Τα παιδιά του Δημοτικού Λουτρόπολης Θερμής μας μαθαίνουν ιστορία

Αφιέρωμα στον Γιάννη Καρακωσταντή: Ο Θερμιώτης ήρωας με το ένα χέρι

26/10/2021 - 13:37 Ενημερώθηκε 26/10/2021 - 19:18

Το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής με αφορμή την επέτειο του έπους του ’40 έφτιαξε μια ταινία αφιέρωμα για τη ζωή και την δράση του Γιάννη Καρακωσταντή του Θερμιώτη ήρωα με το ένα χέρι. Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη στη σχολική γιορτή του ΟΧΙ, στην μνήμη του Γιάννη Καρακωσταντή και στη μνήμη όλων όσων πολέμησαν τότε στα Αλβανικά βουνά, για ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Πέρυσι τέτοιες μέρες  η κόρη του μας αφηγήθηκε την ιστορία του στο σχολείο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ακούσαν με κομμένη την ανάσα τα κατορθώματα του Γιάννη Καρακωσταντή, που έχασε το ένα του χέρι στον πόλεμο του 1940 στην Αλβανία.


Στους μήνες, που μεσολάβησαν μαθητές και δάσκαλοι έκαναν τη ζωή του ταινία, γιατί τους συγκλόνισε τόσο το θάρρος του στον πόλεμο, όσο και η λεβεντιά του στον αγώνα της ζωής αργότερα.


Έχοντας μόνο το ένα χέρι του  κατάφερνε να φορτώνει τα ζώα , να κόβει ξύλα, να χτίζει σέτια και πολλά άλλα. Έτσι έφτιαξε τη φαμίλια του και «ανάστησε» τα τρία παιδιά του χωρίς ποτέ να  βαρυγκομήσει και να πει κακό λόγο για κανένα.



Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey