Ολοκληρωμένη πρόταση δράσεων για την προσέλκυση επισκεπτών

Τα μουσεία της Λέσβου ενώνουν τις δυνάμεις τους!

11/01/2017 - 16:22

Τα μουσεία της Λέσβου ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προβολή του μοναδικού συνόλου μουσείων που διαθέτει η Λέσβος στην κατεύθυνση της αξιοποίησής τους και της ανάδειξης του ρόλου τους στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό τομέα.

 

Τα μουσεία της Λέσβου ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προβολή του μοναδικού συνόλου μουσείων που διαθέτει η Λέσβος στην κατεύθυνση της αξιοποίησής τους και της ανάδειξης του ρόλου τους στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό τομέα.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στη Μυτιλήνη και συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Π. Τριανταφυλλίδης, ο διευθυντής του Μουσείου - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade Κ. Μανιατόπουλος, η εκπρόσωπος του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Π.Ι.Ο.Π. Μ. Παπαδοπούλου καιη εκπρόσωπος του Μουσείου Ελαιοτριβείου Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος Ν. Κάσδαγλη και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους καθηγητής Ν. Ζούρος. Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κ. Αστυρακάκης, ο πρόεδρος του Μουσείου - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, καθηγητής Δ. Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου της Ι.Μ. Μυτιλήνης π. Ευστράτιος Κομνηνός.

 

Οι προτάσεις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, τους φορείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού προκειμένου τα μουσεία της Λέσβου να στηριχθούν και να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά, για τις οποίες προτάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Ειδικότερα, συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την αξιοποίηση των συλλογών των μουσείων, την προβολή τους, την οργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους φορείς της Λέσβου.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα η συνεργασία των φορέων της Λέσβου ώστε μέσω κοινών δράσεων τα μουσεία της Λέσβου να συμβάλλουν στην προβολή της Λέσβου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αξιοποιώντας τη σημαντικότερη πολιτιστική υποδομή της Λέσβου.

Ειδικές προτάσεις κατατέθηκαν για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μέσω του οποίου θα σχεδιαστούν ψηφιακό και έντυπο υλικό, χάρτες, ειδικά σταντ, λεύκωμα, κοινές θεματικές εκθέσεις, ντοκιμαντέρ αλλά και ειδικός φάκελος προβολής τους, που θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους και τουριστικούς φορείς με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίησή τους στο μέγιστο δυνατό για την προσέλκυση επισκεπτών.

Το Δίκτυο των Μουσείων της Λέσβου οργανώνει ειδική συνάντηση, στην οποία θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey