FOLLOW US

Υγεία

  • Το γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση του θανάτου της ανασφάλιστης μητέρας
Ενώ ο Άδωνις «βλέπει» συνωμοσίες!

Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο θάνατος της ανασφάλιστης 42χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών την περασμένη Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η οποία δεν μπορούσε να πληρώσει τα φάρμακα για την πίεσή της.

Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο θάνατος της ανασφάλιστης 42χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών την περασμένη Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η οποία δεν μπορούσε να πληρώσει τα φάρμακα για την πίεσή της.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τού «Ε» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς που κάνουν έκκληση σε ανασφάλιστους να απευθύνονται στα κοινωνικά φαρμακεία, και την οργή του Συλλόγου Γιατρών τού ΕΣΥ Λέσβου.

Η ουσία τού ρεπορτάζ, που δυστυχώς αρκετοί - για δικούς του ο καθένας λόγους - προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν, είναι ότι στη Λέσβο, που μετρά τρία χρόνια οικονομικής κρίσης, ακραία περιστατικά όπως αυτό της 42χρονης μητέρας δύο παιδιών υπογραμμίζουν τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και το γεγονός ότι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας εκθέτουν σε ανυπολόγιστο κίνδυνο την υγεία τους όσο η Πολιτεία δε μεριμνά για όλους.

Όπως επιβεβαίωσαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και άτομα σε καίριες θέσεις του Νοσοκομείου Μυτιλήνης (όλα τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεσή μας και δηλώνουν πως αν χρειαστεί, θα κληθούν να τα υπερασπιστούν δημοσίως), την Πέμπτη 27 Μαρτίου, όταν και η κόρη της εκλιπούσας κάλεσε το ΕΚΑΒ και η 42χρονη εισήχθη με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, τόσο το μικρό κορίτσι όσο και η γιαγιά του, ανέφεραν στους γιατρούς ότι «όχι μόνο δεν έπαιρνε τα φάρμακά της», όπως γράψαμε στο φύλλο του Σαββάτου, αλλά ότι «έπαιρνε και χάπια ληγμένα... χρόνων» (!) προκειμένου να αντιμετωπίσει την αρτηριακή υπέρταση από την οποία έπασχε.

Το γεγονός δε ότι ήταν ανασφάλιστη, επιβεβαιώνεται και από το βιβλιάριό της.

Άνεργη...
Αλλά τα όσα προσπαθούν κάποιοι να διαψεύσουν κρύβοντας «κάτω από το χαλί» τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία, επιβεβαιώνουν και οι συνδικαλιστές με τις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της εφημερίδας μας, η 42χρονη δούλευε ως συμβασιούχος καθαρίστρια στο Δήμο και στη συνέχεια, αφού έληξε η σύμβασή της, δούλευε περιστασιακά προκειμένου να αναθρέψει τα δύο της παιδιά, ούσα διαζευγμένη.

Με την περιστασιακή της εργασία, ωστόσο, δεν μπορούσε να συμπληρώσει, όπως γράψαμε, τα ένσημα που απαιτούνταν για να ανανεωθεί το βιβλιάριό της, ενώ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η ίδια περίμενε να της ανανεωθεί το βιβλιάριο από την Πρόνοια.

Επικοινωνία που είχαμε με φίλους της οικογένειας και συγχωριανούς της, επιβεβαιώνει τα όσα γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμμία περίπτωση η εφημερίδα μας δε θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στα δύο της παιδιά ή τους συγγενείς της εκλιπούσας, και γι' αυτόν το λόγο άλλωστε δεν ανέφερε ούτε την περιοχή της μόνιμης κατοικίας της, ούτε περαιτέρω προσωπικά στοιχεία της οικογένειας που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το ήδη προβληματικό πλαίσιο που γέννησε ο θάνατος της ανασφάλιστης μητέρας.

Στα όσα φέρεται να έχει δηλώσει φερόμενος ως συγγενής της, το «Ε» πρέπει να επισημάνει ότι δεν εμπλέκεται σε προσωπικές και οικογενειακές συζητήσεις που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το πρόβλημα της απουσίας της φαρμακευτικής περίθαλψης σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Οφείλει επίσης να υπογραμμίσει η εφημερίδα μας, η οποία είχε σε αποκλειστικότητα το θέμα, ότι ουδέποτε δέχτηκε κάποια αποδοκιμασία από συγγενή της εκλιπούσας.

Γι' αυτόν το λόγο δεν πρόκειται να απαντήσει στα όσα φαίνεται να ισχυρίζεται φερόμενο ως συγγενικό πρόσωπο της θανούσας, ούτε να αναφερθεί στη σχέση που υπήρχε μεταξύ τους.

 

Και ο Άδωνις...

Ιδιαίτερα προβλημάτισε την εφημερίδα μας η στάση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος απέναντι στο πρόβλημα δεν άκουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την καταρρέουσα Υγεία στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτή να βελτιωθεί, αλλά είδε... εγκάθετους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο κ. Γεωργιάδης αποδοκίμασε την πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα «Τα Νέα» που αναπαρήγαγε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ε», σημειώνοντας «φοβερή ταχύτητα διαδόσεως μίας ψεύτικης ειδήσεως σήμερα!» και αναπαράγοντας κακεντρεχή σχόλια από ιστοτόπους που καμμία σχέση με τη δημοσιογραφία και τη δεοντολογία δεν έχουν. Ο κ. Γεωργιάδης δε διστάζει να προχωρήσει σε ανυπόστατες δηλώσεις, όπως το ότι «η εφημερίδα που αρχικά δημοσίευσε την είδηση, ανήκει σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο;». Φτάνει δε στο σημείο να αναφέρει ότι η είδηση αποτελεί «προϊόν του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Κουμουνδούρου»!

 

Και οι γιατροί

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, δήλωσε: «Ως Σύλλογος είχαμε επισημάνει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας, πολλοί ασθενείς αποφεύγουν να κάνουν τη θεραπεία τους. Πολλοί μάλιστα ανασφάλιστοι δεν πηγαίνουν καν για συνταγογράφηση ή επιλέγουν από μόνοι τους και κατά το δοκούν, λόγω έλλειψης χρημάτων, να παίρνουν μειωμένες δόσεις φαρμάκων».
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου τού ΕΣΥ, Δήμος Ανδρεάδης, τόνισε: «Χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία. Για όλους πρέπει να υπάρχει δημόσια Υγεία με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διαφορετικά θα σκάσουν και άλλες υγειονομικές βόμβες λόγω ανασφάλιστου κόσμου».

 

Αντιδράσεις

Άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι μαρτυρίες των γιατρών ότι αν είχε λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, θα ήταν ακόμη ζωντανή, δίνουν το μέτρο της τραγωδίας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, μιας τραγωδίας εθνικών διαστάσεων. Αυτή η τραγωδία, αυτή η πρωτοφανής για τη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να σταματήσει».
Η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο» σε ανακοίνωσή της επεσήμανε: «(Η 42χρονη) πλήρωσε με τη ζωή της το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς περίθαλψη τους άνεργους συνανθρώπους μας, που δν θεωρεί επείγον περιστατικό τον καρκίνο. Και αυτά τα κάνει την ώρα που οι κρυφές επαφές της με τη φασιστική "Χρυσή Αυγή" αποκαλύπτουν το αποκρουστικό της πρόσωπο».

 

«Η φτώχεια δεν είναι ταμπού»

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε: «Η εν λόγω κυρία, αλλά και πολλοί άνθρωποι, θεωρούν τη φτώχεια ως ταμπού. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα ή στο ότι είναι τεμπέληδες και δεν έχουν δουλειά. Είναι μια κατάσταση που μας την έχουν επιβάλει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταλύσουν το σύστημα Υγείας, ώστε να ευνοηθούν ιδιώτες». Η κ. Αντωνέλλη κάλεσε όσους το έχουν ανάγκη, να ενταχθούν και να ζητήσουν τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου, το οποίο εξυπηρετεί ήδη 360 άτομα.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top