Στις 12 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της πύλης στην Πέτρα, από το Βασίλη Κικίλια

Τώρα πάμε και για Πλωμάρι

29/08/2014 - 22:24

Ένα από τα πιο επιτακτικά αιτήματα της βόρειας Λέσβου που έγινε πραγματικότητα, το Γραφείο Διαβατηριακού Ελέγχου-πύλης εισόδου Schengen στο λιμάνι της Πέτρας, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, παρόντος και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ένα από τα πιο επιτακτικά αιτήματα της βόρειας Λέσβου που έγινε πραγματικότητα, το Γραφείο Διαβατηριακού Ελέγχου-πύλης εισόδου Schengen στο λιμάνι της Πέτρας, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, παρόντος και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Με στόχο την προσέλκυση απευθείας δρομολογίων από Τουρκία τη νέα χρονιά και φυσικά τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, το βόρειο τμήμα του νησιού ελπίζει στην περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών, ενώ η εξέλιξη θεωρείται ευεργετική και για την εκπλήρωση ενός ακόμα αιτήματος, που είναι η λειτουργία πύλης εισόδου και στο Πλωμάρι καλύπτοντας το νότιο τμήμα του νησιού.

Ας σημειωθεί ότι χθες μέσω του Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου της Πέτρας υλοποιήθηκε η είσοδος στην Ελλάδα μιας θαλαμηγού. Το γεγονός αποτελεί τη πρώτη δράση λειτουργίας του Γραφείου, ενώ για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του προγραμματίζεται ταξίδι στη Μυτιλήνη σκάφους από το μικρασιατικό Ακτσάι, στο οποίο θα επιβαίνουν παράγοντες της οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της περιοχής.

Ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού χαρακτήρισε τη λειτουργία της πύλης εισόδου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Η πύλη εισόδου στην Πέτρα αποτέλεσε διακαή πόθο των κατοίκων της περιοχής και προσωπικό μου στοίχημα.

Ύστερα από προσπάθειες με ποικίλες δυσχέρειες 18 μηνών και την προσωπική αποφασιστική παρέμβαση του πρωθυπουργού, το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Πιστεύω πως θα ωφεληθεί όχι μόνο η βορειοδυτική Λέσβος, αλλά ολόκληρο το νησί», σημείωσε με δήλωσή του στο «Ε» ο κ. Αθανασίου, ευχαριστώντας «όσους βοήθησαν πραγματικά, τον ομογενή επιχειρηματία Αναστάσιο Νικολαΐδη, ο οποίος συνέδραμε οικονομικά, τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Κορδώνη, και τον τωρινό πρόεδρο, Σωτήρη Ζαμτράκη».

Και στο Πλωμάρι
Και ο κ. Αθανασίου κατέληξε: «Πολύ σύντομα θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία δημιουργίας αντίστοιχης πύλης εισόδου και στο Πλωμάρι. Θέλω με την ευκαιρία να τονίσω πως αν είμαστε ενωμένοι οι Λέσβιοι και αποβάλουμε την εσωστρέφεια και τη μικροψυχία και περιορίσουμε το “υπερεγώ” μας, χαρακτηριστικά από τα οποία χρόνια διακατέχονται αρκετοί πολιτικοί της Λέσβου, τότε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και να κάνουμε τον τόπο μας πρότυπο ανάπτυξης.

Αυτό είναι το δικό μου όραμα».
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σωτήρης Ζαμτράκης, τέλος μιλώντας χθες στο «Ε», δήλωσε: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Λέσβου αναφορικά με την προσέλκυση των τουριστών. Από τον τουρισμό προσδοκούμε πολλά και κάθε τέτοια εξέλιξη όπως αυτή με την πύλη εισόδου, συμβάλλει στην τουριστική μας ανάπτυξη. Επόμενος στόχος πλέον είναι η δημιουργία πύλης και στο νότιο τμήμα του νησιού, δηλαδή στο Πλωμάρι».


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey