Αιχμηρή αντίδραση Μουτζούρη κατά Βαλσαμίδη

16/09/2022 - 18:00

Στην προεκλογική περίοδο αποδίδει, το ενδιαφέρον, του περιφερειακού συμβούλου και πρώην αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Θεόδωρου Βαλσαμίδη, για το έργο του νέου οδικού άξονα Αμπελικού - Σταυρού, η Περιφερειακή αρχή με ανακοίνωσή της που ακολούθησε της επιστολής του περιφερειακού συμβούλου.  

Ο κ. Βαλσαμίδης στην επιστολή του ζητούσε επιτάχυνση της δημοπράτησης του έργου που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 7Α τον Δεκέμβριο του 2021, μετά από πρόταση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.  

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει λόγο για επεισόδιο αυτοπροβολής του «απομονωμένου», όπως χαρακτηρίζει, Περιφερειακού Συμβούλου, Θεόδωρου Βαλσαμίδη και αφού επικαλείται μια σειρά από χαρακτηριστικά του έργου αναφέρει ότι το έργο «ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2007 και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που το «τρέχει» ώστε να το υλοποιήσει». 

Παράλληλα η Περιφερειακή Αρχή σημειώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα πριν τις 16-11-2022, όταν και θα γίνει η δικάσιμος των απαλλοτριώσεων, ενώ επιμελώς δεν κάνει καμία αναφορά στην υπαγωγή του έργου στο άρθρο 7Α του Νόμου 2882/2001 που προβλέπει την «Πραγματοποίηση εργασιών πριν τον προσδιορισμό αποζημίωσης»!!! 

Μάλιστα η επίσπευση που ζητούσε ο κ. Βαλσαμίδης εκπορεύεται από την υπαγωγή του έργου στο συγκεκριμένο άρθρο 7Α που αναλύεται εκτενώς στις επόμενες σελίδες. Ενδεχομένως να χαρακτηρίζεται βολικό να αποδίδονται όλα στην προεκλογική περίοδο ενώ άνετα στο ίδιο πνεύμα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι το εν λόγω έργο ενδεχομένως να μην είναι στις πρώτες προτεραιότητες και γι αυτό ίσως είναι στο περίμενε της εκδίκασης των απαλλοτριώσεων και καθυστερεί. Γιατί αν μπορεί να κερδηθεί χρόνος με την παράλληλη δημοπράτησή του, εν αναμονή της εκδίκασης των απαλλοτριώσεων, να μην αξιοποιηθεί . Επειδή το λέει ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης , με τις όποιες δικές του «σκοπιμότητες», που σε τελική ανάλυση αυτός είναι ο ρόλος ; Γιατί νομίζουμε ότι η αντίδραση της περιφερειακής αρχής βγάζει αδικαιολόγητο ...εκνευρισμό;  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey