«Αποτελούν προσωπικές απόψεις»...που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά!

19/06/2021 - 09:00

«Οι απόψεις που εξέφρασε για το ζήτημα του Κολυμβητηρίου ο Πρόεδρος του Τμήματος ΒΑ Αιγαίου δεν αποτελούν θέση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ / Τμήματος ΒΑ Αιγαίου σύμφωνα με κάποια ληφθείσα απόφαση, ούτε προκύπτουν από ανάλογο πόρισμα αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής, συνεπώς αποτελούν προσωπικές του και μόνο απόψεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, που έδωσε στη δημοσιότητα η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών», η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ. Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή της ΔΚΜ έδωσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, σχετικά με το παλιό κολυμβητήριο, από τις δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ Στρ. Μανωλακέλλη.

 Στην ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΚΜ διευκρινίζει ότι πάγια τακτική στη λειτουργία του ΤΕΕ είναι θέματα μείζονος σημασίας, όπως εν προκειμένου, αυτό της αξιοποίησης του παλιού κολυμβητηρίου, παραπέμπονται στις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, προκειμένου με επιστημονικά μόνο δεδομένα να καταλήγουν στο πόρισμά τους προς τη Δ.Ε. και αυτή να εκφράσει τις θέσεις του ΤΕΕ, με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας. Κάτι τέτοιο, απ ότι προκύπτει από την ανακοίνωση της εν λόγω παράταξης , αλλά και απ όσα άφησε να εννοηθούν σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Στρ. Μανωλακέλλης, ότι δηλαδή η παράταξη του κατέχει την πλειοψηφία στη Δ.Ε. του Τμήματος και άρα η άποψή του είναι και θέση της πλειοψηφίας του οργάνου που προεδρεύει- απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του «Ε», ότι οι απόψεις που υποστηρίζει με τη θεσμική του ιδιότητα  είναι προσωπικές και όχι του ΤΕΕ-, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει καμιά «εξουσιοδότηση» να ...περιφέρει την προσωπική του άποψη και ως θέση του ΤΕΕ. Ασφαλώς και έχει κάθε δικαίωμα να έχει την όποια άποψη και να την υποστηρίζει, όχι όμως με τη θεσμική του ιδιότητα αφήνοντας να θεωρηθεί ότι αυτή είναι και η θέση του ΤΕΕ.

Και αλίμονο αν τέτοια θέματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους φορείς της και τα οποία έχουν και τη δική τους φόρτιση, λόγω και των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν, αντιμετωπίζονται με βάση τους συσχετισμούς και όχι τα επιστημονικά δεδομένα, που προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθούν μαζί με όλες τις άλλες παραμέτρους για τις τελικές αποφάσεις. Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι η υπόθεση αυτή έχει δυσκολίες και εμπόδια, αλλά από τη στιγμή που η σημερινή δημοτική αρχή αποφάσισε να αξιοποιήσει το παλιό κολυμβητήριο, αποτρέποντας το γκρέμισμα του , που προέκρινε η προηγούμενη δημοτική αρχή μέσω του master plan του λιμανιού, εξασφαλίζοντας μάλιστα και την αναγκαία χρηματοδότηση, θα πρέπει η δυνατότητα αυτή να εξαντληθεί και μη χαθεί. Η δημοτική αρχή είχε την πολιτική βούληση να διαφοροποιηθεί από την προκάτοχό της, αυτό άλλωστε είναι δικαίωμά της, και γι αυτό πρότεινε και τροποποίηση του master plan.Τώρα αν θα ξεπεραστούν τα  όποια προβλήματα με τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και όλα όσα απαιτούνται για την ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου και την μετατροπή του σε κλειστό αθλητικό χώρο και όχι μόνο, προφανώς και πρέπει να εξεταστούν με την πρέπουσα σχολαστικότητα. Αυτό που είναι ακατανόητο και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, είναι γιατί κάποιοι εκ των προτέρων αντιδρούν σε μια τέτοια προοπτική και μάλιστα εμμονικά, υποστηρίζοντας ότι το καλύτερο είναι το γκρέμισμα του «εμβληματικού» αυτού κτηρίου, που καλώς ή κακώς βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο και ως αθλητική υποδομή συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στο νησί μας. Είναι φανερό ότι κάποιοι ξεπέρασαν τα όποια όρια του ρόλου τους, θέλοντας να επιβάλλουν την άποψή τους ως την μόνη σωστή και εκτίθενται. Και αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια... πρεμούρα;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey