Εκλογικό βαρόμετρο

24/04/2014 - 15:38

Είναι θεμιτό κάποιοι υποψήφιοι με «ειδικό βάρος» ονόματος, είτε λόγω πείρας είτε λόγω εκλογικής εμβέλειας, να ανακοινώνουν ξεχωριστά τη στήριξή τους σε κάποιο συνδυασμό.

Είναι θεμιτό κάποιοι υποψήφιοι με «ειδικό βάρος» ονόματος, είτε λόγω πείρας είτε λόγω εκλογικής εμβέλειας, να ανακοινώνουν ξεχωριστά τη στήριξή τους σε κάποιο συνδυασμό, συνοδεύοντας συνήθως τη δήλωσή τους με κάποια επιχειρηματολογία για το «γιατί μ' αυτόν».

Από κει και πέρα, όμως, με το να εμφανίζεται ο κάθε γραφικός, που απλά έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, και να θεωρεί είδηση το ποιον υποστηρίζει, απλά δηλώνει την απόσταση ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο.

Πάμε στα γκάλοπ τώρα, όπως από χθες σάς υποσχεθήκαμε. Για το Δήμο Λέσβου όσα υπάρχουν μέχρι αυτήν τη στιγμή, είναι επιεικώς αναξιόπιστα.

Αφενός, γιατί τα περί Δήμου ερωτήματα έγιναν σαν «τσόντες» σε άλλα κύρια ερωτήματα.
Και αφετέρου, διότι άργησαν να αποσαφηνιστούν οι υποψηφιότητες, οπότε είναι ρευστό το τοπίο.

Άσε που τεράστιο ρόλο στις δημοτικές εκλογές παίζουν τα... τεράστια σε αριθμό υποψήφιων συμβούλων ψηφοδέλτια (σε πλήρη μορφή, πάνω από 400 άτομα).

Τα ίδια ισχύουν - σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό - για το Δήμο Λήμνου, όπου μόλις χθες φάνηκε να ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφίων.

Υπομονή, λοιπόν, και μόλις έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό, θα σας ενημερώσουμε.

Αντίθετα, στην Περιφέρεια τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.
Και γιατί οι περισσότερες δημοσκοπήσεις αυτό ακριβώς το (περιφερειακό) αποτέλεσμα αναζητούσαν.
Αλλά και γιατί οι υποψηφιότητες - τουλάχιστον των επικεφαλής - ξεκαθάρισαν νωρίς.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι είναι ακόμα νωρίς, ο κοινός τόπος τριών τουλάχιστον δημοσκοπήσεων που έχουμε υπ' όψιν, δίνει με ποικίλες αποκλίσεις στις επιμέρους διαφορές, την ίδια σειρά κατάταξης:

Η διεύθυνση της εφημερίδας, πιστή στο δόγμα του πλουραλισμού και της αντικειμενικότητας, δε μας επιτρέπει να αναφέρουμε ονόματα, αφού μπορεί να υπάρξουν κακόβουλοι που θα το θεωρήσουν έμμεση προσπάθεια επηρεασμού.

Ας κάνουμε τουλάχιστον τρεις σχολιαστικές παρατηρήσεις.
Η πρώτη. Δεν είχαν ανακοινωθεί, όταν έγιναν οι έρευνες, όλα τα ψηφοδέλτια.
Η δεύτερη.

Αφού μιλάμε για πρώτη φάση ερευνών, λογικά ευνοημένοι είναι οι πλέον αναγνωρίσιμοι.
Η τρίτη.

Κάποιοι ειδικοί επιμένουν ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα υπάρξει μια τάση μεγαλύτερης ταύτισης της πολιτικής ψήφου με την αυτοδιοικητική, πράγμα που προφανώς μπορεί να ευνοήσει όσους έχουν πίσω τους κόμμα με μεγαλύτερη δύναμη.

Προσωπικά έχουμε επιφυλάξεις, αλλά ακούμε και τους ειδικούς!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey