ΙΟΥΛΙΟΣ 1923 Πεθαίνει ο Αργύρης Εφταλιώτης

11/07/2016 - 13:42

Σε ηλικία 74 ετών αφήνει στην πόλη Αντίμπ της Γαλλίας, την τελευταία του πνοή ο Αργύρης Εφταλιώτης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κλεάνθη Μιχαηλίδη. Γεννήθηκε στο Μόλυβο όπου και διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα από τον πατέρα του, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό σχολείο. Σε ηλικία 17 ετών πεθαίνει ο πατέρας του και αναλαμβάνει δάσκαλος στο σχολείο!

Σε ηλικία 74 ετών αφήνει στην πόλη Αντίμπ της Γαλλίας, την τελευταία του πνοή ο Αργύρης Εφταλιώτης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κλεάνθη Μιχαηλίδη. Γεννήθηκε στο Μόλυβο όπου και διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα από τον πατέρα του, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό σχολείο. Σε ηλικία 17 ετών πεθαίνει ο πατέρας του και αναλαμβάνει δάσκαλος στο σχολείο!

Εργάστηκε ως έμπορος στην Κωνσταντινούπολη, στο Μάντσεστερ, στο Λίβερπουλ και στη Βομβάη. Την πρώτη του παρουσίαση την κάνει με μια συλλογή ποιημάτων, τα «Τραγούδια του ξενιτεμένου». Από το 1889 δημοσιεύει διηγήματα με τον τίτλο «Νησιώτικες ιστορίες».

Τα πεζά του Εφταλιώτη ήταν υπόδειγμα δημοτικής γλώσσας, ενώ μαζί με το Γιάννη Ψυχάρη και τον Αλέξανδρο Πάλλη,ήταν από τους πρωτοπόρους του Δημοτικισμού. Ο Εφταλιώτης καταπιάστηκε να μεταφράσει την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Ήταν παντρεμένος με την ElisaGraham.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey