Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Για τους 12 πρόσφυγες - απεργούς πείνας

26/04/2017 - 11:22

Ομάδα ιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης επισκέφτηκε τη Δευτέρα τους 12 απεργούς πείνας και δίψας στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας. Πρόκειται για Σύρους κουρδικής καταγωγής (ανάμεσά τους και ένας ανήλικος), των οποίων το αίτημα για παροχή ασύλου απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Όπως έχουμε γράψει, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών παροχής ασύλου και τη θετική γνωμοδότηση δεδομένου ότι η κουρδική καταγωγή τους καθιστά de facto την Τουρκία μη ασφαλή χώρα. Ξεκίνησαν την απεργία πείνας την περασμένη Παρασκευή.

Από την εξέταση των γιατρών διαπιστώθηκε σοβαρή αφυδάτωση, που αντικατοπτρίζεται και στα ζωτικά τους σημεία, καθώς και εμφανής εξασθένηση, αδυναμία και καταβολή. «Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες η υγεία τους κινδυνεύει με μη αναστρέψιμες βλάβες ζωτικών οργάνων και βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τόσο την παροχή ορού πριν από την κατάρρευσή τους όσο και τη μεταφορά τους σε στεγασμένο χώρο προκειμένου να είναι σε εμφανές σημείο. Μας ζήτησαν μόνο να δημοσιοποιήσουμε τα αιτήματά τους», αναφέρει η Ένωση Γιατρών.

«Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους. Καταγγέλλουμε τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και απαιτούμε να δοθούν σε όλους τους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες επιλογής τους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey