FOLLOW US

Παιδεία

  • Απονεμήθηκαν στη Λήμνο από το «Ecotrophelia»
«Νόστιμα» βραβεία καινοτομίας

Με το βραβείο «Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ και Εμπορίας» βραβεύτηκε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, για τη δημιουργία ενός καινοτόμου σνακ, διατροφικής αξίας. Στις 30 Ιουνίου, στην αίγλη Ζαππείου, παρουσία του αναπληρωτή πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, αναπληρωτή καθηγητή Σπύρου Συρόπουλου, πραγματοποιήθηκε, για 6η συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός «Ecotrophelia 2016», όπου συμμετείχαν όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας με 16 προϊόντα.

Με το βραβείο «Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ και Εμπορίας» βραβεύτηκε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, για τη δημιουργία ενός καινοτόμου σνακ, διατροφικής αξίας.Στις 30 Ιουνίου, στην αίγλη Ζαππείου, παρουσία του αναπληρωτή πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, αναπληρωτή καθηγητή Σπύρου Συρόπουλου, πραγματοποιήθηκε, για 6η συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός «Ecotrophelia 2016», όπου συμμετείχαν όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας με 16 προϊόντα.

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής συμμετείχε με τρία προϊόντα, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τρεις ελληνικές εταιρείες τροφίμων, και έμφαση στις τοπικές πρώτες ύλες του Αιγαίου. Εξ αυτών το προϊόν «Aegean Puffs»,με επιβλέποντα καθηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος, Χαράλαμπο Καραντώνη, σε συνεργασία με την ελληνική  πολυεθνική εταιρεία «Chipita», βραβεύθηκε στο διαγωνισμό με το βραβείο«Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ και Εμπορίας» (βραβείο που αποδεικνύει την εξαιρετική στόχευση στην αγορά και τον καταναλωτή των παραγόμενων προϊόντων από το ΤΕΤΔ).

 

Τα σνακς

Το «Black Waves», καινοτόμο σνακ της Λήμνου, είναι ένα εξαιρετικό, καινοτόμο, οικολογικό σνακ έτοιμο προς κατανάλωση με χρήση λημνιακών κυρίως πρώτων υλών.

Το «Aegean Puffs» (καινοτόμο γαριδάκι) και το «Six Sticks» (μπάρα δημητριακών) δημιουργήθηκαν από νησιωτικά προϊόντα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο αναπληρωτής πρύτανης Σπύρος Συρόπουλος, μαζί με την υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, και εκπροσώπους πρυτανικών αρχών τόνισε «τη μεγάλη οικονομική σημασία των προϊόντων διατροφής στη Μεσόγειο, ήδη από την αρχαιότητα και την ανάγκη να επενδύσουμε σε νέους καταρτισμένους επιστήμονες, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, μέσω ενός ανταγωνιστικού κλάδου της οικονομίας».

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top