Κλαδέματα, καθαρισμοί και συντήρηση από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Έργα στο οδικό δίκτυο της Λέσβου

22/07/2015 - 15:30

Στα πλαίσια της συντήρησης του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου στο νησί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για το κλάδεμα δέντρων, θάμνων και για καθαρισμό από χόρτα και σκουπίδια.

Στα πλαίσια της συντήρησης του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου στο νησί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για το κλάδεμα δέντρων, θάμνων και για καθαρισμό από χόρτα και σκουπίδια.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στους οδικούς άξονες Μυτιλήνης - Κρατήγου, Θερμής - Μανταμάδου, Συκαμιάς - Λεπετύμνου, Ντιπίου - Παπάδου, Ευρειακής - Περάματος, Περάματος - Παπάδου, Παπάδου - Πλωμαρίου, στο δρόμο προς το Τάρτι, στον οδικό άξονα Κεραμειά - Αγιάσος - Πολιχνίτος, Αγιάσος - Μεγαλοχώρι, Πολιχνίτος - Σκάλα Πολιχνίτου, Πολιχνίτος - Βρίσα - Βατερά, Καλλονή - Πέτρα και στο δρόμο προς Ασώματο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην εθνική οδό Λάρσος - Καλλονή. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στους οδικούς άξονες Μυτιλήνη - Κράτηγος, Μυτιλήνη - Μόρια - Παναγιούδα - Θερμή, Παναγιούδα - Πάμφιλα - Πύργοι Θερμής, Παραλία Θερμής - Μιστεγνά, Θερμή - Πηγή, Μυτιλήνη - Λουτρά - Κουντουρουδιά, Βόρεια Παράκαμψη Μυτιλήνης, Μυτιλήνη - Λάρσος - Καλλονή και Κεραμειά - Αγιάσος.

Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού.
Η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου σε δήλωσή της ανέφερε: «Έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, έχουμε ξεκινήσει στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να συντηρήσουμε και να νοικοκυρέψουμε το οδικό δίκτυο.

Οι παρεμβάσεις αυτές, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχιστούν στο πλαίσιο και άλλων έργων που έχουμε για το σκοπό αυτό προγραμματίσει σε όλα τα νησιά».

Συντήρηση οδικού δικτύου
Εκτός από τους καθαρισμούς αυτή την περίοδο υλοποιούνται εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της νότιας Λέσβου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ενώ στις 29 Ιουλίου πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο της συντήρησης του οδικού δικτύου της βόρειας Λέσβου.

Η δημοπράτηση του επρόκειτο να γίνει στις 7 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραπεζικής αργίας, καθώς οι εργοληπτικές εταιρείες δεν μπορούσαν να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.

Οι εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της νότιας Λέσβου, όπως μας εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των τοιχίων στην περιοχή της Ευρειακής, την αποκατάσταση του δρόμου Βρίσας - Βατερών στα σημεία που είχαν δημιουργηθεί ανωμαλίες από τις ρίζες των δέντρων.

Η αποκατάσταση περιλάμβανε και νέα ασφαλτόστρωση του δρόμου. Επίσης επισκευάστηκαν και αποκαταστάθηκε η λειτουργία τεχνικών στον παραλιακό δρόμο των Βατερών που είχαν καταστραφεί κατά την θεομηνία του 2012.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν ως το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνουν έργα συντήρησης στις περιοχές της Αγιάσου, του Πλωμαρίου, του Πολιχνίτου και της Γέρας τονίζει ο κ. Βαλσαμίδης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey