Το έργο του Στράτη Μυριβήλη ζωντανεύει στη γενέτειρά του

Το «τραγούδι της γης» στο Κάστρο Μυτιλήνης

17/06/2014 - 16:13

Το «Τραγούδι της Γης», το έργο του Λέσβιου συγγραφέα της δεκαετίας τού 1930 Στράτη Μυριβήλη ζωντανεύει στο Κάστρο της Μυτιλήνης τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

Το «Τραγούδι της Γης», το έργο του Λέσβιου συγγραφέα της δεκαετίας τού 1930 Στράτη Μυριβήλη ζωντανεύει στο Κάστρο της Μυτιλήνης τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Κοχύλι», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει σειρά θεατρικών παραστάσεων, βασισμένων στο ομώνυμο έργο.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν, εκτός από τη Λέσβο, στη Λήμνο την Παρασκευή 20 Ιουνίου και τη Χίο, με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης «Τα Μνημεία Ζωντανεύουν», στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού».

Η δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα και τη ζωντανή χρήση πολιτιστικών μνημείων, με δραματοποίηση κειμένων συγγραφέων οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Βόρειο Αιγαίο. Η παράσταση θα ανέβει επίσης την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο ναό των Μέσσων, την Παρασκευή 27 Ιουνίου στα ιαματικά λουτρά Πολιχνίτου και την Κυριακή 29 Ιουνίου στη Μονή Λειμώνος.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης των παραστάσεων, Στρατής Πανούριος, το κείμενο του Στράτη Μυριβήλη «θέτει ξανά το νόημα και το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των όντων και των πραγμάτων.

Ο ανθρώπινος πόνος και το δάκρυ, οι απλές χαρές, η αναζήτηση του θαυμαστού δεν είναι πλέον κάτι ξέχωρο από το Δημιουργό, είναι μέρος του, είναι κομμάτι της ύπαρξής του.

Η Γης είναι το μοναδικό μας σπίτι μέσα στη μοναξιά του απείρου, είναι ο τόπος που ενδυόμαστε την Ψυχή για να δοκιμάσουμε ξανά και ξανά τη γεύση της ζωής.

Ο κύκλος των θεατρικών παραστάσεων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα ποιητικό ταξίδι στον Πολιτισμό του Βορείου Αιγαίου, που θα ζωντανέψει στα νησιά μας, μαζί με τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».



Συντελεστές
Ο Στρατής Πανούριος επιμελείται τη σκηνοθεσία, τη διασκευή και τη σύλληψη, και αφηγείται. Η Βέρα Ζεύκη βρίσκεται στην ενδυματολογική επιμέλεια, η Λήδα Ξυδιά στη μουσική σύνθεση, το κανονάκι και το τραγούδι.

Το έργο «Πέλαγος Πολιτισμού» υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νησιών Αιγαίου 2007 - 2013.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey