«Μια γυναίκα μόνη»

07/06/2017 - 18:58

Κοινή παράσταση από σήμερα έως την Κυριακή 11 Ιουνίου με δωρεάν είσοδο

 

 

 

Οι θεατρικές ομάδες του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη» της Αγιάσου και του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Λέσβου ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν την κοινή παράσταση των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Μια γυναίκα μόνη».

Στο «Μια Γυναίκα Μόνη» συναντάμε μια νοικοκυρά, την κατεξοχήν νοικοκυρά, η οποία έχει τα πάντα στους κόλπους της οικογένειάς της εκτός από το σημαντικότερο: τον σεβασμό, το να της συμπεριφέρονται οι άντρες στο σπίτι ως έναν άνθρωπο με προσωπικότητα και να γίνεται σεβαστή ως τέτοια, να μην χρησιμοποιείται μόνο ως σεξουαλικό αντικείμενο και ως υπηρέτρια χωρίς μισθό και σύνταξη.

Στο έργο αυτό υπάρχουν οι μελαγχολίες και οι απελπισίες των γυναικών και παράλληλα περιλαμβάνονται πολλές κοινοτοπίες για την κακώς χρησιμοποιούμενη σεξουαλικότητά τους και για τον «μη σεβασμό» των αντρών προς εκείνες. Ένας συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα και μας κάνει να σκεφτούμε εκ νέου τη θέση της γυναίκας στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου, σκηνικά Ανδρομάχης Βουγιούκα, Βαγγέλη Λουίζου και Τάσου Χατζέλλη, σχεδιασμό φωτισμών της Θέμιδος Χατζηλάμπρου, ηχητικά της Πέγκυς Χατζημιχαήλ και αφίσα και φωτογραφίες του Σταμάτη Γιαννάκη. Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι Γιώτα Μαϊστρέλλη, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Βάσω Χοχλάκα και Εύα Γιαννίκου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν από σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου καθημερινά (με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ) μέχρι και Κυριακή 11 Ιουνίου στο θεατράκι του Δήμου Λέσβου, στην Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στη Χρυσομαλλούσα με δωρεάν είσοδο.

 

ΦΩΤΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ

 

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey