Ημερολόγιο πολιτικής αφασίας

01/11/2013 - 12:52

Θυμηθείτε, στην αρχή μάς έλεγαν «όχι νέα μέτρα», μετά από λίγο πρόσθεσαν ακόμη μία νέα λέξη, «όχι νέα οριζόντια μέτρα», μετά μας έλεγαν για «μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα», μετά ότι «θα θιγούν μόνο τα ευγενή ταμεία», μετά διά στόματος πρωθυπουργού «υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, μετά απογειωνόμαστε», μετά «περιμένετε τις γερμανικές εκλογές», τώρα «κάντε υπομονή μέχρι τις Ευρωεκλογές», για να καταλήξουμε στα λόγια του Στουρνάρα.

1) Κωλοτούμπες 540° ή 1,5 στροφή στην τούμπα.
Θυμηθείτε, στην αρχή μάς έλεγαν «όχι νέα μέτρα», μετά από λίγο πρόσθεσαν ακόμη μία νέα λέξη, «όχι νέα οριζόντια μέτρα», μετά μας έλεγαν για «μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα», μετά ότι «θα θιγούν μόνο τα ευγενή ταμεία», μετά διά στόματος πρωθυπουργού «υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, μετά απογειωνόμαστε», μετά «περιμένετε τις γερμανικές εκλογές», τώρα «κάντε υπομονή μέχρι τις Ευρωεκλογές», για να καταλήξουμε στα λόγια του Στουρνάρα, «μέχρι τον Ιούνιο θα είναι κόλαση».
Όταν είσαι κυβέρνηση-κλοτσοσκούφι και σε πάν’ εκεί που άλλοι θέλουν, τότε κάνεις κωλοτούμπες 540°, ήτοι 1,5 στροφή στην τούμπα, γκρεμίζεις την παράγκα και σε πλακώνει ο τσίγκος.

2) Ο Μήτσος και το Success story
Μέσα στον Αύγουστο, ο πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Philip Morris στην Ελλάδα, που είχε αποφασίσει κατά τα λεγόμενά της να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της πρώην εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο, σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού. Η είδηση έκανε το γύρο των καναλιών ως ένα ακόμη επεισόδιο του περίφημου Success story της κυβέρνησης. Τελικά υποβλήθηκαν χιλιάδες αιτήσεις από ανέργους για κάλυψη συνολικά τεσσάρων θέσεων εργασίας που δημιουργεί η εν λόγω επένδυση. Την επόμενη φορά ο πρωθυπουργός ας καλέσει στο Μαξίμου το Μήτσο το σουβλατζή της γειτονιάς μου, που προσέλαβε δύο ψήστες και δύο διανομείς δημιουργώντας και αυτός τέσσερες θέσεις εργασίας.

3) Η Ελλάδα κατ’ εξαίρεση στον Τρίτο Κόσμο
Ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, σε συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πρότεινε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που δίνονται σε τρίτες χώρες, για την πείνα και τη φτώχεια, να παρακρατήσουμε κονδύλια για να καλυφθούν δικές μας ανάγκες για τους άστεγους και αυτούς που έχουν προβλήματα σίτισης. Ο κ. Στουρνάρας άφωνος του απάντησε ότι «είμαστε χώρα μέλος της Ευρωζώνης και δεν μπορούμε να πάρουμε κονδύλια που απευθύνονται σε τρίτες χώρες».
«Έστω και κατ’ εξαίρεση;», επέμενε ο Δ. Κρεμαστινός.
Μας έκαναν που μας έκαναν τους τελευταίους στην Ευρώπη, τώρα μας κατατάσσουν και στον Τρίτο Κόσμο οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες.

4) Μ.Μ.Ε. και λουλούδια του μπαξέ
Όσα αποκαλύφθηκαν από την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή σχετικά με το οπλοστάσιο του φερόμενου ως μεγαλοεπενδυτή Αναστάσιου Πάλλη, με τις στολές τού Χίτλερ και τα παράνομα όπλα, αλλά και τις «νόμιμες» δραστηριότητές του ως συνεκδότη του Θέμου Αναστασιάδη, σε τρομάζουν. Ποιοι είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και τι είδους χρήματα ξεπλένουν στο όνομα της όποιας επενδυτικής δραστηριότητας; Στο «Πρώτο Θέμα» ο ένας εκδότης γύριζε ανά την Ευρώπη έχοντας ανά χείρας βαλίτσα με αδήλωτα εκατομμύρια, ο άλλος είναι προφυλακιστέος για τραπεζική μεγαλοαπάτη και ο τρίτος καταζητούμενος για εμπόριο όπλων και ποιος ξέρει για τι άλλο. Τέτοια λουλούδια θέλουν και τον κατάλληλο μπαξέ για να ανθίσουν.

5) Ο χαζός της παρέας
Η Ιρλανδία δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη γύμνια της πολιτικής διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης. Με έλλειμμα υπερδιπλάσιο από το δικό μας, από το Δεκέμβρη βγαίνει από το μνημόνιο. Αντίθετα εμείς, «ο χαζός της παρέας», αν και με πρωτογενές πλεόνασμα, με όποιο τρόπο και αν σχηματίστηκε, θα είμαστε σε πρόγραμμα λιτότητας μέχρι το 2020 και βλέπουμε. Εκλιπαρούμε ακόμη και για μια στοιχειώδη ελάφρυνση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην ξεπαγιάσουν το χειμώνα οι Έλληνες. Μια χώρα σε πλήρη αναξιοπρέπεια, στο ρόλο του χαζού της παρέας.

ΥΓ. 1 Μαρ. Γιαννάκου (ευρωβουλευτής, Ν.Δ.): «Επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή είχε ξεκαθαριστεί τι είναι άκρο».
- Σας καταλαβαίνω. Από τότε που μπήκε η Πολιτική Άνοιξη μέσα στη Ν.Δ., τα μπερδέψατε πάλι, ε;

ΥΓ. 2 Απέβαλαν σπουδάστρια γιατί δεν ήθελε να κάνει προσευχή.
- Όχι, δεν είναι είδηση από τη Σαουδική Αραβία, στην Πάτρα έγινε.

ΥΓ. 3 Ερώτηση σε διοικητή Αστυνομικού Τμήματος: - Είχατε ρατσιστικά εγκλήματα στην περιοχή και πόσα;
- Ούτε ένα.
- Είστε σίγουρος.
- Ναι, μα τον Άγιο Παντελεήμονα.

ΥΓ. 4 Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Όταν το χρέος μας ήταν στο 120%, δεν ήταν βιώσιμο και μπήκαμε στο μνημόνιο. Τώρα που σύμφωνα με την Eurostat είναι 165,5%, είναι βιώσιμο.
- Ρε, δεν πάτε να ξύνετε πατσές, λέω εγώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey