Η αγωνία τελείωσε, συγχαρητήρια σε όλους και καλή σταδιοδρομία

Οι επιτυχόντες της Λέσβου - Όλα τα ονόματα!

24/08/2016 - 17:53

Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς με νέα ονόματα επιτυχόντων ανά σχολείο

Η αγωνία έλαβε τέλος για χιλιάδες υποψηφίους! Το "Ε" δημοσιεύει τα ονόματα των επιτυχόντων ανά σχολείο. Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς και μπορείτε να δέιτε τους επιτυχόντες ανά σχολείο στα αρχεία xls που επισυνάτπονται παρακάτω. Το "Ε" αύριο θα έχει αναλυτικά ρεπορτάζ για τις πανελλήνιες και πολύ σύντομα τον αριθμό όλων των επιτυχόντων της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Μήνυμα     Ο Περιφερειακού Δ/ντή    Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη:

                                                                                                   

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Γνωρίζουμε ότι μέχρι και τον Ιούνιο παιδευτήκατε με μαθήματα, ύλη, θέματα και εξετάσεις, στην προσπάθειά σας να αποδώσετε τα μέγιστα και να αξιολογηθείτε με βαθμούς ικανούς να σας επιτρέψουν την εισαγωγή σας σε κάποια σχολή της επιθυμίας σας.

Η ανακοίνωση σήμερα των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε συνδέεται με τη χαρά της επιτυχίας είτε με τον προβληματισμό της μη επίτευξης του στόχου σας, ας αποτελέσει για όλους σας το έναυσμα για αναστοχασμό ως προς τον προσανατολισμό των σπουδών σας και την επιλογή του μελλοντικού επαγγέλματός σας. Γιατί αυτός ο προσανατολισμός είναι το ιδιαίτερο και σημαντικό στοιχείο που πρέπει να απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση κι όχι μόνο η εισαγωγή των υποψηφίων σε κάποια σχολή.

Γι’ αυτό άλλωστε ο υπερπληθυσμός των πτυχιούχων, κατάσταση που υπάρχει πέραν των 50 χρόνων, θέτει ή έπρεπε να θέτει όλους μας σε εγρήγορση. Νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνία και Πολιτεία, οφείλουμε να μην παραμερίζουμε αυτό το γεγονός, αλλά να το αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να πειστούμε ότι απαιτείται άλλος εκπαιδευτικός προσανατολισμός, μακράς πνοής, τελείως διαφορετικός από τον ισχύοντα. Αλλιώς η «αποδημία και το πικρό (όσο άφθονο και να ’ναι) ψωμί της ξενιτειάς», που διαπιστώνει ο Ευάγγελος Παπανούτσος το 1975, θα συνεχίσει να υφίσταται και θα αυξάνει.

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Σήμερα βρίσκεστε μπροστά σε μια νέα αρχή. Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας.

 Όλοι σας, όμως, προσπαθήστε μ’ αυτά που θα ασχοληθείτε να είστε αποδοτικοί και παραγωγικοί. Εξάλλου τώρα πλέον υπάρχει χρόνος να στρέψετε την προσοχή σας στο πνεύμα και στα Γράμματα με την ευρεία έννοια των όρων. Η μόρφωση, ακαδημαϊκή και γενική, «είναι πηγή  και ρίζα  της ανθρώπινης τελειότητας»  κατά τον Πλούταρχο.

Επιδιώξετε την τροφή και την ανάπτυξη του πνεύματος. Προχωρήστε, επίσης, με γνώμονα τις ικανότητές σας. Παράλληλα με τις ποικίλες προτροπές και συμβουλές ακολουθήστε και τη δική σας εσωτερική φωνή. Ζυγιάστε τις δυνάμεις σας και ξεκινήστε τη νέα περίοδο της ζωής σας. Το όποιο αποτέλεσμα των προσπαθειών στη ζωή θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δική σας δουλειά. Κοπιάστε και αγωνιστείτε.

Από εμάς πολλές ευχές για δύναμη και επιτυχία στην όποια προσπάθεια της ζωής σας.

 Πατήστε εδώ από κάτω για τα ονόματα ανά σχολείο:

 

 

                                                                                                       

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey