Αυτόνομη πρόσβαση για ΑμεΑ σε δυο παραλίες της Λήμνου

Μηχανισμοί πρόσβασης στο… αύριο!

10/07/2014 - 14:37

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέκτησαν δύο παραλίες στη Λήμνο με την τοποθέτηση μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέκτησαν δύο παραλίες στη Λήμνο με την τοποθέτηση μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ. Πρόκειται για τις παραλίες του Ρωμαίικου στη Μύρινα και του Εβγάτη στον Κοντιά, οι οποίες είναι και οι μοναδικές στο Βόρειο Αιγαίο που διαθέτουν πλέον αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία.

Την περασμένη Δευτέρα 7 Ιουλίου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με προβλήματα κινητικότητας, στο Ρωμαίικο Γιαλό, ενώ χθες ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του ίδιου μηχανισμού στην παραλία του Εβγάτη.

Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί τοποθετήθηκαν μέσω του έργου «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης» και περιλαμβάνουν ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα με ειδικό κάθισμα, καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ∆ιασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007-2013», με το ποσό των 78.000 ευρώ.

«Υποχρέωσή μας…»
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτό το έργο υλοποιείται τώρα και θα προλάβουν και αυτό το καλοκαίρι να το χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι που το χρειάζονται.

Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια ισότιμης πρόσβασής τους παντού. Άλλωστε τα οφέλη από αυτό το έργο είναι πολλαπλά, αφού αναβαθμίζει παράλληλα και το επίπεδο της Λήμνου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραλίες της Λήμνου μπαίνουν πλέον στον ευρωπαϊκό χάρτη με τις παραλίες που διαθέτουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους λουομένους και αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική προβολή για το νησί.

Παράλληλα με την τοποθέτηση του μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ στο Ρωμαίικο Γιαλό, έχει ξεκινήσει και η ανάπλαση πρασίνου στο πάρκο. Τα έργα ανάπλασης στο πάρκο, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης της Μύρινας, υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης του αστικού ιστού της πόλης.

Πρόκειται για σημαντικά έργα, που αναμένεται να αναβαθμίσουν αισθητικά την «εικόνα» της Μύρινας, προϋπολογισμού 1.039.000 ευρώ. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας του νησιού και συγκεκριμένα σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης, στο γήπεδο και στο πάρκο του Ανδρωνίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey