Να αλλάξει η πολιτική, όχι ο διαχειριστής της

22/01/2015 - 14:22

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου υπάρχει η άλλη επιλογή. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τους μισθούς τους να γίνονται φιλοδώρημα, οι εργάτες που βλέπουν το μεροκάματο να εξανεμίζεται, οι άνεργοι που δε βρίσκουν δουλειά, οι νέοι που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν, οι νοικοκυρές που δεν μπορούν να γεμίσουν το τσουκάλι, έχουν επιλογή. Είναι το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ.

Ψήφο στην Αριστερά της Ανατροπής

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου υπάρχει η άλλη επιλογή. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τους μισθούς τους να γίνονται φιλοδώρημα, οι εργάτες που βλέπουν το μεροκάματο να εξανεμίζεται, οι άνεργοι που δε βρίσκουν δουλειά, οι νέοι που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν, οι νοικοκυρές που δεν μπορούν να γεμίσουν το τσουκάλι, έχουν επιλογή. Είναι το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ.

Οι υποψήφιοί του είμαστε άνθρωποι του καθημερινού μόχθου. Επιλέξαμε να ζήσουμε στα νησιά του Νομού μας. Η συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο εκφράζει την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους κατοίκους των νησιών μας κι όχι την κατάκτηση βουλευτικών εδρών.

Η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ προωθεί ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, με βασικούς πολιτικούς στόχους:
- Ανατροπή της πολιτικής του μετώπου Κεφαλαίου - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και κάθε κυβερνητικής λύσης για συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής της.

- Συνολική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος και δυνάμωμα του πολιτικού αγώνα του λαού για δουλειά - ψωμί - παιδεία - ελευθερία. Για να ξηλωθούν το μνημονιακό «κεκτημένο» και οι αστικές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της τελευταίας πενταετίας.

Για να αποσπασθούν κατακτήσεις σε όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας και σε βάρος του κεφαλαίου, των κερδών και της κυριαρχίας του. Για να σπάσει το «πλαίσιο» του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, του κράτους έκτακτης ανάγκης και της επιτροπείας.

Βασικές αιχμές του προγράμματος είναι: α) Η ανατροπή της σχέσης μισθών - κερδών υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, β) Η μονομερής κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, γ) Η στάση πληρωμών στους δανειστές, η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, δ) Η έξοδος από το Ευρώ και από την Ε.Ε., η απαλλαγή από κάθε είδους επιτροπεία από διεθνιστική σκοπιά, ε) Οι εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση, και η λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και ο έλεγχος για τις εγκληματικές πράξεις του, στ) Η πάλη για εργατικό και λαϊκό έλεγχο και το δημόσιο κοινωνικό σχεδιασμό της οικονομίας,

ζ) Η διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η) Η πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού, θ) Η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ι) Η μη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κλείσιμο των ξένων βάσεων, η έξοδος από το ΝΑΤΟ.

Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα συνδέει την αγωνία των λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται και τους αγώνες τού σήμερα με την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική προοπτική.

Η πάλη γι’ αυτό το πρόγραμμα υπηρετεί την αναγκαία πολιτική συγκέντρωσης δυνάμεων, για την αντιστροφή των αρνητικών πολιτικών συσχετισμών, τη νικηφόρα αναμέτρηση και ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ώστε να έχουμε νίκες-φάρους ελπίδας, εργατικής και λαϊκής αυτοπεποίθησης. Το πρόγραμμα αυτό, στο σύνολό του, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν ο ίδιος ο λαός πάρει τη ζωή του στα δικά του χέρια, με την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία.

Η επιβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματος απαιτεί παλλαϊκό ξεσηκωμό, νέο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Προϋποθέτει την κοινή δράση, μέσα σε αυτό, των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και κυρίως έναν ισχυρό πόλο επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.

Σε μια τέτοια Αριστερά που απαιτούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν μπορεί και δε θέλει να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις μνημονιακές απώλειες εργαζομένων και συνταξιούχων, ούτε φυσικά να βελτιώσει τη θέση τους, παρά μόνο θα μοιράσει τη φτώχεια διαρκείας σε όλους και ελεημοσύνη στους πάμφτωχους (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης).

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ θα ασκήσει αριστερή και εργατική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει τις λαϊκές απαιτήσεις, θα αποσπάσει και θα επιβάλει κατακτήσεις με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Ούτε το Κ.Κ.Ε. συμβάλλει στην Αριστερά που απαιτεί η εποχή μας. Γιατί αρνείται το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και την κοινή δράση της Αριστεράς, ενώ παραπέμπει την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων στο απώτερο μέλλον της λαϊκής εξουσίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ είναι προωθητικό βήμα στην κατεύθυνση πόλου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς. Χώρος συντροφικής ισότιμης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, υποδοχής και ποιοτικού μετασχηματισμού δυνάμεων και αγωνιστών, που διαφοροποιούνται και αποστοιχίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Κ.Ε., δυνάμεις υπαρκτές τώρα και πολύ περισσότερο στις ταξικές αναμετρήσεις που επέρχονται. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η δύναμη και η προοπτική της.

Γι’ αυτό, απαιτούμε τη στήριξη και την αποφασιστική εκλογική ενίσχυσή της από τους εργαζομένους και τη νεολαία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey