«Στο απόλυτο ψεύδος του Πολυτεχνείου» επιτίθεται από το προσωπικό του ιστολόγιο ο γυμνασιάρχης της «Χρυσής Αυγής» στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας

Προκαλεί, με την ανοχή τίνων;

19/11/2013 - 17:08

Ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, επανέρχεται.

Ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, επανέρχεται. Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και εκμεταλλευόμενος την ανοχή των προϊσταμένων του, ο θεωρητικός του μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» στη Λέσβο δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο http://www.pandidaktirio.blogspot.gr νεοφασιστικά εμέσματα, υπό τον τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973. Το Πολυτεχνείο… Ο Ισραηλινός Στρατηγός Νταγιάν, ο Πεσματζόγλου της Bildeberg και οι κομάντος ξένων δυνάμεων με ελληνικές στρατιωτικές στολές.». Ακολουθεί σχετικό προκλητικό νεοφασιστικό βίντεο.

Ας σημειωθεί ότι τα δημοσιευόμενα στο προσωπικό του ιστολόγιο, που από προχθές (ξανα)επονομάζεται «ΒΑΙΝΩΝ Ο ΛΟΚΡΟΣ, Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα - Χώρος οντολογικής περιήγησης», αποτελούν συνέχεια άλλων του θεωρητικών κειμένων, που με το ψευδώνυμο «Βαίνων ο Λοκρός» δημοσιεύονταν στο ιστολόγιο της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου της «Χρυσής Αυγής» http://www.xalesbos.blogspot.gr/. Από αυτά τα κείμενα, κάποια με υπογραφή το πραγματικό όνομά του, δημοσιεύτηκαν αυτούσια στην τοπική εφημερίδα «Δημοκράτης». Το τελευταίο στοιχείο ταυτίζει τον ιδιοκτήτη του μπλογκ «Βαίνων ο Λοκρός» με τον αρθρογράφο του ιστολογίου της Τοπικής Οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» και στη συνέχεια με τον εκπαιδευτικό-επώνυμο αρθρογράφο της εφημερίδας.

Γνωστής θρασύτητας…
Ας σημειωθεί εδώ ότι η αποκάλυψη από αυτήν την εφημερίδα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου του ρόλου του νεοναζί γυμνασιάρχη και με αφορμή τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας για τη «Χρυσή Αυγή», τον υποχρέωσε να εξαφανίζει το προσωπικό του ιστολόγιο με τα μεγαλόστομα νεοναζιστικά κηρύγματά του.

Λίγες μέρες μετά, όμως, επανήλθε με άλλη μορφή, χωρίς το ψευδώνυμο «Βαίνων ο Λοκρός» και με θεωρητικά μόνο κείμενα. Από την παραμονή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όμως, επανήλθε με την παλιά του μορφή, αλλά την ίδια πάντα νεοναζιστική προκλητικότητα.

Ηχηρή σιωπή
Η υπόθεση Μακρυπούλια στο παρελθόν χαρακτηρίσθηκε αδιάφορη, κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να μιλήσουν για «γραφικότητες». Κι αυτό, ανεξαρτήτως του ότι η Πολιτεία είχε εμπιστευτεί στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό τη λειτουργία ενός γυμνασίου της Μυτιλήνης!

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν ο Βασίλης Μακρυπούλιας, ο οποίος δήλωνε και συνεχίζει να δηλώνει «τιμή του το να τον αποκαλούν εθνικοσοσιαλιστή», είχε εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο ως συνδικαλιστής της παράταξης των καθηγητών της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΑΚΕ. Τότε, ως ταμίας του διοικητικού συμβουλίου τής ΕΛΜΕ, σε τηλεοπτική συζήτηση υπερασπίστηκε το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Το 2010 επανήλθε. Και στο κρατικό ενδοδίκτυο του Υπουργείου Παιδείας http://users.sch.gr είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα την οποία τιτλοφορούσε «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΙΟΝ ΗΜΑΡ» (σημ.: Επιστροφή των Αρείων, δηλαδή της Αρείας Φυλής). Σε αυτήν, προκαλούσε επισήμως ως εθνικοσοσιαλιστής. Συγκεκριμένα αναρτούσε ρατσιστικά και αντισημιτικά κηρύγματα, από τα οποία τα περισσότερα κατέληγαν με την απειλητική φράση «Έσσεται Ήμαρ», δηλαδή έρχεται η επιστροφή.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής θεωρούσε όμως τον εαυτό του κάτι σαν εθνικοσοσιαλιστή Μεσσία στο χώρο της Εκπαίδευσης. Καλούσε μέσα από άλλο άρθρο του να γίνουν οι εκπαιδευτικοί προπαγανδιστές των απόψεων αυτών μέσα στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, έλεγε: «Όσοι έχουν την ευκαιρία - εκπαιδευτικοί και όχι μόνο - θα μπορούσαν μέσα από την παιδεία, ενάντια στην παιδεία αυτού του κράτους, ανασυστήνοντας το Κρυφό Σχολείο, να διδάσκουν τα παιδιά τις ιστορικές και φιλοσοφικές αλήθειες που θα τα στρέψει να ανακαλύψουν την οδό προς το Αγαθό ενάντια στο ποδόσφαιρο, στα internet-καφέ και στα άλλα σύγχρονα “άρτους και θεάματα”.

Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές. Να διοργανώνουν εορτές επί τη ευκαιρία σημαντικών γεγονότων, επίσης εκδρομές σε σημαντικά μέρη εθνικής μνήμης, αλλά και συνεχώς να υπενθυμίζουν επετείους και σημαντικά εθνικά γεγονότα.

Όλοι μπορούμε στον μικρό μας κόσμο να επηρεάζουμε τον συνάνθρωπό μας τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Πατρίδος αλλά και σε βάρος της ύπαρξής μας είναι δόλιο. Εάν πράγματι έχουμε πιστέψει ότι αυτά τα οποία πιστεύουμε είναι η Αλήθεια, εάν θεωρούμε ότι πράγματι είναι αναγκαία η διάδοσή τους, τότε ας ορίσουμε τον μικρό ή μεγάλο ζωτικό μας χώρο και μέσα εκεί ας επηρεάσουμε πρόσωπα ή καταστάσεις.»

Και κατέληγε ο κ. Καθηγητής δημόσιου σχολείου: «Είναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή) οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν τον γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη.»

Η υπουργός Παιδείας τότε, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ, η οποία και έγινε. Από την ΕΔΕ, ο καθηγητής «βγήκε λάδι», ενώ στη συνέχεια κρίθηκε και τοποθετήθηκε διευθυντής σε γυμνάσιο της Μυτιλήνης!

Πριν δυο μήνες, για τα όσα αποκαλύφθηκαν ξανά πως έπραττε, ως θεωρητικός αυτήν τη φορά της Τοπικής Οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», εισέπραξε την ηχηρή σιωπή των προϊσταμένων του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Και μια χλιαρή ανακοίνωση-«έκθεση ιδεών» από την, αριστερής μάλιστα πλειοψηφίας, ΕΛΜΕ Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey