«Από αυτά φάγαμε»

26/09/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 23/09/2022 - 15:58

Αυτό το σχόλιο σημειώνεται κυρίως ως προβληματισμός που ενδεχομένως θα πρέπει να απασχολήσει τον Εμπορικό κόσμο, ιδίως τους καταστηματάρχες.

Πρόσφατα η υποφαινόμενη συνόδευσε μία φίλη της στην αγορά με σκοπό η δεύτερη να αλλάξει κάποια δώρα που έλαβε στη βάφτιση του παιδιού της καθώς πολλά από αυτά ήταν μικρά σε νούμερο. Έτσι επισκεφτήκαμε διάφορα μαγαζιά, στην πλειονότητα των οποίων παρατηρούνταν ένα μειδίαμα στο πρόσωπο των υπευθύνων, για να μην πούμε «ξινίλα» ως προς το ζητούμενο. Ως ένα βαθμό κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται αντιληπτό καθότι στο χρόνο που θα διαθέσουν ενδεχομένως δεν θα παράγουν χρήμα. Ωστόσο αυτός ο χρόνος, για το επιχειρηματικό δαιμόνιο, αποτελεί επένδυση προσθήκης ενός νέου πελάτη.

Το κορυφαίο βέβαια όλων σημειώθηκε στο τελευταίο μαγαζί. Εκεί όταν κάναμε γνωστό το λόγο για τον οποίο το επισκεφτήκαμε λαμβάνουμε την εξής απάντηση από την υπεύθυνη : «Από αυτά φάγαμε». Η κουβέντα αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας έπιασε αδιάβαστους γιατί προφανώς κανένας καταναλωτής που θα επισκεφθεί ένα μαγαζί προφανώς δεν αναμένει αυτή την συμπεριφορά. Οπότε προσποιηθήκαμε τις κουφές και κάναμε την δουλειά και φύγαμε, χωρίς να εξετάζεται το ενδεχόμενο να επισκεφτούμε το συγκεκριμένο μαγαζί για να το ταΐσουμε ευρώ.

Ξεκάθαρα δεν συμπεριφέρονται όλοι οι καταστηματάρχες το ίδιο. Σαφώς και υπάρχουν έμποροι που είναι υπέρ του δέοντος εξυπηρετικοί κατά την έρευνα αγοράς ενός καταναλωτή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο τελευταίος θα προχωρήσει στην αγορά. Ωστόσο πολλές φορές η άψογη εξυπηρέτηση είναι ένας σημαντικός λόγος που κάποιος θα αφήσει χρήματα σε μία επιχείρηση ακόμη ακόμη κι αν βρει το αντικείμενο που θα αγοράσει ακριβότερο από μία άλλη.

Επίσης τέτοιου είδους περιστατικά προκαλούν ενδεχομένως αρνητική ψυχολογία από πλευράς καταναλωτή, ο οποίος μπορεί να επιλέξει να κάνει τις αγορές του διαδικτυακά «φοβούμενος» ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αυτό έχει σαν συνέπεια το χρήμα να εξάγεται και να μην κάνει κύκλους στην τοπική οικονομία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey