Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Άννα Ζερβού για το Ογκολογικό:

«Από 1η Δεκεμβρίου ζητούμε θέση γιατρού»

23/01/2017 - 14:30

Τις ενέργειες που έχει κάνει από την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στην ογκολογική μονάδα επισημαίνει με ανακοίνωσή της, μετά τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, που κάνει λόγο για ορατό κίνδυνο λουκέτου του Ογκολογικού.

 

Τις ενέργειες που έχει κάνει από την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στην ογκολογική μονάδα επισημαίνει με ανακοίνωσή της, μετά τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, που κάνει λόγο για ορατό κίνδυνο λουκέτου του Ογκολογικού.

Από 1-12-2016, τονίζει, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, όπως προβλέπεται από το νόμο, η έγκριση σύναψης σύμβασης έργου («μπλοκάκι») με ιατρό για τη στελέχωση της θέσης στην ογκολογική μονάδα. Προσθέτει, επίσης, ότι από 19-10-2016 έχει ζητηθεί από την 2η ΥΠΕ η έγκριση πρόσληψης επικουρικού ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ή ελλείψει αυτού ειδικότητας Παθολογίας αλλά στον Πίνακα Υποψηφίων Επικουρικών Ιατρών δεν υπάρχει καμία σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος για το νοσοκομείο μας.

Ακόμα, αναφέρει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει υποβάλει αίτημα για το οποίο και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την 2η ΥΠΕ -στην αρμοδιότητα της οποίας είναι οι Μονάδες του ΠΕΔΥ- για την απόσπαση γιατρού (παθολόγου ή γενικού γιατρού) από το ΠΕΔΥ για να στελεχώσει έστω και προσωρινά την ογκολογική μονάδα.

 

Συμμεριζόμαστε την αγωνία

Τέλος, σε όλες τις προτάσεις αναμόρφωσης του Οργανισμού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από το Φεβρουάριο του 2016 και εντεύθεν περιλαμβάνεται αίτημα δημιουργίας και δεύτερης οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας, εκτός της ήδη υπάρχουσας που είναι καλυμμένη, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα πρόσληψης και δεύτερου μόνιμου ιατρού.

Η κ. Ζερβού καταλήγει μεταξύ άλλων: «Συμμεριζόμαστε την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μας που απευθύνονται στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου μας. Γνωρίζουμε την αυξημένη προσέλευση στο συγκεκριμένο ιατρείο και τις ανάγκες για παροχή υπηρεσιών που αυτή δημιουργεί.

Κατανοούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό της μονάδας προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ιδιαίτερα ευαίσθητης αυτής ομάδας των συμπολιτών μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την άμεση προσωρινή ή μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος».

 

 

Οι ενέργειες του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου

 

Επισημάνσεις στη διοικήτρια

 

Σε σχέση με την επιστολή-απάντηση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την Ογκολογική Μονάδα που κινδυνεύει με λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού, θα πρέπει βάσει του ρεπορτάζ να διευκρινιστούν τα εξής:

Στις 15 Ιουνίου 2016, το Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου συνάντησε την κ. Ζερβού, προκειμένου να την ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου από την παροχή των υπηρεσιών της Ογκολογικής Μονάδας και πιο συγκεκριμένα για τη μονιμοποίηση του Ιατρού Αιματολόγου κ. Γώγου και την ανανέωση των υπηρεσιών του ειδικού Παθολόγου κ. Κοτσώνη.

Στις 5 και στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, ο υπεύθυνος ιατρός της Ογκολογικής Μονάδας κ. Νικολαΐδης κατέθεσε αναφορές στη διοικήτρια σχετικά με την επισφαλή λειτουργία του Ογκολογικού σε περίπτωση που ο ειδικός Παθολόγος κ. Κοτσώνης καταλάβει την προκηρυγμένη θέση Παθολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, ο κ. Νικολαΐδης σε απάντηση ερωτήματος σχετικά με την πρόταση τροποποίησης του υπάρχοντος οργανισμού του Νοσοκομείου, ανέφερε την ανάγκη άμεσης πρόσληψης επικουρικού Ιατρού ή την προκήρυξη επιπλέον μόνιμης θέσης για Ιατρό Ογκολόγο.

Στις 4 Οκτωβρίου 2016, στην 26η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου αποφασίστηκε ομόφωνα η υποβολή αιτήματος στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για την προκήρυξη μιας θέσης επικουρικού ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ή ελλείψει αυτού Παθολογίας.

Στις 5 Οκτωβρίου 2016, στην 26η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου αποφασίστηκε ομόφωνα η κίνηση διαδικασιών για συνεργασία με ιατρό ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ή ελλείψει αυτού Παθολογίας με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς δεν υπάρχει πίστωση για να προκηρυχθεί θέση επικουρικού Ιατρού των ως άνω ειδικοτήτων.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, το Δ.Σ. του Συλλόγου συνάντησε εκ νέου τη διοικήτρια προκειμένου να τονίσει την κρισιμότητα στελέχωσης της Ογκολογικής Μονάδας, εν αναμονή της αποχώρησης του ιατρού Παθολόγου κ. Κοτσώνη.

 

«Χωρίς απάντηση»

Στις 24 Νοεμβρίου 2016, ο Σύλλογος καταθέτει αίτημα προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση, προκειμένου το Υπουργείο Υγείας να εκδώσει απόφαση με την οποία θα εγκρίνεται η κίνηση διαδικασιών για συνεργασία με ιατρό ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ή ελλείψει αυτού Παθολογίας με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, στο οποίο, σύμφωνα με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, μέχρι χτες δεν είχε λάβει απάντηση.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Νικολαΐδης κρίνει αδύνατη την υλοποίηση της απόφασης για συνεργασία με ιατρό με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών και προτείνει εκ νέου την προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ή ελλείψει αυτού Παθολογίας. Στην επιστολή του τονίζει την ενδεχόμενη επισφαλή λειτουργία του Ογκολογικού μετά τις 31/12/2016 με την αποχώρηση του ειδικού Παθολόγου κ. Κοτσώνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey