Αφήνουν να ρημάξει το Κοινωνικό Φαρμακείο;

09/10/2021 - 12:00

Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μυτιλήνης. Αυτό γιατί ο φαρμακοποιός που δούλευε βρήκε αλλού δουλειά και έφυγε. Λίγους μήνες αργότερα όταν έγινε η προκήρυξη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο- Κοινωνικό Φαρμακείο και ζητήθηκε φαρμακοποιός δεν έκανε αίτηση κανείς. Δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον και χωρίς την ειδικότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο. Και αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αρκέστηκαν, προφανώς, να βάλουν ... λουκέτο. Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Δημήτρη Βαρβαγιάννη δεν έγινε κατορθωτό.

Γεγονός είναι ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου επί αντιδημαρχίας Αναστασίας Αντωνέλλη, η οποία είχε βάλει τα θεμέλια για την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών, είχε εγείρει πλήθος αντιδράσεων από πλευράς Φαρμακευτικού Συλλόγου. Γεγονός επίσης είναι ότι μία τέτοια δομή δημιουργήθηκε για να στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά για φάρμακα - και στην Ελλάδα του 2021 - είναι ουκ ολίγοι. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας που υποτίθεται ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θα έπρεπε να προτάξουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που δεν έχουν οικονομική πρόσβαση σε φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτό που μας θλίβει πραγματικά είναι το επίπεδο των απαντήσεων που δίνονται σε τέτοιου είδους ζητήματα υποτιμώντας το επίπεδο αντίληψής μας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μυτιλήνης μόνο τρεις ήταν οι εκπαιδευτικοί που θέλησαν να στηρίξουν την λειτουργία του σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, όταν στο πρόσφατο παρελθόν οι καθηγητές ξεπερνούσαν την δεκάδα και οι αίθουσες διεξαγωγής μαθημάτων ήταν καθημερινά γεμάτες. Είναι προφανές ότι σήμερα για να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τέτοιες δομές χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και επιμονή από τους αρμόδιους. Ο εύκολος δρόμος είναι η απαξίωση και το τέλος τέτοιων δομών , που έχουν πολλά ακόμη να δώσουν στην κοινωνία που αγκομαχά να τα βγάλει πέρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey