Μέσω των Γεωπάρκων της UNESCO

Το «Πειραματικό» ταξίδεψε στην Ισπανία

17/11/2016 - 16:35

Στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus, ΚΑ2, με θέμα τα Γεωπάρκα, συμμετέχει από κοινού με σχολεία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων των σχολείων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία.

 

Στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus, ΚΑ2, με θέμα τα Γεωπάρκα, συμμετέχει από κοινού με σχολεία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων των σχολείων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία.

Την ομάδα των συνεργαζόμενων σχολείων συγκροτούν: τα Lycee Alexandra David Neel, της Γαλλίας, Agrupamento de Escolas de Arouca, της Πορτογαλίας και σε ρόλο συντονιστή το I.E.S. Campos de Amaya, της Ισπανίας. 

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και προβλέπει ανταλλαγή επισκέψεων από ομάδες μαθητών και συνοδών καθηγητών στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Γεωπάρκα στις χώρες που συμμετέχουν. Η Λέσβος, στο σύνολό της, ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων που προστατεύονται από την UNESCO.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού κάλλους, η ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα, ο προβληματισμός για την πορεία του πλανήτη. Επιπλέον, η άμεση επαφή τους με συνομηλίκους τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, θα αποτελέσει (όπως μας δίδαξε η εμπειρία μας από ανάλογα προγράμματα) μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey