζει να πλανάται ο φόβος του πολέμου.

Την περίοδο αυτήν ο Γεώργιος ο Β΄, στήριγμα πλέον αλλά και προπαγανδιστής του καθεστώτος Μεταξά, περιοδεύει στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζει να επισκεφθεί και το νησί μας. Έρχεται μέσω... Ιωαννίνων όπου επισκέπτεται την πόλη στο πλαίσιο των εκεί εορταστικών εκδηλώσεων και κατόπιν από τη Θεσσαλονίκη με το ιστορικό πλοίο «Αβέρωφ». Η άφιξη του Βασιλέα στη Μυτιλήνη, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 1937, αναστατώνει την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι στα 25 χρόνια ελεύθερου βίου της πρώτη φορά την επισκέπτεται βασιλέας.

Ξεφυλλίζουμε τρεις εφημερίδες. Την εβδομαδιαία εφημερίδα «Λεσβιακή Ηχώ», που κυκλοφορούσε από το 1933 μέχρι το 1941. Εκδότης ήταν ο Κλέαρχος Μαριγλής, με την εφημερίδα να σημειώνει στον υπότιτλό της: «Εβδομαδιαία εφημερίς εν Μυτιλήνη, διερμηνεύς ιδεών Βασιλικών». Η δεύτερη εφημερίδα, επίσης εβδομαδιαία, είναι η «Εφημερίς των Λεσβίων», η οποία κυκλοφόρησε το 1936 και έκλεισε το 1941. Διευθυντής ήταν ο Φ. Ανατολέας, τα δε γραφεία της στην Κεντρική Αγορά. Και ο γνωστός σε όλους μας «Τρίβολος» του Στρατή Παπανικόλα. Να σημειώσουμε πως αρκετά στοιχεία της νέας αυτής σελίδας τα αντλούμε από τα βιβλία «Ο Λεσβιακός Τύπος και οι δημιουργοί του» του Κ. Μίσσιου και «Πολιτική Ιστορία του Ν. Λέσβου» των Γ. Παπαπαναγιώτου - Α. Πλάτων.

 

 


 Οι δύο εφημερίδες αναγγέλλουν την άφιξη του βασιλέα, με τη «Λεσβιακή Ηχώ» να υπερθεματίζει επισημαίνοντας: «Ένα παραλήρημα ενθουσιασμού κατέχει τον Λεσβιακόν Λαόν, αφ ης στιγμής εγνώσθη ότι ο Α.Μ. ο Βασιλεύς θα τιμήση διά της επισκέψεώς Του την νήσον μας».

 


 Φθάνει λοιπόν ο βασιλιάς στη Μυτιλήνη με τον «Αβέρωφ» στις 8 το πρωί συνοδευόμενος από τον υπουργό Προνοίας Κορυζή και Εμπορικής Ναυτιλίας Παπαβασιλείου. Στις 9 αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον νομάρχη Λέσβου Δημ. Μπαφάλη, τον στρατιωτικό διοικητή Παπαστεργίου, τον επιτελάρχη Μπαλή και τον λιμενάρχη Κουτούπη, ανέβηκαν στο πλοίο προκειμένου να χαιρετήσουν τον Βασιλέα.

 


Αναχωρώντας από τη Μυτιλήνη, ο Βασιλέας διαμέσου του νομάρχη έστειλε μήνυμα, ευχαριστώντας τους κατοίκους του νησιού για την υποδοχή τους. Η περιοδεία του Βασιλέα συνεχίστηκε στη Χίο και στη Σάμο.

 


 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μυτιλήνη και όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Ο Βασιλεύς ηυδόκησε να απονείμη χάριν εις τους εν τη πόλει μας κρατουμένους κομμουνιστάς». Έτσι σε 16 φυλακισμένους κουμουνιστές, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύει η εφημερίδα, έλαβαν την χάρη και απελευθερώθηκαν… 

 


 Η επίσκεψη του Βασιλιά ήταν απροσδόκητη με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τις τοπικές αρχές και να βάλει σε… μπελάδες τις υπηρεσίες. Πρωτεύον θέμα ήταν η βελτίωση του οδοστρώματος της Προκυμαίας όπου έπεσε και το μεγαλύτερο βάρος, μια κι από εκεί θα περνούσε ο Βασιλιάς. Κινητοποιήθηκε όλος ο υπάρχων μηχανισμός, μηχανικοί, εργάτες και όλα ήταν έτοιμα. Ο «Τρίβολος» με το δηκτικό του χιούμορ περιγράφει την όλη κατάσταση.

 


 Την επίσκεψη κάλυψε δημοσιογραφικά και το Υπουργείο Τύπου του καθεστώτος Μεταξά, το οποίο έστειλε δημοσιογράφο προκειμένου να ελέγξει τη ροή των ειδήσεων.

 


Εκτός όμως από τη βασιλική επίσκεψη, την περίοδο αυτή είχαμε κι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης με πρόεδρο τον Σοφ. Σακαλή, όπως και νέου Δ.Σ. στην Ένωση Λεσβίων Αθηνών Πειραιώς με πρόεδρο τον Νίκ. Μαλλιάκα. Τα υπόλοιπα μέλη των συλλόγων από το απόκομμα της εφημερίδας.

 

Κατηγορία Δεύτερη ανάγνωση
- 10|06|2017 10:28

Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΧΑΛΕΪ…

«Σύντροφε, εδώ και δύο χρόνια ψηφίζουμε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνούμε. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;» ρωτούσαν με απόγνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινοβουλευτική ομάδα. Κι αυτοί έχουν αγανακτήσει να έρχονται να ψηφίζουν αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τους προηγούμενους. Αλλά έτσι είναι η άτιμη ζωή. Δηλαδή η πραγματικότητα. Τι νομίζατε δηλαδή, ότι θα ερχόσασταν και θα τ’ αλλάζατε εσείς όλα μονοκοπανιάς όπως σας βολεύει; Ότι οι (καπιταλιστικές) αγορές θα έτρεμαν στις δικές σας εκλογικές νίκες;

Συνήθως το θέλω είναι κόντρα στην πραγματικότητα. Και έχει αποδειχθεί, συνήθως κάτω από συντρίμμια, πως πάντα κερδίζει η τελευταία. Ο σύντροφος Σκουρλέτης όμως το πήρε απόφαση: «Ζούμε σε συνθήκη μιας διαρκούς πολιτικής ήττας». Από την άλλη ο πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος Κουρουμπλής το παίζει σε άλλη ρότα: «Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για το γερμανοτσολιάδες»! Τι λέτε, να του τη δώσουμε; Και καλά εμείς να του τη δώσουμε (είμαστε βλέπετε και φιλεύσπλαχνοι... γερμανοτσολιάδες), ο σύντροφος Πολλάκης όμως τι άποψη έχει; Ο πιο ωραίος απ’ όλους βέβαια είναι ο Ζουράρις, ο οποίος εναποθέτει τις ελπίδες του στον κομήτη Χάλεϊ! «Μπορεί να πέσει ένα κομήτης του Χάλεϊ στο κεφάλι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να μην υπάρχει Νέα Υόρκη»!

Εν αναμονή λοιπόν του Χάλεϊ, το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι τότε. Διότι δεν είναι η αίσθηση ενός τσίρκου όπου ο καθένας κάνει το δικό του νούμερο. Είναι η αίσθηση του εγκλωβισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας σε μια κατάσταση που δεν βγάζει πουθενά. «Την υγεία μας να ’χουμε και τίποτα άλλο», ακούς ολοένα και περισσότερους Έλληνες να λένε. Λες και ζούμε σ’ ένα τεράστιο «Survivor» και ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

Διότι ναι μεν έχουμε και δυο τρεις καλές ειδήσεις, όπως π.χ. κάποια μείωση της ανεργίας, αλλά το γενικότερο κλίμα παραμένει ζοφερό με τις ελληνικές οικογένειες που προβληματίζονται όχι μόνο πώς θα ζήσουν, αλλά και γίνονται μάρτυρες της ψυχοσύνθεσης των παιδιών τους απ’ όλη αυτήν την κατάσταση. Πόσες ιστορίες με γονείς που έχουν δώσει χιλιάρικα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που έχουν πάρει πτυχία και παραμένουν άνεργα. Αλλά άντε και να βρουν μια δουλίτσα. Με τετρακόσια, πεντακόσια ευρώ, τι ζωή μπορεί να κάνουν, τι οικογένεια; Και άντε καλά τώρα που ζουν γονείς με καλές (σχετικά) συντάξεις. Αύριο που θα φύγει η τελευταία γενιά των (σχετικά) καλοβολεμένων συνταξιούχων, μπορείτε να μου πείτε τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά; Μήπως είναι καλύτερα, Ζουράρη, να ξεστρατίσει ο κομήτης Χάλεϊ και να πέσει στην Ελλάδα να… σωθούμε μια ώρα αρχύτερα;

 

Δύο φωτογραφίες, ένας αιώνας! Ο Δημοτικός Κήπος έναν αιώνα πριν, ο Δημοτικός Κήπος σήμερα…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 1976

 

Γεγονότα…

 

- Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» είναι αφιερωμένη στη Μυτιλήνη. Στην εκπομπή καλούνται ο Τάκης Χατζηαναγνώστου, ο ζωγράφος Ορέστης Κανέλλης, ο δημοσιογράφος Δημ. Οικονομίδης, η γλύπτρια Βανιώ, ο Γ. Μουφλουζέλλης και ο Αλέκος Πεσμαζόγλου.

- Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μυτιλήνης για την ίδρυση Ανωτάτων Σχολών στη Μυτιλήνη. Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ίδρυση ΚΑΤΕΕ και να προσαρτηθεί σ’ αυτήν σχολή Ιχθυολογίας, Γεωργική Σχολή με ταυτόχρονη επιδίωξη ίδρυσης Σχολής Καλών Τεχνών.

- Νέα διοίκηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης και μέλη οι Αργύρης Ταπανλής, Δημήτρης Κέκκος, Φώτης Τακτικός, Α. Παρασκευαΐδης, Κώστας Βοστάνης, Αντώνης Αρμάδας. Η θητεία του Δ.Σ είναι τριετής.

 

 

ΕΙΠΕ

«Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να φέρουμε λίγη ελπίδα, λίγη χαρά και να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Το ποδόσφαιρο, όπως γνωρίζετε, έχει μεγάλη δύναμη».

Τζουλιάνο Μπελέτι, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μπαρτσελόνα («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στη Λέσβο ​​ με αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης 17 χλμ.: Εκκίνηση και τερματισμός στον Κόμβο Αχλαδερής της Ε.Ο. Μυτιλήνης ​- Καλλονής προς Αχλαδερή ​- Αναστροφή προς το σημείο εκκίνησης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Έκθεση φοιτητών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (ΤΠΤΕ), στο πλαίσιο του μαθήματος Οργάνωση Εκθέσεων με θέμα το λιμάνι και τον ρόλο του ως τόπο συγκέντρωσης ανθρώπων, εμπειριών, πολιτισμών, από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας φωτογράφου Stella Johnson, στον εκθεσιακό της χώρο, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, από τις 7:30 έως τις 9:30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό έργο «Μια γυναίκα μόνη» των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο σε μια κοινή παραγωγή από τις θεατρικές ομάδες του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη» της Αγιάσου και του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Λέσβου στο θεατράκι του Δήμου Λέσβου στη Χρυσομαλλούσα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Baywatch» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ.

- Η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Έκθεση φοιτητών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (ΤΠΤΕ), στο πλαίσιο του μαθήματος Οργάνωση Εκθέσεων με θέμα το λιμάνι και τον ρόλο του ως τόπο συγκέντρωσης ανθρώπων, εμπειριών, πολιτισμών, από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία των Βατερών στις 9:30 π.μ. στο καφέ εστιατόριο «Θάλασσες». 

 

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top