Εξανίστανται οι πιστοί του Κεραμίου που δεν έχει τοποθετηθεί παπάς να λειτουργήσει

«Τιμωρείται η ενορία για το έργο του παπα-Στρατή;»

16/02/2017 - 13:39

Αναστάτωση επικρατεί στους πιστούς του Κεραμίου για το ότι η εκκλησία τους, ο Άγιος Γεώργιος, έχει μείνει χωρίς παπά από το θάνατο του παπα-Στρατή Δήμου, που έγινε γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο στην οικουμένη… 

 

Αναστάτωση επικρατεί στους πιστούς του Κεραμίου για το ότι η εκκλησία τους, ο Άγιος Γεώργιος, έχει μείνει χωρίς παπά από το θάνατο του παπα-Στρατή Δήμου, που έγινε γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο στην οικουμένη… Ο πρόεδρος του Κεραμίου και επίτροπος της εκκλησίας Αντώνης Μαστρογιάννης ανέφερε στο «Ε» σχετικά με αυτήν την κατάσταση τα εξής: «Αισθανόμαστε ότι η Μητρόπολη Μηθύμνης μάς τιμωρεί για το έργο του αείμνηστου παπα-Στρατή». Το πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλες ενορίες τής εν λόγω Μητρόπολης, καθώς έχουν πολλά χρόνια να χειροτονηθούν νέοι παπάδες, με αποτέλεσμα να λειτουργούν εκ περιτροπής -αν όχι καθόλου- κάποιες εκκλησίες.

«Πλην του Αγίου Γεωργίου, δεν έχει ξαναέρθει ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Νικολάου των Παπιανών. Ερχόταν ένας συνταξιούχος παπάς, 86 χρόνων από την Αρίσβη, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει», εξήγησε ο κ. Μαστρογιάννης. Μάλιστα τόνισε ότι μαζί με άλλους εκπροσώπους του εκκλησιαστικού συμβουλίου μετέβη στο Μητροπολίτη Μήθυμνας και «προτείναμε ο π. Κωνσταντίνος να λειτουργεί μια Κυριακή στο Κεράμι και μια Κυριακή στα Παπιανά. Έτσι κι αλλιώς η απόσταση είναι πολύ μικρή. Και για τις μεγάλες γιορτές προτείναμε να γίνεται εκ περιτροπής». Εν τούτοις δεν εισακούστηκαν. «Από τα Χριστούγεννα δεν έχει ξαναγίνει λειτουργία, ενώ πρόσφατα φόρτωσαν τον π. Κωνσταντίνο και με την εκκλησία του Σκουτάρου, απ’ όπου κατάγεται», τονίζει.

Επίσης, προσθέτει ότι στις μεγάλες γιορτές, της Ορθοδοξίας, των Βαΐων, το Πάσχα αλλά και του Θωμά, που συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Γεωργίου, δεν έχει προγραμματιστεί λειτουργία στο Κεράμι.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο τρισάγιο του παπα-Στρατή, τον Απρίλιο του 2016 

Η ανακαίνιση του Αγ. Γεωργίου

«Όταν μας έλεγε ο παπα-Στρατής ότι θα ανακαινίσει το Ναό, κάποιοι κορόιδευαν και δεν το πιστεύαμε. Το έβαλε όμως σε πρόγραμμα και τα κατάφερε. Το έργο του είναι γνωστό παγκοσμίως. Έως και ο Αρχιεπίσκοπος είχε έρθει για να κάνει τρισάγιο. Τον έχει τιμήσει ολόκληρος ο κόσμος και τώρα η ενορία μας τιμωρείται γι’ αυτό το έργο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαστρογιάννης. «Η εκκλησία δεν είναι μόνο ταρίφες για κηδείες, βαφτίσεις και γάμους, είναι και όλο αυτό το έργο που έκανε ο παπα-Στρατής και στο δρόμο του πρέπει να συνεχίσουμε», επεσήμανε.

Για το λόγο αυτό αλλά και για τη στάση τη Μητρόπολης Μηθύμνης, πρόσθεσε: «Θα κλειδώσουμε την Εκκλησία και δεν θα μπει κανείς. Και του Αγίου Γεωργίου θα οργανώσουμε σωστά τον εορτασμό με παπά που θα βρούμε εμείς».

 

 

Ο αείμνηστος παπα-Στρατής

 

Ο αείμνηστος παπά-Στρατής Δήμου, ο ιερέας - αλληλέγγυος των φτωχών, μετέδιδε καθημερινά το μήνυμα της ανθρωπιάς και της κοινωνικής προσφοράς μέσα από τη φροντίδα του και την αγάπη του για τους πρόσφυγες. Η ιστορία και η δράση του στη Λέσβο ταξίδεψαν στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου. Απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2015, σε ηλικία 57 ετών.

Συγκινητικό ήταν εκείνες τις ημέρες και έχει εντυπωθεί στο μυαλό μας το σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου, που απεικονίζει τον παπα-Στρατή να έχει αγκαλιά το 3χρονο νεκρό αγοράκι Αϊλάν Κουντλίν από τη Συρία, του οποίου το άψυχο σώμα ξεβράστηκε σε ακτή της Τουρκίας, με τις φωτογραφίες να συγκλονίζουν τη διεθνή κοινή γνώμη. Ο σκιτσογράφος έβαλε στην αγκαλιά του παπα-Στρατή το μικρό Αϊλάν και πίσω του άλλα μικρά προσφυγόπουλα που χάθηκαν στο ταξίδι τους για την Ευρώπη.

Στις 15 Απριλίου 2015, έγιναν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή του παπα-Στρατή» στην Καλλονή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διαμέσου της οργάνωσης «Αποστολή», του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey