Ανοιχτό το Μουσείο Σαπωνοποιίας στο Πλωμάρι

04/07/2014 - 16:03

Την παράδοση του σαπουνιού του Πλωμαρίου θα μπορούν να μαθαίνουν οι επισκέπτες του οικισμού, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Την παράδοση του σαπουνιού του Πλωμαρίου θα μπορούν να μαθαίνουν οι επισκέπτες του οικισμού, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Τη λειτουργία αυτή του Μουσείου Σαπωνοποιίας για το 2014 οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, στο πλαίσιο της εκπόνησης θερινής πρακτικής άσκησης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, και της εθελοντικής προσφοράς Πλωμαριτών.

Το πρώην σαπωνοποιείο Πούλια, σημερινό Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου - γνωστό ως Πολύκεντρο - είναι αυτό που φιλοξενεί το Μουσείο Σαπωνοποιίας εδώ και αρκετά χρόνια. Στους χώρους του μοναδικού αυτού Μουσείου στη Λέσβο και - εξ όσων γνωρίζουμε - στην Ελλάδα, εκτίθενται εργαλεία παρασκευής του σαπουνιού, ετικέτες, περιτυλίγματα, καζάνια, καθώς και αντικείμενα των ιδιοκτητών του παλιού εργοστασίου.

Πολύ σύντομα, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, που θα ανακοινωθούν, θα προβάλλεται ντοκυμαντέρ στην αίθουσα του Πολυκέντρου για την ιστορία και την παραγωγή του σαπουνιού στο Πλωμάρι.

Το ωράριο λειτουργίας για το Μουσείο Σαπουνιού θα είναι από τις 10:00 έως τις 13:00. Η είσοδος δε σε αυτό είναι ελεύθερη για όλους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Μουσείου Σαπωνοποιίας: 22520 32200 και 22520 31446 .

 

Δε θα γίνει το «Σεργιάνι»…

Τη λύπη τους εκφράζουν τα μέλη του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου που ανακοίνωσαν ότι ματαιώνεται το τριήμερο εκδηλώσεων «Σεργιάνι στο Πλωμάρι», που οργανωνόταν για τις 18 έως τις 20 Ιουλίου. Ο λόγος της ματαίωσης είναι η αδυναμία κάλυψης του κόστους της εκδήλωσης, όπως λέει ο φορέας, που ανακοίνωσε και την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων συναυλιών στο μώλο Πλωμαρίου.

Μπορεί στο Πλωμάρι να μη «σεργιανίσουν» οι Στέλιος Διονυσίου, «Τα παιδιά απ’ την Πάτρα», οι «Ζιγκ Ζαγκ» και Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο Φορέας όμως σχεδιάζει την οργάνωση εκδηλώσεων με χαμηλότερο κόστος και τη συμμετοχή τοπικών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey