Πολιτικές εξελίξεις

15/10/2014 - 13:37

Τόσο η κατάθεση και η συζήτηση στο κοινοβούλιο της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όσο και η επικείμενη συζήτηση του προϋπολογισμού, σηματοδοτούν περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών, με φόντο την προεδρική εκλογή στις αρχές τού 2015.

Τόσο η κατάθεση και η συζήτηση στο κοινοβούλιο της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όσο και η επικείμενη συζήτηση του προϋπολογισμού, σηματοδοτούν περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών, με φόντο την προεδρική εκλογή στις αρχές τού 2015.

Η δρομολόγηση της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση σκοπεί στο να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, απερίσπαστη, κινείται στην υλοποίηση του πολιτικού προγράμματος της σταθερής και αταλάντευτης εξόδου από την κρίση, κεφαλαιοποιώντας τις τεράστιες θυσίες του λαού προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού, του πρώτου ισοσκελισμένου μεταπολιτευτικά, γεγονός το οποίο δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής.

Στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν των κυβερνητικών προσπαθειών, καταγράφεται η σταθερή βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανατροπής παντί τρόπω της κυβερνητικής σταθερότητας με τεχνητή πρόκληση πρόωρων εκλογών, επικαλούμενη τις συνταγματικές προβλέψεις αυξημένης πλειοψηφίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, στις αρχές τού 2015.

Είναι σαφές ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί το πλέον ασφαλές υπόβαθρο έδρασης όλων των προσπαθειών απεμπλοκής από τους δανειακούς μηχανισμούς στήριξης της ετοιμόρροπης ακόμη ελληνικής οικονομίας, και δεν είναι δυνατό αυτό το απλό γεγονός να μην το αντιλαμβάνονται ούτε η ηγεσία, αλλά ούτε και οι ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιθεσμική και άκρως πολιτικάντικη εκμετάλλευση των οικείων συνταγματικών προβλέψεων αναφορικά με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τορπιλισθεί η κυβερνητική σταθερότητα με την πρόκληση πρόωρων εκλογών, δεν εγγράφεται στα θετικά χαρακτηριστικά ενός πολιτικού χώρου ο οποίος υποτίθεται κομίζει νέα πολιτικά ήθη και φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Και δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις απίστευτες θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί την τελευταία εξαετία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι πολίτες δεν τείνουν ευήκοον ους μαζικά στα κελεύσματα ανευθυνότητας και λαϊκισμού του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών θα επιβραβεύσει την πολιτική δύναμη η οποία με σύνεση, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα οδηγεί τη χώρα στην οδό της ανάπτυξης και της προοπτικής, δηλαδή τη Ν.Δ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey