FOLLOW US
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 - EmprosNet.gr
Κατηγορία Κοινωνία
- 17|05|2017 20:00

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της σειράς «My Greek Table with Diane Kochilas», που πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο από τις 5 έως τις 8 Μαΐου. Η συγκεκριμένη σειρά μαγειρικής θα προβληθεί σε 13 επεισόδια, που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2017, σε όλη την Αμερική στο κρατικό κανάλι PBS, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για την επαναμετάδοσή της σειράς σε ελληνικά κανάλια. Παρουσιάστρια της σειράς είναι η γνωστή σεφ Νταϊάν Κόχυλα, που επισκέφθηκε τη Λέσβο μαζί με τηλεοπτικό της συνεργείο, προκειμένου να αναδείξει την κουζίνα, το ούζο, τη θαλασσινή γαστρονομία της Λέσβου, τη φυσική ομορφιά, το φιλότιμο των κατοίκων και τον πολιτισμό του νησιού. Την κ. Κόχυλα συνόδευε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Molyvos», Νίκος Λιβανός, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η οργάνωση των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας στις περιοχές Σκάλα Καλλονής, Πέτρα, Μόλυβος και Σκάλα Συκαμιάς. Στα γυρίσματα της εκπομπής εμφανίζονται το γραφικό λιμάνι στη Σκάλα Καλλονής, η διαδικασία του ψαρέματος με παραδοσιακό καΐκι στην Πέτρα, υπαίθριο «εργαστήρι χάχλας» των γυναικών στον Μόλυβο και παραδοσιακό γλέντι στο λιμανάκι με μουσική και χορό, καθώς και παραδοσιακοί μεζέδες και πάστωμα σαρδέλας με φόντο το γραφικό εκκλησάκι στη Σκάλα Συκαμιάς, ενώ η γνωστή σεφ με τη βοήθεια γυναικών, μαγειρεύει τοπικές συνταγές.

Η συνεργασία τοπικών φορέων και ιδιωτών ήταν σημαντική για την οργάνωση των γυρισμάτων της εκπομπής, οι οποίοι συνέβαλαν στη φιλοξενία καλύπτοντας με τις χορηγίες τους και την εν γένει συνδρομή τους, δαπάνες διαμονής, διατροφής, εσωτερικών μετακινήσεων και λοιπές τηλεοπτικές απαιτήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Κατηγορία Πολιτισμός
- 17|05|2017 19:11

Έφυγε το μεσημέρι του Σαββάτου απ’ τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατο, σε ηλικία 68 ετών, ο Χριστόφας Πρ. Μαϊστρέλλης, εκλεκτό τέκνο της Αγιάσου και εξέχον μέλος του Αναγνωστηρίου.

Το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα:

«Ο εκλιπών περιέβαλε πάντοτε το Ίδρυμά μας με αγάπη και ήταν αρωγός των προσπαθειών του. Μεγάλος και πρωτοπόρος δάσκαλος, με κοινωνικές ευαισθησίες και αγόγγυστη διάθεση προσφοράς στα κοινά, υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση την ελληνική Παιδεία. Έδωσε πολλούς αγώνες μέσα από την πλούσια συνδικαλιστική του δράση στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Διοικητικό στέλεχος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών της Αθήνας και συντρέχτης του πολύπλευρου πνευματικού και πολιτιστικού έργου του Αναγνωστηρίου μας. Εκλεκτός ερασιτέχνης ηθοποιός από τα φοιτητικά του χρόνια, αντιπρόσωπος του σωματείου μας στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ) στην Αθήνα, επιμελητής της παιδικής βιβλιοθήκης μας μαζί με την σύζυγό του, Ιωάννα, εκπαιδευτικό, φωτογράφος των εκδηλώσεών μας τα τελευταία χρόνια. Ας είναι αιώνια η μνήμη του», ανέφερε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς.

  

 

Με το ΚΕΣΑΜ στους «Αστέγους»

 

Με τη λήξη και της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (ΚΕΣΑΜ) του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, διοργανώνει Συναυλία Ανατολικής Μουσικής το Σάββατο 20 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24 - Μυτιλήνη).

Στη συναυλία τέσσερις διαφορετικοί τύποι ορχήστρας θα αποδώσουν έργα λόγιας και λαϊκής Ανατολικής μουσικής!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία Πολιτική
- 17|05|2017 18:40

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας με ανακοίνωση του καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αλέξανδρο Ροδίτη για τα όσα έγιναν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, κι είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την συνεδρίαση σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής: «Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε -και εγγράφως- την διαμαρτυρία μας για την εξέλιξη που είχε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστική  ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής και του Προεδρείου.

Είναι ευνόητη σκοπιμότητα που οδήγησε την Περιφερειακή Αρχή να αποσύρει το θέμα "Μεταβίβαση της αρμοδιότητας των απευθείας αναθέσεων των δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου", του οποίου η συζήτηση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και διαφαινόταν ότι δεν θα ετύγχανε της έγκρισης της πλειοψηφίας των μελών του Π.Σ. Αντίθετα διαφαινόταν ότι θα είχε την στήριξη της η πρόταση να τεθεί ένα όριο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και όχι είκοσι χιλιάδων (20.000) που ζητούσε η εισήγηση.

Θεωρούμε όμως ότι το Προεδρείο, διαφυλάσσοντας το κύρος του, δεν έπρεπε να αποδεχτεί αυτή την αυθαιρεσία.

Αυτό το επεισόδιο, που οδήγησε στην διαμαρτυρία και αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης, έδειξε, για πολλοστή φορά, την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Πιστεύουμε ότι δεν πάει άλλο. Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας , που κάνουμε συνεχώς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, εδώ και πάνω από ένα χρόνο : Να συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του.  Το αίτημα αυτό  συμμερίζονται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  Συνεπώς σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Π.Σ. έπρεπε να είχε ήδη συγκληθεί 

Κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα επαναλαμβάνουμε αυτό το αίτημα, θεωρώντας ότι έχει πάρει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα. Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι η "ρίζα του κακού" είναι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, (που ολοκληρώθηκε  με τον "Καλλικράτη") που απαξιώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετατρέπει την Περιφέρεια στο μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μια συζήτηση για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου θα αποβεί ωφέλιμη και θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστούν ορισμένες αδυναμίες, έστω λειτουργικές ανεξάρτητα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Κατηγορία Κοινωνία
- 17|05|2017 18:40

Προμήθεια του Υπουργείου Πρόνοιας, 2.200 κιλά χοιρινό κρέας και 2.500 κιλά κρέας μοσχαρίσιο, παρέλαβε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, το οποίο θα διανείμει στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ του Δήμου Λέσβου και αφορά τους παλαιούς ωφελουμένους του Προγράμματος και μόνο.

Η παρούσα διανομή ξεκίνησε από χτες Δευτέρα και θα γίνει κατά ημερομηνία και κατά Δημοτική Ενότητα ως εξής:

- Δευτέρα 15/5 Δ.Ε Αγιάσου και Πολιχνίτου

- Τρίτη 16/5 Δ.Ε Πέτρας και Μήθυμνας

- Τετάρτη 17/5 Αγία Παρασκευή και Καλλονή

- Πέμπτη 18/5 Ευεργέτουλα και Πλωμάρι

- Παρασκευή 19/5 Μανταμάδος

 

Οι ποσότητες κρέατος ανά δικαιούχο

1μελείς οικογένειες

2 τεμ. Μοσχάρι

1 τεμ. Χοιρινό

2μελείς οικογένειες

2 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

3μελείς οικογένειες

5 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

4μελείς οικογένειες

8 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

5μελείς οικογένειες

11 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

6μελείς οικογένειες

14 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

7μελείς οικογένειες

17 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

8μελείς οικογένειες

20 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

9μελείς οικογένειες

23 τεμ. Μοσχάρι

7 τεμ. Χοιρινό

 

Το κάθε τεμάχιο, είτε μοσχάρι ,είτε χοιρινό, ζυγίζει 0,5 κιλά.

Όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν -έχουν ενημερωθεί κατά τόπους- πρέπει να έχουν μαζί τους το AMKA τους. Για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση μετά την νέα παραλαβή κρέατος που θα γίνει τέλος της εβδομάδας.

Επίσης ο Οργανισμός ευχαριστεί την «International Rescue Committee» (IRC), για την δωρεά ειδών προσωπικής υγιεινής και ευπρεπισμού, στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λέσβου.

Κατηγορία Οικονομία
- 17|05|2017 18:25

Τον έλεγχο της Hellenic Seaways από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς και συνεργάτες της επιβεβαίωσε η έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίηθηκε την Τρίτη. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Hellenic Seaways. Η επιβεβαίωση ότι οι Μινωικές Γραμμές είναι η μειοψηφία επιβεβαιώθηκε με την ψηφοφορία που έγινε για την ανάδειξη του Δ.Σ.

Σε ότι αφορά την ορθότητα των διαχειριστικών κινήσεων που έγιναν από την διοίκηση της Hellenic Seaways σε αγοραπωλησίες και μετασκευές πλοίων, εκτιμάται ότι το αποφανθεί στις 26 Απριλίου με απόφαση του το έκδοση Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς κατά την Διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας. Με την απόφαση αυτή, αναφέρει η Hellenic Seaways, «δικαιώνει τη διοίκηση της εταιρείας, κρίνοντας ότι οι καταλογιζόμενες πράξεις υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ενδυνάμωσης της εμπορικής παρουσίας της Hellenic Seaways και ότι με αυτές επιδιώχθηκε το συμφέρον της Εταιρείας και η επίτευξη του εταιρικού σκοπού».

Σε ότι αφορά την ανάκληση του Δ.Σ. και την εκλογή νέου η Hellenic Seaways τονίζει ότι επιβεβαιώθηκε η στήριξη των μετόχων στο Δ.Σ. και επιπλέον εκλέχθηκαν δύο νέα μέλη. Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Αντώνης Αγαπητός, Σταύρος Αγγελιδάκης, Μιχαήλ Βαβουράκης, Γεώργιος Βασιλοκωνσταντάκης, Χριστάκης (Τάκης) Κληρίδης, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Ιωάννης – Αλκιβιάδης Κορές, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Μιχαήλ Σάρλη, Ηλία Τρίγκα. Τα νέα μέλη του Δ.Σ. είναι ο ναυπηγός Μιχαήλ Βαβουράκης και ο οικονομολόγος Ηλίας Τρίγκας.

Μετά την εκλογή, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και  συγκροτήθηκε σε σώμα Πρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντώνης Αγαπητός και Β’ Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Αντώνης Αγαπητός σε δήλωση του αναφέρει: «Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της Εταιρείας. Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας, η Διοίκηση της Hellenic Seaways συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας μέσα σε ένα  δύσκολο οικονομικό και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.»

Κατηγορία Κοινωνία
- 17|05|2017 17:30

Στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση του αειμνήστου παπά Στρατή Δήμου της Καλλονής, «Αγκαλιά», καθώς και σε μια οργάνωση Ιταλών δικηγόρων, θα απονεμηθεί φέτος το Αlexander Langer International Award.

Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο από το 1997 έχει δοθεί σε διακεκριμένες συλλογικότητες και ανθρώπους ανά τον κόσμο από τις οποίες η «Αγκαλιά» έχει εμπνευστεί και έτσι η χαρά και η τιμή των μελών της είναι διπλή. «Φέτος το μοιραζόμαστε ex-aequo με την ιταλική ομάδα ASGI, Association for Juridical Studies on Migration. Το σκεπτικό πίσω από τη βράβευση καθώς και η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Alexander Langer αναμένεται αρχές Ιουνίου οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο μέχρι τότε. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στηρίζουν τις ιδέες μας -δίχως αυτούς θα παρέμεναν ιδέες. Είναι μια ευκαιρία να ακουστεί ξανά η φωνή μας, που στην ουσία μεταφέρει ένα απλό μήνυμα: αλληλεγγύη δίχως αστερίσκους», τονίζει η Κατερίνα Σελάχα από την «Αγκαλιά».

 

«Εφόδια για το δρόμο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βραβείο αποτελεί για την οργάνωση των εθελοντών, μια καλή αρχή να ξεκινήσουν τη νέα τους δράση που θα έχει στόχο τα «εφόδια για το δρόμο». Θα αναφέρεται στη δύσκολη υπόθεση τού να μεγαλώνεις ένα παιδί σε οριακές καταστάσεις και όπως και το «200+200» (σ.σ. πρόγραμμα που έτρεξε η «Αγκαλιά» πέρσι) θα αφορά τόσο ντόπιους όσο και πρόσφυγες. «Τα εφόδια θα είναι για τον δύσκολο, περιπετειώδη και πανέμορφο δρόμο του μεγαλώματος όλων των παιδιών, γιατί όλα τα παιδιά είναι παιδιά όπου κι αν βρίσκονται κι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες. Και οι γονείς πολλές φορές χρειάζονται να λάβουν στήριξη για να μπορούν να τους την προσφέρουν», προσθέτει η Κ. Σελάχα.

 

Σχολή γονέων

Με τη βοήθεια αναγνωρισμένων ειδικών στον τομέα της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, της διατροφής και της αφήγησης, η «Αγκαλιά» θα αγγίξει ένα τομέα που «πονάει» πολύ και ο οποίος «μέσα από την εμπειρία μας μάθαμε πως ελάχιστα θεραπεύεται: το πώς να μην μεγαλώνουν παιδιά μέσα στο περιθώριο - το πώς να μην δίνουμε τροφή σε αυτό το συναισθηματικό και γνωσιακό περιθώριο μέσα από το οποίο ξεπηδάει το τέρας του εξτρεμισμού και του ρατσισμού, το πώς να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη και σεβασμό. Χρειαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε μια μικρή “σχολή γονέων”. Τα “εφόδια για το δρόμο” θα είναι προσβάσιμα τόσο μέσα από επί τόπου σεμινάρια όσο και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα σε πολλές γλώσσες -ελεύθερο υλικό για όσους το έχουν ανάγκη. Και επειδή τα “εφόδια για το δρόμο” έχουν και υλική υπόσταση, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να βοηθάμε με τρόφιμα και εφόδια και σε άλλες βιοτικές ανάγκες παράλληλα... Όσο μπορούμε, όσο πάνε οι δυνάμεις μας. Όλα αυτά στο επίπεδο του σχεδιασμού, όταν έχουμε κατασταλάξει, θα ανακοινώσουμε τη δράση για όσους φίλους θέλουν να συνεισφέρουν», καταλήγει. 

 

Κατηγορία Κοινωνία
- 17|05|2017 17:15

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί και φέτος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και νέες, τους συνταξιούχους, να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 21 Μαΐου στις  18:00 μ.μ. από το κέντρο κράτησης της Μόριας προς την Πλατεία Σαπφούς.

Πιάνοντας το νήμα από την 37η Μαραθώνια Πορεία που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ στις 14-5- 2017 και τις Πορείες Ειρήνης που πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό σε όλη τη χώρα, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, υψώνουμε το ανάστημά μας στο σύστημα αυτό που γεννά κρίσεις, φτώχια, πολέμους, προσφυγιά.

Με τη μαζική μας συμμετοχή να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους. Καταδικάζουμε την επικίνδυνη πολιτική που ασκείται στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και εκθέτει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.                                      

Να διατρανώσουμε την απαίτηση για άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και βάζει σε περιπέτειες το λαό αποθρασύνοντας την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.

Να καταδικάσουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας και το συνολικό οπλοστάσιο καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε. Ε. και η κυβέρνηση εγκλωβίζοντας σε άθλιες συνθήκες στη χώρα μας χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες - μετανάστες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Λέσβου, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και όλους τους άλλους μαζικούς φορείς, όλο το Λεσβιακό λαό, να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή τη φιλειρηνική δραστηριότητα, ώστε να φτάσει δυνατή η φωνή μας παντού.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

-Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις

-Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό

-Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

-Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

-Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία

-Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

-Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Όλοι στην πορεία ειρήνης την Κυριακή 21 Μάη στις 6.00 μ.μ. από το κέντρο κράτησης μεταναστών της Μόριας προς την Μυτιλήνη. (Η μεταφορά στη Μόρια θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Σαπφούς στις 17.00 μ.μ.)

Κατηγορία Οικονομία
- 17|05|2017 16:56

Η Diageo μια από τις δύο μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες διακίνησης αλκοολούχων ποτών του κόσμου εκπόνηση μια καμπάνια προβολής της Λέσβου με ένα από τα γνωστότερα εμπορικά σήματα της το Johnnie Walker. Η καμπάνια, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διοργάνωση press trips Ελλήνων και ξένων bloggers προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού. Για την οργάνωση της καμπάνιας η εταιρεία συνεργάζεται με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ολοκληρώθηκαν τρεις φιλοξενίες Ελλήνων bloggers οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί κατά το διάστημα 20 Απριλίου έως 7 Μαΐου και γνώρισαν τις ομορφιές του, σύμφωνα με τα προγράμματα επισκέψεων που καταρτίστηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, από 20 έως 22 Απριλίου βρέθηκαν στο νησί οι bloggers Χρήστος Βασιλόπουλος και Μαρία Κλάδη (agreekadventure.com, agreekadventure.gr) με ειδικό αντικείμενο τις υπαίθριες δραστηριότητες. Δεδομένου ότι οι δύο επισκέπτες φιλοξενήθηκαν από την Περιφέρεια το 2016 στο πλαίσιο press trip, στη φετινή φιλοξενία συμπεριλήφθηκαν επισκέψεις σε σημεία που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την προηγούμενη φορά, έχοντας έτσι καλύψει απ’ άκρη ως άκρη το νησί, ενώ συμμετείχαν σε όλες του σχεδόν τις δραστηριότητες: περπάτημα, ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν το γεωπάρκο, το μουσείο ελιάς, να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις του νησιού και να πειραματιστούν στην αγγειοπλαστική.

Από 4 έως 7 Μαΐου, τη Λέσβο επισκέφθηκε η blogger Μαρία Κόφου (https://travelstoriesfromyworld.com). Της δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει πτυχές του νησιού που δεν γνώριζε.

Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου φιλοξενήθηκε η blogger Άννα Παπαρίζου (http://dreamista.gr) που εξειδικεύεται στις οικογενειακές διακοπές με ανήλικα παιδιά, η οποία περιηγήθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης, την Αγιάσο, τη Σκάλα Καλλονής και την Ερεσό.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου ξεκινούν οι φιλοξενίες ξένων bloggers, με πρώτη την επίσκεψη του βρετανού blogger Stephen Bugno ο οποίος θα παραμείνει στο νησί μέχρι και τις 16 Μαΐου. Διατηρεί το blog bohemiantraveler.com και είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του ταξιδιωτικού site GoNomad (www.gonomad.com).

Οι εν λόγω φιλοξενίες πραγματοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την Περιφέρεια, δεδομένου ότι το συνολικό κόστος τους καλύπτεται από τον χορηγό. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια της Διεύθυνσης Τουρισμού καταρτίζει τα προγράμματα επισκέψεων των διαμορφωτών γνώμης, θεωρώντας ότι η πραγματοποίηση τέτοιου είδους ταξιδιών εξοικείωσης (fam/press trips).

Ακόμη το Johnnie Walker υποστήριξε την προβολή του νησιού σε δύο τεύχη του περιοδικού Blue της Aegean Airlines αξιοποιώντας οπτικό υλικό και περιεχόμενο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Κατηγορία Πολιτική
- 17|05|2017 16:27

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και ο Έπαρχος Λήμνου Βαγγέλης Γιαρμαδούρος συναντήθηκαν σήμερα με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Λήμνου Χρήστο Ολτούμη και Γιώργο Θεοχάρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο νησί της Λήμνου και πιο συγκεκριμένα η ανάγκη στελέχωσης σε προσωπικό, ενίσχυσης του στόλου των ασθενοφόρων  με ασθενοφόρο μικρού όγκου ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση μέσα σε όλα τα χωριά του νησιού και η εξασφάλιση υλικοτεχνικών μέσων όπως απινιδωτές. Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και για τη συνεισφορά τους στην εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές. Επίσης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατά το δυνατό συντομότερη επίλυση των προβλημάτων.

 

Κατηγορία Κοινωνία
- 17|05|2017 16:13

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας των οχημάτων ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 18/5/2017 θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης ήτοι απόξεση (φρεζάρισμα) και κατόπιν ασφαλτόστρωσης της 73ης Εθνικής Οδού Μυτιλήνης – Κρατήγου και συγκεκριμένα από την περιοχή «Φόρος» (συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Γεωργίου Μούρα) έως Αερολιμένα Μυτιλήνης. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις πινακίδες σήμανσης και να ακολουθούν τις υποδείξεις αυτών που κατά περίπτωση συντονίζουν την κυκλοφορία.

Κατηγορία Γενικές Πολιτική
- 17|05|2017 16:13

Στο στόχαστρο των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μπήκε ο πολιτικός τους προϊστάμενος, υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. Του καταλογίζουν ότι αρνείται συστηματικά να απαντήσει στις προτάσεις και τις αποφάσεις του Συλλόγου, όπως επίσης αρνείται να συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Απαξιώνει να απαντήσει, έστω και αρνητικά, ακόμα και σε γραπτά αιτήματα για συνάντηση με το Δ.Σ.. Αρνείται να παράσχει την οποιαδήποτε υποστήριξη στην υπηρεσία, της οποίας έχει την πολιτική ευθύνη. Η παρουσία του στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι εξαιρετικά σπάνια και η συνεργασία του με τους υπαλλήλους, πρακτικά ανύπαρκτη.  Έχει επιλέξει να συνεργάζεται με ελάχιστους, και όχι πάντα τους αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας, υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδονται επιπόλαιες αποφάσεις που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και δυσαρέσκειας στους υπαλλήλους».

 

Να λάβει πρωτοβουλίες

Οι εργαζόμενοι καλούν τον υφυπουργό να λάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες ώστε, σε συνεργασία με την υπηρεσία και τους υπάλληλους της, να διαμορφωθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την άμεση λήψη μέτρων και την υλοποίηση δράσεων που θα δίνουν λύσεις στα ιδιαίτερα προβλήματα των κατοίκων των νησιών.

Επίσης αναφέρουν ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση να εκδώσουν ανακοίνωση από την στιγμή που ο κ. Σαντορινιός αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με το Σύλλογο Εργαζομένων. Ασφαλώς η τακτική αυτή του υφυπουργού ξενίζει, όταν μάλιστα εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που -υποτίθεται- «κόπτεται» για τους εργαζόμενους. Προκαλεί και εύλογα ερωτηματικά γιατί η επιχειρούμενη για άλλη μια φορά, νησιωτική πολιτική χρειάζεται τη στήριξη και τη συμβολή όλων των παραγόντων της Γ.Γ. Αιγαίου και όχι μόνο κάποιων μεμονωμένων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος. Έχει πάντως ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τον αντίλογο του κ. Σαντορινιού για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας αντιμετώπισης. 

Κατηγορία Οικονομία
- 17|05|2017 16:00

Με απόφαση που έλαβε την Τρίτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεχίζονται την Πέμπτη και την Παρασκευή οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών.  Πέρα από την αντίθεση των ναυτικών στα νέα μέτρα λιτότητα η απεργία επιδιώκει να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, φορολογικό ανεργία και μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πληρωμάτων και την υπογραφή νέας  συλλογικής σύμβασης εργασίας, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ. Η νέα απεργία ξεκινάει σήμερα Τετάρτη στις 12 τα μεσάνυχτα και ολοκληρώνεται στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) δηλώνει αντίθετος με την νέα απεργία και επικαλείται την αυξημένη τουριστική κίνηση από και προς τα νησιά. «Η αδυναμία μεταφοράς επιβατών αλλά και εμπορευμάτων για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες σε αυτήν την κρίσιμη για τον τουρισμό και την οικονομία στιγμή, θα πρέπει να αποφευχθεί. Καλούμε επομένως την ΠΝΟ, να αναστείλει την νέα αυτή απεργιακή κινητοποίηση με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που ομοίως στο σύνολο της χειμάζεται από την οικονομική κατάσταση και τα μέτρα λιτότητας» τονίζει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΕΝ.

Σελίδα 1 από 3
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top