Τρέχοντα και επίκαιρα

26/11/2013 - 14:40

Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, συγκεκριμένα στις 4:13 το πρωί, μου ήρθε ένα e-mail από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών με φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του κ. Θεοχάρη Θεοχάρη.

Με έναν κλειδάριθμο ξεχνιέσαι
Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, συγκεκριμένα στις 4:13 το πρωί, μου ήρθε ένα e-mail από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών με φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, όπου με πληροφορεί ότι πρέπει να περάσω αυτοπροσώπως και εγκαίρως από το Μητρώο οποιασδήποτε ΔΟΥ και να παραλάβω έναν κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές μου συναλλαγές, με την ειδοποίηση ότι οι παλιοί κωδικοί μου λήγουν πολύ σύντομα.

Ξαναδιαβάζοντάς το, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι πρέπει να ετοιμάζομαι για ταξιδάκι. Κατ’ αρχήν το οποιαδήποτε ΔΟΥ μοιάζει με ανέκδοτο. Προφανώς ο κ. Θεοχάρης έχει κατά νου το Λεκανοπέδιο της Αττικής, την περιφέρεια Θεσσαλονίκης και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Οι χαρτογιακάδες του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλάβει ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις. Για εμάς εδώ ισχύουν άλλα δεδομένα. Μία ΔΟΥ μάς έχει μείνει, αυτή της Μυτιλήνης. Τις ΔΟΥ Καλλονής και Πλωμαρίου τις έκλεισαν (ζωή να έχουμε, να τις θυμόμαστε) και οι κυβερνώντες, πιστοί στο σύνθημα του «Καλλικράτη» «ένα νησί - ένας δήμος», εφάρμοσαν και το «ένα νησί - μία ΔΟΥ».

Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα πρέπει εγώ να σηκωθώ στις 5 το πρωί για να προλάβω το λεωφορείο τού ΚΤΕΛ στις 6 για Μυτιλήνη, να κάνω δύο ώρες ταξίδι και αν τελειώσω νωρίς, να ξανακάνω άλλες δύο ώρες ταξίδι για να είμαι πίσω κατά τις 4 το απόγευμα.

Θα χάσω μια ολόκληρη μέρα, ένα μεροκάματο, θα ξοδέψω 30 ευρώ, που δεν τα έχω, αλλά τι χαρά και τι ευτυχία, χάρη στο Στουρνάρα και το Θεοχάρη θα έχω έναν κλειδάριθμο στην τσέπη, να έχω να πορεύομαι.

Είναι δυνατόν στην εποχή της τεχνολογίας και της κυριαρχίας των υπολογιστών να μην μπορούν να στείλουν έναν κλειδάριθμο με ένα e-mail ή μέσω μιας φόρμας, που το σύστημα θα ελέγχει την επαλήθευση των δεδομένων;

Όλα αυτά θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο με το γρύλο. Μόνο που, όπου γρύλο, βάλε κλειδάριθμο.

Το τρίο των χρεωκοπημένων
α) Τράπεζες: Όλες ανήκουν πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό από 85% έως 100%. Έχουν πάρει κρατικές ενισχύσεις 168 δισ. ευρώ και αν προσθέσουμε και άλλα 50 δισ. που ανέλαβε το ελληνικό κράτος ως δημόσιο χρέος, φτάνουμε στα 218 δισ. όσο και το ΑΕΠ της χώρας. Τι έχουν κάνει για την Ελληνική Οικονομία; Τίποτα, μια τρύπα στο νερό. Οι επιχειρήσεις στενάζουν από ρευστότητα, ενώ οι τράπεζες είναι επικίνδυνες ακόμη και στο ρόλο του κουμπαρά με τις δεσμεύσεις των καταθέσεων.

β) Κόμματα εξουσίας: Τα δύο κόμματα που μας κυβερνούν, είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. Σε κάποιες κρατικές είχαν διορίσει τους διοικητές τους. Το ΠΑΣΟΚ χρωστά 145 εκατομμύρια και η Ν.Δ. κάτι λιγότερο. Οι τόκοι για το ΠΑΣΟΚ με βάση τις καθυστερήσεις εξυπηρέτησης είναι γύρω στα 22 εκατομμύρια το χρόνο. Μόνο για την κάλυψη των τόκων, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιάσει το Τζόκερ μετά από 100 συνεχόμενα Τζακ Ποτ, διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να τους καλύψει.

Η Ν.Δ. ανέβασε το δανεισμό της το 2012 για προεκλογικούς λόγους κατά 15 εκατομμύρια, ποσό μεγαλύτερο από την κρατική της επιχορήγηση που δικαιούται το 2013. Αν τώρα κάποιος θεσμικός παράγοντας ή η Δικαιοσύνη ξεκινήσει έρευνα για το αν έπρεπε να δοθούν ή όχι αυτά τα δάνεια και ποιος ευθύνεται για αυτό, θα βρει απέναντί του το νόμο Βενιζέλου - Σαμαρά για το ακαταδίωκτο όχι μόνο των τραπεζιτών που τα έδωσαν, αλλά και των πολιτικών που τα ζήτησαν. Στη διαπλοκή, το ένα χέρι νίβει το άλλο.

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.): Με βάση τους ισολογισμούς τους, έχουν χρέη όλα τα Μ.Μ.Ε. μαζί γύρω στα 3,2 δισ., εκ των οποίων τα μισά είναι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Οι ΔΟΛ, «Τηλέτυπος» και «Πήγασος» που αλληλοσυνδέονται, έχουν συνολικό χρέος 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 βραχυπρόθεσμα. Η «Forthnet Media Holdings Α.Ε.» (δηλαδή η Nova) έχει χρέος 466 εκατ., ο «Antenna» 270 εκατ., το «Star» 105 εκατ. και ο «Alpha» 90 εκατ..

Αν δεν αναχρηματοδοτηθούν ή δεν επαναδιακανονιστούν τα παραπάνω χρέη, κάποιοι από αυτούς θα κλείσουν γεμίζοντας «φέσια» την αγορά και τους εργαζομένους τους.

ΥΓ. 1 Οδ. Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, για την Κοινοβουλευτική Ομάδα τού ΠΑΣΟΚ: «Αρχίσαμε 33 και τώρα είμαστε 27. Παλιά ήμασταν ολόκληρο τραίνο και τώρα είμαστε λεωφορείο.»
- Και αύριο, παπάκι διθέσιο.

ΥΓ. 2 Γιάννης Καλαντζής, βουλευτής τής Ν.Δ.: «Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν. Πήγα σε δύο γάμους και δύο κηδείες, ξέρετε πόσο μού στοίχισαν;»
- Σε κηδείες ανθρώπων που αυτοκτόνησαν λόγω χρεών, πήγατε; Εκεί να δείτε τι κόστισαν.

ΥΓ. 3 Γ. Κουτσούκος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Έρχονται στη Βουλή και μας λένε “ψηφίστε”. Μα τι να ψηφίσουμε, την αναποτελεσματικότητά τους;»
- Τώρα το καταλάβατε; Επί 3,5 χρόνια αυτό ψηφίζετε.

ΥΓ. 4 Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα μαγαζιά που άνοιξαν την Κυριακή, αποφάσισαν από την άλλη βδομάδα να ανοίγουν και τις καθημερινές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey