Σε αναμονή της δικαστικής απόφασης οι 15 υπάλληλοι του Νοσοκομείου μέσω του Κληροδοτήματος Βοστάνη

Μένουν ή χάνουν τη δουλειά τους;

19/03/2014 - 13:51

Σε αναμονή έκδοσης της απόφασης από τη Δικαιοσύνη βρίσκονται οι 15 υπάλληλοι που προσελήφθησαν πριν χρόνια από το Κληροδότημα Βοστάνη, προκειμένου να τους ανακοινωθεί αν θα εξακολουθούν να εργάζονται για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σε αναμονή έκδοσης της απόφασης από τη Δικαιοσύνη βρίσκονται οι 15 υπάλληλοι που προσελήφθησαν πριν χρόνια από το Κληροδότημα Βοστάνη, προκειμένου να τους ανακοινωθεί αν θα εξακολουθούν να εργάζονται για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η τακτική αγωγή που εκδικάστηκε με αίτηση επίσπευσης στις 25 Οκτωβρίου 2013 (επρόκειτο να εξεταστεί το Μάιο του 2014), εξέταζε το αν οι εργαζόμενοι υπάγονται στη διοίκηση του Νοσοκομείου κι έχουν το Νοσοκομείο ως εργοδότη (φορέας που είναι φυσικό πρόσωπο), ή στο Κληροδότημα Βοστάνη. Πρόκειται για διοικητικό προσωπικό, υγειονομικό και υπαλλήλους τεχνικών ειδικοτήτων, υπενθυμίζει ο συνήγορος των εργαζομένων Γιώργος Λάγος, ο οποίος τόνισε ότι εντός των ημερών θα πρέπει να βγει και η απόφαση.

Η πρώτη δικαίωση για τους 15 εργαζομένους ήρθε τον Ιούλιο του 2013, όταν και κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που τους εξασφάλισαν την παραμονή στην εργασία τους και μάλιστα με κανονική πληρωμή απ' το Μάρτιο του 2013 και έως να τελεσιδικήσει το θέμα τους.

Υπάλληλοι του Νοσοκομείου
Οι απολυμένοι υπάλληλοι του Κληροδοτήματος Βοστάνη, κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει κατά της καταγγελίας της σύμβασής τους, πέτυχαν να αποδείξουν ότι παρείχαν τη δουλειά τους στο Νοσοκομείο κι όχι στο «ανύπαρκτο» νομικά Κληροδότημα που τους απέλυσε. Η ίδια δικαίωση άνοιξε το δρόμο για να μη χάσουν τη δουλειά τους όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που σταδιακά απ' το 2003 έως και το 2009 (οι πέντε τελευταίοι), με διαφορετικές συμβάσεις, προσλήφθηκαν απ' το Κληροδότημα, για να υποστηρίζουν όμως το Νοσοκομείο.

Θυμίζουμε πως το όλο θέμα ανέκυψε στις αρχές τού 2013 και σε συνέχεια της παραίτησης στα τέλη τού 2012 του τότε διοικητή του Νοσοκομείου, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία για την κατάργηση ενός φορέα χωρίς νομική υπόσταση, του Κληροδοτήματος Βοστάνη.

Η «αποσύνθεση» όμως του Κληροδοτήματος, περιελάμβανε και την απόλυση των 15 συμβασιούχων που είχε προσλάβει το διοικητικό του συμβούλιο κατά καιρούς, προκειμένου να στελεχώσει διαφορετικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Οι απολυμένοι διά του συνηγόρου τους πέρυσι το Μάρτιο πέτυχαν προσωρινή διαταγή, βάσει της οποίας και επέστρεψαν στις δουλειές τους. Παράλληλα, βάσει της ίδιας απόφασης, ενεγράφη στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, και έτσι εξασφαλίστηκε με την πρόσφατη τροποποίησή του, και κονδύλι που αφορά στην πληρωμή τους.

Το Κληροδότημα Βοστάνη στα τέλη τού 2012 παρουσίαζε «άνοιγμα» της τάξης των 700.000 ευρώ, που επιμεριζόταν σε οφειλές για 14 μήνες εργασίας των αμειβομένων απ' το Κληροδότημα και σε οφειλές προς το ΙΚΑ, που ξεπερνούσαν τις 420.000 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey