Μια διάκριση για το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Ευρωπαϊκό βραβείο στο… eTwinning

13/03/2015 - 14:14

Τι είναι το… eTwinning; Είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης, μέρος του Erasmus+ του ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Τι είναι το… eTwinning; Είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης, μέρος του Erasmus+ του ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Μια δράση που προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία, ενώ επιβραβεύει τα έργα που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα κύρια κριτήρια ποιότητας, όπως η παιδαγωγική καινοτομία, η συνεργασία και η δημιουργική χρήση των ΤΠΕ.

Οι νικητές αυτού επιλέχθηκαν από μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή ανάμεσα σε περισσότερα από 130 έργα που είχαν υποβληθεί. Έτσι, στην ηλικιακή κατηγορία 15-17, ως επιλαχόν έργο, βραβεύθηκε το έργο Interesteen: An on-line MAGAZINE for cultural exchanges, στο οποίο συμμετείχε μεταξύ επτά ευρωπαίων εταίρων και το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης.

Επικεφαλής της 14μελούς μυτιληνιάς συμμετοχής που αποτελούνταν από μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου, ο καθηγητής πληροφορικής Ευριπίδης Χατζηπαρασκευάς, με ομάδα 14 μαθητών της Α΄ Λυκείου.

Οι μαθητές ήταν οι Γκεοργκίεφ Γιώργος, Δαγγέλη Μαρία - Ολυμπία - Μιχαηλία, Ζαραδούκας Ευστράτιος, Δήμα Τζουλιάνα, Ιωάννου Γιώργος, Καμπέσου Μυρσίνη, Καμπουρέλλη Ελπίδα, Μιχαλέλλη Άννα, Πλιάκας Κωνσταντίνος, Ρόβος Ευστράτιος, Σαλβάρα Κωνσταντίνα - Μαρία, Σαμαράς Ευστράτιος, Σέντας Γεώργιος, και Τριανταφύλλου Χριστόφορος.

Τι έκαναν…
Όλοι τους μαζί με συμμαθητές τους από επτά ευρωπαϊκά σχολεία, στη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014, συνεργάστηκαν για την από κοινού παραγωγή ενός ηλεκτρονικού περιοδικού.

Μάλιστα τα άρθρα του περιοδικού αναπτύχθηκαν συνεργατικά από ομάδες μαθητών από τις διάφορες χώρες, οι οποίοι εργάστηκαν εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας εργαλεία ΤΠΕ.

Ας σημειωθεί ότι τα έργα που βραβεύτηκαν καθώς και οι επιλαχόντες θα προσκληθούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση για τα Βραβεία eTwinning , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 6 έως τις 9 του ερχόμενου Μαΐου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey