Επαγγελματίας οπλίτης αυτόχειρας, στο φυλάκιο «Μανούλος» Μανταμάδου

Αυτοκτονία-ερωτηματικό!

31/12/2013 - 15:11

«Πάγωσαν» όλοι στο στρατόπεδο του Μανταμάδου μετά από την αυτοκτονία του 28χρονου Χρήστου Παναγιώταρου. Ο νεαρός επαγγελματίας οπλίτης, λοχίας στο βαθμό, έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω ερωτηματικά για το τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να πάρει την τραγική απόφαση.

«Πάγωσαν» όλοι στο στρατόπεδο του Μανταμάδου μετά από την αυτοκτονία του 28χρονου Χρήστου Παναγιώταρου. Ο νεαρός επαγγελματίας οπλίτης, λοχίας στο βαθμό, έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω ερωτηματικά για το τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να πάρει την τραγική απόφαση.

Σήμερα πρόκειται να γίνει η κηδεία του νεαρού επαγγελματία οπλίτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ναύπλιο. Η σορός του μεταφέρθηκε από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταφερθεί στην Αργολίδα, στον τόπο από τον οποίο καταγόταν ο αυτόχειρας.

Άγνωστο γιατί…
Κανείς από τους συναδέλφους του δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τι ήταν αυτό που οδήγησε το Χρήστο Παναγιώταρο σε αυτή του την πράξη.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο φυλάκιο «Μανούλος» λίγο πριν το χωριό, λίγες ημέρες μετά τη γιορτή του αυτόχειρα και χωρίς τίποτα να προοιωνίζεται το τραγικό περιστατικό. 20 λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα, ο 28χρονος έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο προς το μέρος του, το τοποθέτησε κάτω από τη γνάθο και πάτησε τη σκανδάλη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, «ο ΕΠΟΠ λοχίας Πεζικού Α της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της μονάδας του, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.»

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο αυτόχειρας φυλούσε σκοπιά μαζί με έναν ακόμα άνδρα, ο οποίος ήταν σύμφωνα με πληροφορίες έφεδρος στρατιώτης. Όταν ο τελευταίος έλειψε για λίγο διάστημα για προσωπική του ανάγκη, υπήρξε ο απαραίτητος λίγος χρόνος ώστε ο 28χρονος να δώσει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κανονισμοί προβλέπουν ότι για να απομακρυνθεί ο σκοπός από τη θέση του, θα πρέπει να ειδοποιήσει κάποιον άλλον για να τον αντικαταστήσει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη, με αποτέλεσμα ο 28χρονος να βρει την ευκαιρία για να τοποθετήσει τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο τύπου G3 όπλο του και να κόψει με αυτό το νήμα της ζωής του.

Ερωτηματικά
Να αναφέρουμε εδώ ότι στο ίδιο στρατόπεδο υπηρετεί και η αδελφή του 28χρονου, η οποία ευτυχώς δεν είχε υπηρεσία τις συγκεκριμένες ώρες.

Όλοι όσοι γνώριζαν τον αυτόχειρα κάνουν λόγο για ένα καλό και ήσυχο παιδί, που ποτέ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε εδώ και πέντε περίπου χρόνια. «Δεν ενοχλούσε κανέναν», είπαν άνθρωποι που τον γνώριζαν. Ο ίδιος καταγόταν από την Αργολίδα. Με την οικογένειά του ήταν στενά συνδεδεμένος και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν, είχαν συναντηθεί για τις γιορτές.

Τίποτα δεν προμήνυε την απόφαση του Παναγιώταρου, δεδομένου ότι μία ημέρα πριν, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστούσε όλους εκείνους που του ευχήθηκαν για τη γιορτή του και ανταπέδιδε τις ευχές, σημειώνοντας: «Να είστε όλοι πάντα καλά, με πάνω απ’ όλα υγεία, παιδιά.» Μία μέρα μετά την αυτοκτονία, φίλοι αποτύπωναν την απορία τους για την πράξη του γράφοντας «Γιατί;» στον «τοίχο» του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey