Ενάντια στην απέλαση Αιγύπτιου πρόσφυγα απεργού πείνας

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

20/01/2017 - 16:08

Κατάληψη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης ενάντια στην απέλαση του απεργού πείνας, Αιγύπτιου πρόσφυγα Μοχάμεντ Α.

Κατάληψη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, από μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης ενάντια στην απέλαση του απεργού πείνας, Αιγύπτιου πρόσφυγα Μοχάμεντ Α.

Στα παλιά γραφεία του ΚΕΠ μετέβησαν το πρωί νεαροί μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία αλληλεγγύης από τα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.

 

Η ηλεκτρονική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου μέσω... fb:

"Όσο και κάποιοι να πιστεύουν το αντίθετο, η παρεμπόδιση της πολιτικής μας δραστηριότητας οχι μόνο δεν ειναι πολιτική πράξη αλλα μας θυμίζει άλλες εποχές!"

 

Το ψήφισμα της κατάληψης

"Για την άρση των συρματοπλεγμάτων της εξουσίας.

     Η μεγάλη μεταναστευτική κίνηση , η οποία συντελέστηκε τον προηγούμενο χρόνο ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο την ολοκληρωτική οχύρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Κράτους, σηματοδότησε, δηλαδή ,την απαρχή ενός νέου κύκλου επιθετικών αντι-μεταναστευτικών πολιτικών με χαρακτηριστική την ντροπιαστική για την ανθρώπινη υπόσταση ευρωτουρκική συμφωνία. Πλέον στην εντεινόμενη κατάσταση εξαίρεσης που βιώνουν οι μετανάστες και οι μετανάστριες ήρθε να προστεθεί η «παρανομοποίηση» της ύπαρξης  μέσω επίπλαστων διαχωρισμών «πρόσφυγας»-«μετανάστης-ια», η εγκαθίδρυση νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, η αύξηση της διασυνοριακής καταστολής, η συνεχής στρατιωτιοτικοποίηση των συνόρων και οι μαζικές απελάσεις. Στην απέλπιδα προσπάθειά της η κυβερνητική εξουσία παρουσιάζει μία κατάσταση ομαλότητας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η οποία βέβαια καταρρέει την επόμενη στιγμή μέσα από τις εικόνες αίσχους των κέντρων κράτησης.


   Σε όλη αυτή τη συνθήκη, που άπειροι άνθρωποι εξοντώνονται ηθικά και σωματικά, καταλήγοντας έγκλειστοι σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ,ζώντας κάτω απ' το χιόνι πολλές φορές, ο Μοχάμεντ Α., αποφασίζει να προβεί σε έναν αγώνα -με όπλο το ίδιο του το σώμα- διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ανάμεσα στα αιτήματα του είναι η παύση της διοικητικής κράτησης του και   απώτερος του  σκοπός είναι η λήψη ασύλου (μετά από 2 απορρίψεις αιτημάτων του), καθώς στην Αίγυπτο κινδυνεύει η ζωή του από το καθεστώς Σίσι.

 Ο Mohamed παρά την στήριξη αλληλέγγυων, και κάποιων ελάχιστων βοηθητικών γιατρών, έχει ταλαιπωρηθεί τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά γιατί  όντας στην 39η μέρα απεργίας πείνας, είναι ακόμα πιο ευάλωτος στις πιέσεις είτε των μπάτσων, που μεθοδεύουν την παύση της νοσηλείας του- με σκοπό την απέλαση του εν τέλει-, είτε της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής που αρνείται να δώσει τις τιμές των εξετάσεων του. Όλοι οι παραπάνω εργάζονται μαζί προσπαθώντας να κάμψουν τις αντιστάσεις του προκειμένου να σταματήσει την απεργία πείνας.


      Ούτως ειπείν, η σημερινή κατάληψη των κομματικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί την ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης τόσο στον αγώνα του μετανάστη απεργού πείνας Mohamed A. , όσο και ευρύτερα σε κάθε μετανάστη και μετανάστρια όπου βλέπει στον εαυτό του/της τις επιπτώσεις του βραχίωνα θανατοπολιτικής όπου έχει αναπτύξει η Ευρώπη-Φρούριο και η Ελλάδα-Φυλακή. Μέσα σε αυτό το  κλίμα κοινωνικής ανάθεσης και γενικευμένης απάθειας , το οποίο επέφερε εκ νέου η κυβέρνηση με τις συνεχείς αναφορές περί «μη ύπαρξης εναλλακτικής», τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, τις ακροδεξιές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, τις υπερθεαματικές φωτογραφίσεις με φασιστικά κόμματα, αναδύεται η πραγματικότητα της κρατικής βαρβαρότητας, η οποία είναι αμείλικτη και αυτή ακριβώς καλούμαστε να αμφισβητήσουμε ριζικά και να αντιπαλέψουμε. Εν τέλει, ενόσω οι κυρίαρχοι επιτείνουν στο όνομα του ρεαλισμού, την απελπισία, την μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να προτάσσουμε «έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους».



Άμεση άρση της κράτησής του του Mohamed A.

Συνέχιση της νοσηλείας του καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας

Άμεση παράδοση των ιατρικών του εγγράφων

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του

Άμεση παύση όλων των απελάσεων


Συνέλευση αλληλεγγύης στον MohamedA."

 

Πανελλαδικώς γνωστή η υπόθεση

Για τον Αιγύπτιο πρόσφυγα έχουν ανακοινωθεί πολλά ψηφίσματα από την Ελλάδα αλλά και από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O Μ.Α. επισημαίνει ότι εγκατέλειψε τη χώρα του, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή του από το δικτατορικό καθεστώς Σίσι λόγω δημοσίευσης υλικού, όπου καταγράφονταν δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών. Ζούσε και εργαζόταν στη Γαλλία. Μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2012 (αραβική άνοιξη), επέστρεψε στην πατρίδα του, ελπίζοντας ότι θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. Δεν υπολόγιζε ότι στην πατρίδα του θα εγκαθιδρυθεί ένα νέο σκληρό καθεστώς που θα τον καταδίωκε όταν αποκάλυπτε ένα έγκλημά της.

 

Από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια. Από τις 12/12/2016 κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου λόγω της απόρριψης των αιτήσεών του για άσυλο. Τότε ξεκίνησε την απεργία πείνας. Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου κάνει λόγο για αποφασιστικό αγώνα με το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του. Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, η οποία εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε.

«Η υγεία του βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο όπως και η ζωή του, αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο. Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, γίνεται προσπάθεια να μετατρέψουν τους μετανάστες σε εξιλαστήρια θύματα της κρίσης», λέει η Ένωση Γιατρών, που απαιτεί να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Mohamad Abdelgawad, να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) Λέσβου αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Η ΟΕΝΓΕ για την αστυνομία

Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει πως είναι το δεύτερο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και παρέμβασης στο έργο των ιατρών του νοσοκομείου Μυτιλήνης και θυμίζει ότι έναν μήνα πριν ασθενής μετανάστης είχε νοσηλευτεί φορώντας διαρκώς χειροπέδες στα δύο του χέρια και μόνο μετά την παρέμβαση των θεράποντων γιατρών τού αφαιρέθηκαν προσωρινά το μεσημέρι της επομένης μέρας της εισαγωγής του για να μπορέσει να φάει: «Η συμπεριφορά της αστυνομίας στρέφεται ενάντια σε ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την έσχατη φτώχεια. Στρέφεται εναντίον ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στην απάνθρωπη πολιτική που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας και τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν αγώνα επιβίωσης μέσα στο χιονιά με πολικές θερμοκρασίες και κάτω από άθλιες συνθήκες».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey