Δεύτερη Ανάγνωση

28/04/2017 - 09:35

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ…

«Πιστεύω ότι η ΔΕΗ δεν θα πουληθεί, μέχρι να διαψευστώ»! Έτσι απάντησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή στον εμβρόντητο δημοσιογράφο. Σωστός ο άνθρωπος! Για σκεφτείτε πόσες και πόσες φορές δεν θα έχει διαψευστεί ο φουκαράς κυβερνητικός βουλευτής τα τελευταία χρόνια. Βέβαια ανέκαθεν οι πολιτικοί «τα γύριζαν», άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της πολιτικής στη χώρα μας. Το «παραμύθιασμα». Αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα με τούτους εδώ, είναι άνευ προηγουμένου. Οι άνθρωποι δεν …παίζονται όχι μόνο στις ανακολουθίες τους (στις οποίες είπαμε ότι δεν είναι και οι πρώτοι), αλλά και στις δικαιολογίες, δηλαδή στο λεγόμενο …παραμύθιασμα. Έχουν φτάσει στο σημείο μετά τα τελευταία μέτρα, αντίμετρα και τις όποιες υποτιθέμενες συμφωνίες για το χρέος, να κατέβουν στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν, με το σύνθημα: «Ψηφίστε εμάς γιατί δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που ψηφίσαμε εμείς»!!! Μιλάμε δηλαδή για σχιζοφρενικές καταστάσεις. Σαν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Που επειδή έχασε η ομάδα του, έβγαλε τους παίκτες από το αεροπλάνο και τους έβαλε σε πούλμαν! Κάτι τέτοια καψώνια και σε μας. Να μας βγάλουν από το αεροπλάνο της Ευρώπης να μας βάλουν στο πούλμαν της …δίκαιης ανάπτυξης! Όμως, όπως και να το κάνουμε, τούτη δω η εποχή είναι κι ένα μεγάλο σχολείο. Γι’ αυτούς αλλά και για μας. Γι’ αυτούς που προσγειώνονται στην πραγματικότητα, ξεφεύγουν από τις αυταπάτες, βλέπουν με άλλο μάτι την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και άλλους «κακούς» της Ευρώπης, ενώ καθημερινά ξεγυμνώνονται πολιτικά. «Μας πολεμάνε», διαμαρτύρονται. Πόλεμο βέβαια θεωρούν την πολιτική αντιπαράθεση κομμάτων στην Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Λογικό υπό μία έννοια. Στα όνειρα τους είχαν πλάσει μια άλλη …δημοκρατία με μια μικρή λεπτομέρεια. Ότι δεν θα υπήρχε αντιπολίτευση, αφού θεωρούν δεδομένο ότι αυτοί είναι οι μόνοι …καλοί σε τούτο δω τον κόσμο. Εμείς οι όλοι είμαστε οι …κακοί! Δεν γουστάρουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, τις αγορές και όλα αυτά που θεμελίωσαν και στερέωσαν το παγκόσμιο σύστημα του ελεύθερου κόσμου. Αλλά δεν μας λένε ούτε τι οικονομικό σύστημα θέλουν (τουλάχιστον φανερά) αλλά ούτε και ποια χώρα του πλανήτη έχουν ως παράδειγμα. Έτσι για να πάρουμε κι εμείς οι ταπεινοί, μια ιδέα. Έλα ντε όμως που από τη μια είναι σκληρή η πραγματικότητα και από την άλλη γλυκιά η ηδονή της καρέκλας; Τόσο που σε κάνει να βλέπεις ακόμα και τον Σόιμπλε ως «καλό άνθρωπο»!

 

Αλήθειες διά χειρός ΑΡΚΑ…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000

Τα εγκαίνια του «Αίολος Εξπρές»

Πραγματοποιούνται στον Πειραιά, τα εγκαίνια του ταχύπλοου ακτοπλοϊκού πλοίου της ΝΕΛ «Αίολος Εξπρές» από τον πρόεδρο της εταιρείας και δήμαρχο Μυτιλήνης, Νάσο Γιακαλή. Στα εγκαίνια παραβρίσκονται ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, ο υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης, ο περιφερειάρχης Αθ. Καρούντζος, ο νομάρχης Λέσβου, Δημ. Βουνάτσος, και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του Ανατολικού Αιγαίου. Συμβολικοί ανάδοχοι του πλοίου γίνονται οι αθλητές Κώστας Κεντέρης, Ειρήνη και Βάσια Καβαρνού. Το πλοίο έχει μήκος 119 μέτρα, πλάτος 15,7 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 μίλια την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 1.000 επιβάτες και 210 Ι.Χ.. Το πλοίο από την αρχή παρουσίασε βλάβες και τελικά μετά από λίγα χρόνια πουλήθηκε από την εταιρεία…

 

 

ΕΙΠΕ

«Βρέθηκα στις προκαλλικρατικές συζητήσεις, διαπιστώνοντας πως όλοι, μα όλοι, συνασπίζονταν εναντίον του Πλωμαρίου».

Ξενοφών Μαυραγάνης, δικηγόρος, συγγραφέας

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ..

ΧΟΡΟΣ

Παρουσίαση χορογραφιών μαθητών της σχολής «A petits pas» της Μαρίνας-Ισμήνης Ιωαννάτου στο θεατράκι των «Αστέγων» στις 8:30 μ.μ..

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η «Gaia Επιχειρείν» διοργανώνει εσπερίδα για τους παραγωγούς της Λέσβου με θέμα «Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία» στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» στις 6:30 μ.μ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Καφενεία σε Δύση και Ανατολή» στην Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου από 7 μ.μ. - 9 μ.μ..

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Έκθεση ζωγραφικής της Νίκης Ελευθεριάδη με τίτλο «Τοπία της Λέσβου και της φαντασίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη, ώρες 10 π.μ. έως 2:30 μ.μ. και 7 μ.μ. έως 9 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Η Καλύτερη Στιγμή τους» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΤΑΤΟΥΑΖ

«Μαραθώνιος» tattoo στο «Iron Tattoo Studio» (Χρυσομαλλούσης 6) από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» από τις 10 π.μ.. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey